TomaszK 15.05.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Jak w temacie. Planuję kupić ten żeliwny piec Vitogas 100 z zasobnikiem Vitocell 160l i sterowaniem Vitotronic 150. Mam kominek z płaszczem wodnym. Instalatorzy twierdzą, że ten rodzaj pieca najlepiej będzie współpracował z kominkiem (chodzi o jego sterowanie). Napiszcie czy żeliwne kotły to już przestarzała konstrukcja (takie głosy słyszałem tu na forum)? Czy kondensacyjne piece są lepsze. Podobno te żeliwne są bardziej trwałe. Jak to jest z tym Vitogasem? Jak nie on to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 16.05.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Jak w temacie. Planuję kupić ten żeliwny piec Vitogas 100 z zasobnikiem Vitocell 160l i sterowaniem Vitotronic 150. Mam kominek z płaszczem wodnym. Instalatorzy twierdzą, że ten rodzaj pieca najlepiej będzie współpracował z kominkiem (chodzi o jego sterowanie). Napiszcie czy żeliwne kotły to już przestarzała konstrukcja (takie głosy słyszałem tu na forum)? Czy kondensacyjne piece są lepsze. Podobno te żeliwne są bardziej trwałe. Jak to jest z tym Vitogasem? Jak nie on to co? Każdy żeliwniak jest trwalszy od stalówki(prawidłowo eksploatowany -temp powrotu!)...ale nie radzę Vitotronika 150-to jest sterowanie z funkcją "fuzzy logic" czyli taka "ucząca się" pogodówka. Nie można przypiąć do tego pokojówki(w sensie bezsteresowo). A niestety doświadczemia pokazują, że (liczone do -16 stC) pogodówki się sprawdzają tak sobie. Montuj ten kociołek z V100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszK 16.05.2006 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 A ja myślałem że Vitotronic 150 jest lepszy. Czy nie można tego "fuzzy logic" nauczyć myśleć poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.05.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 A ja myślałem że Vitotronic 150 jest lepszy. Czy nie można tego "fuzzy logic" nauczyć myśleć poprawnie? Przy naszych aktualnych wahaniach pogodowych prędzej czy póniej może wariować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts