Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredyty na domy z bali. Nie daja!!!!!

madd

Recommended Posts

Witam wszystkich. Buduje dom z bali. Domek juz prawie stoi w Wisle tylko mam jeden problem ? w bankach nie za bardzo chca dawac kredyty na takie domy ? probuje juz w trzecim i wlasciwie zawsze sie do czegos czepiaja. Jakos nie moga pojac jak ja w kosztorysach napisalam ze sciany juz mam, a nie mam fundamentow itd. W wycenie tzw. operacie szcunkowym napisali, ze domek ladny, owszem, ale cholernie ciezko bedzie go sprzedac

Czy ktos kto budowal dom z bali bral kredyt i ewentualnie w jakim banku. Bylabym wdzieczna za pomoc, bo chlopaki zaczeli wlasnie fundament a ja jestem gola i wesola. Od marca laze po bankach. Pomocy!

Kamien z serca ? wlasnie dostalam kredycik ? przynajmniej mi obiecali wlasnie w millenium, ale ole bylo konbinacji i ponad miesiac czekania. Dobra rada ? uwazaj na rzeczoznawcow i powiedz zeby ci zrobil normalna wycene i UWAGA metodą elementów scalonych (cokolwiek to znaczy). I cierpliwosci zycze bo podobno sa zasypani wnioskami

Kamien z serca ? wlasnie dostalam kredycik ? przynajmniej mi obiecali wlasnie w millenium, ale ole bylo konbinacji i ponad miesiac czekania. Dobra rada ? uwazaj na rzeczoznawcow i powiedz zeby ci zrobil normalna wycene i UWAGA metodą elementów scalonych (cokolwiek to znaczy). I cierpliwosci zycze bo podobno sa zasypani wnioskami

Dobra rada ? uwazaj na rzeczoznawcow i powiedz zeby ci zrobil normalna wycene i UWAGA metodą elementów scalonych (cokolwiek to znaczy).

Kosztorys elementy scalone - banki mają swoje tabelki, wykaz elementu robót budowlanych, rodzaj stosowanego materiału, koszt robocizny, procentowy udział w budowie, wartość kosztorysowa.

Kosztorys wykonuję metodą szczegółową, do tabelki wpisuję wyniki