DoraMi 15.05.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Prosze o porade jak najlepiej wyciszyc sufit w bloku z plyty od glosow dochodzacych z mieszkania powyzej. Chodzi gl. o dzwieki spowodowane stukaniem, przesuwaniem mebli itp. Czy material dwuwarstwowy 1. warstwa to Masa Brawn + Poroso + 2. warstwa to "POROSO" 2200 sprawdzi sie? Moze sa inne lepsze mozliwosci? Z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 15.05.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 To zależy jak rozchodzi się dzwięk. Jeśli po posadzce, która nie ma pływającej konstrukcji, to dzwięki przenoszą się na ściany i izolacja po stronie stropu może niewiele dać. Jeśli bezpośrednio z posadzki na strop, to wszelkie materiały wygłuszające moga pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DoraMi 16.05.2006 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Szczerze mowiac nie wiem jaka jest podloga na gorze, ale szczerze watpie aby to byla "plywajaca" konstrukcja - w blokach z plyty chyba raczej takich nie robiaWiec jaka inna izolacja jest pomocna w takim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj T. 16.05.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Marne szanse. możesz zrobić podwieszenie z 10 cm izolacja akust., ale jak masz nie za wysokie mieszkanie, to ciężko będzie a efekt niepewny. Poza tym raczej nie zamontujesz w tym halogenów bo se zrobić może rezonator jak gitara...Ew. oklejenie korkiem albo guma na sufit i kawałek sciany... ale stuki zawsze będzie słychać - po scianach, a tych raczej nie okleisz. Szczerze mówiąc moim zdaniem się nie da tego dobrze wyciszyć od Twojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek5555 18.08.2020 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 ja miałem taki sam problem:hałasy u sąsiada z góry. zrobiłem wyciszenie sufitu w bloku matami z ISOLA. jestem zadowolony z efektu:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts