Gość 02.03.2003 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2003 Proszę o komentarze związane z wykonaniem na stropie budynku zamiast tradycyjnego styropianu a na nim wylewki , cementowej jednorodnej warstwy składającej się z kuleczek {np. styropianowych} wymieszanych z modyfikowaną zaprawą cementową. Stanowi ona podłoże np.dla warstwy jastrychu przy ogrzewaniu podłogowym. System ten stosowany jest podobno od paru lat w Europie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 02.03.2003 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2003 Gdyby taką kompaktową wylewkę można było kupić, np. w workach a najlepiej w wytwórni betonu towarowego. Gdyby ona kosztowała 200 zł za m3 i jej lambda wynosiła np. 0,06 to hmm... może bym coś takiego sobie zafundował. Niestety produkt o tych wszystkich cechach nie istnieje i szybko (nigdy?) nie zostanie stworzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rychu 03.03.2003 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Sądze że anonim pisze o czymś co powszechnie nazywa się styrobet.Sam zastanawiałem się nad położeniem czegoś takiego.Dodam ,że mam trochę czasu gdyż z instalacjami w moim domu startuję niebawem.Mam wrażenie ,że temat rozwojowy.Pozdrówko. [ Ta wiadomość była edytowana przez: rychu dnia 2003-03-03 15:32 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 03.03.2003 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Szukałem "styrobet" w google ale nie było ani jednego wyniku w języku polskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 03.03.2003 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 jest cos takiego - spotkalem to w Austrii - ale nie nadaje sie jako posadzka/jastrych bo nie mozne przenosic takich obciazen. zaprawa taka wykorzystywana jest do obrobek wszelkich przepustow i otworow w scianach jednowarstwowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rychu 03.03.2003 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 No właśnie,mnie o tym systemie mówił człowiek który pracowałw Austrii .Teraz wykonuje tego typu warstwy pod jastrych u nas.Rozmawiałem z nim przed dwoma godzinami i proponował wycieczkęna budowę na której ostatnio ją wykonał.Odezwę się jak to zobaczę osobiści,to znaczy nadepnę obcasem osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.03.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 w Lodzi jest firma (sukiennik)produkująca styropianowe płyty szalunkowe ((zbrojone) które zalewa się betonem, koszt metra kwadratowego samych płyt to ok 50 zł. Moze o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts