madd 15.05.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Witam wszystkich. Buduje dom z bali. Domek juz prawie stoi w Wisle tylko mam jeden problem ? w bankach nie za bardzo chca dawac kredyty na takie domy ? probuje juz w trzecim i wlasciwie zawsze sie do czegos czepiaja. Jakos nie moga pojac jak ja w kosztorysach napisalam ze sciany juz mam, a nie mam fundamentow itd. W wycenie tzw. operacie szcunkowym napisali, ze domek ladny, owszem, ale cholernie ciezko bedzie go sprzedacCzy ktos kto budowal dom z bali bral kredyt i ewentualnie w jakim banku. Bylabym wdzieczna za pomoc, bo chlopaki zaczeli wlasnie fundament a ja jestem gola i wesola. Od marca laze po bankach. Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneea 15.05.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 hej ja przymierzam sie do domu z bali, kredyt zamierzam wziac w Millennium - jutro tam bede zapytam czy to jest jakis problem. Szczerze powiedziawszy troche dziwne jest to, co piszesz .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 16.05.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 czyżby bankowcy znali sie lepiej na budowie i wiedzieli czego nie warto budować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 16.05.2006 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 hej ja przymierzam sie do domu z bali, kredyt zamierzam wziac w Millennium - jutro tam bede zapytam czy to jest jakis problem. Szczerze powiedziawszy troche dziwne jest to, co piszesz .. Z millenium walcze juz czwarty tydzien. Moze sie cos ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 16.05.2006 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 czyżby bankowcy znali sie lepiej na budowie i wiedzieli czego nie warto budować ? Bardzo smieszne ? wymarzyl mi sie taki domek i mam nadzieje ze w koncu cos z tego bedzie. Nie dobija sie lezacego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 17.05.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 gdybyś troche pomyślał i popatrzył zobaczyłbyć "oczko"....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 17.05.2006 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Ja jestem rodzaju zenskiego ? pomyslalam, zobaczylem i juz mi lepiej. A ty tez z bali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 18.05.2006 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Kamien z serca ? wlasnie dostalam kredycik ? przynajmniej mi obiecali wlasnie w millenium, ale ole bylo konbinacji i ponad miesiac czekania. Dobra rada ? uwazaj na rzeczoznawcow i powiedz zeby ci zrobil normalna wycene i UWAGA metodą elementów scalonych (cokolwiek to znaczy). I cierpliwosci zycze bo podobno sa zasypani wnioskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 18.05.2006 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Kamien z serca ? wlasnie dostalam kredycik ? przynajmniej mi obiecali wlasnie w millenium, ale ole bylo konbinacji i ponad miesiac czekania. Dobra rada ? uwazaj na rzeczoznawcow i powiedz zeby ci zrobil normalna wycene i UWAGA metodą elementów scalonych (cokolwiek to znaczy). I cierpliwosci zycze bo podobno sa zasypani wnioskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calk 18.05.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Dobra rada ? uwazaj na rzeczoznawcow i powiedz zeby ci zrobil normalna wycene i UWAGA metodą elementów scalonych (cokolwiek to znaczy). Kosztorys elementy scalone - banki mają swoje tabelki, wykaz elementu robót budowlanych, rodzaj stosowanego materiału, koszt robocizny, procentowy udział w budowie, wartość kosztorysowa. Kosztorys wykonuję metodą szczegółową, do tabelki wpisuję wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts