Blinkey 15.05.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Drodzy forumowicze. Do wszystkich grzejących gazem z butli: ile płacicie za: - dzierżawę zbiornika miesięcznie- metr sześcienny gazu- instalację butli z zewnętrznym lub wewnętrznym projektem? Jestem właśnie na etapie wyboru i szczerze mówiąc gubię się powoli kogo wybrać. Czy oprócz NEN, Gaspolu, Shella, BP, Bałtykgazu, Orlenu jest ktoś jeszcze na rynku? Kogo polecacie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 16.05.2006 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Nikt nie ma gazu z butli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 16.05.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Podobno Shell bedzie zwijał się z rynku. Taką słysząłem plotkę od przedstawiciela konkurencji Ja mam Shela i czekam na liścik od nich z informacją o cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 16.05.2006 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Noto ok. Shell narazie odpada z rankingu. Orlen jakoś ostatnio ma problemy z samym sobą i otrzymuje wezwania do zapłaty milionowych kar z Pragi więc przypuszczam, że będą mieli małe zawirowania. Ktoś coś jeszcze wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 16.05.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Poszukaj, było duzo na ten tamet na tym forum. Jest nawet Klub Uzytkowników Gazu Płynnego. Jak ja ostatnio zbierałam oferty najkorzystniejszą zaproponowało mi BP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 16.05.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 A firma NEN ... nawet miałem na nich namiary. Poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pbobi 16.05.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Ja podpisałem z progasem. Zbiornik podziemny -dzierżawa ok 40zł pierwsze tank. 1,29zł za instalacje ok 900zł.Ja muszę zrobic wykop + płyta. Umowa na 12500 litrów w roku musze 1300 l. Jestem jak narazie bardzo zadowolony ze współpracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 16.05.2006 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Szukałem u nas na forum ale konkretów z ostatnich tygodni nie znalazłem. Ceny zmieniają się średnio co kilka miesięcy. Dostałem ofertę z NEN. . Moim zadaniem byłoby tylko wykopanie dołu na butlę i rurę do domu. Wiem, że napewno większość z Was ma dużo wcześniej podpisane umowy z niższymi cenami gazu na cały rok. Tego niestety nie przeskoczę. Staram się jednak znaleźć jak najkorzystniejszą ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpin 16.05.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Dwa miesiące temu był u mnie przedstawiciel NEN (bardzo konkretny) i prawie bylem zdecydowany ale jeszcze spotkałem się z przedstawicielem Gaspolu i troszke mnie oświecił że jeśli w ciągu roku nie zużyje gazu na około 5000 tyś zł (po obecnych cenach) to moge się liczyć z podwyżką dzierzawy za zbiornik i podwyżką ceny gazu we wszystkich firmach jest podobnie przeczytaj dokładnie umowa , ja przeczytałem i stwierdziłem że nie mam żadnych praw tylko same obowiązki po rozmowie z dwoma sąsiadami którzy palili codziennie w kominku żeby oszczędzic na gazie stwierdziłem że już wole piec na ekogroszek przynajmniej w salonie nie będe miał kotłowni , w obecnym mieszkaniu mam kominek i wiem jak wygląda codzienne palenie Ale gaz to wygoda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 16.05.2006 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 No to poczekamy aż zgłosi się redrum. W końcu to on dał mi ofertę z NENa. Może zrobimy jakąś licytację kto jest tańszy? A jak jesteście zadowoleni ze swojego dostawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 17.05.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Witam! ja rozmawiałem z przedstawicielem Shella, chyba w marcu. Ich propozycja była b. rozsądna. Płacisz tylko za fundament pod zbiornik i musisz zrobić wykop pod rurę do domu. Koszt na miesiąc - 25 zł. Oczywiście do tego gaz! wykonują też podłączenie pod piec chyba za 100 zł. Proponuję powysyłać maile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 17.05.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 GASPOL aktualna oferta 1,60 zł brutto/l propan z butli naziemnej zwolnienie z opłaty dzierzawnej do końca 2007 r (po 2007 r 30 zł brutto/ miesiecznie) Podłšczenie zbiornika + płyta fundamentowa , projekty oraz instalacja zewnetrzna i wewnętrzna = 1650 zł brutto pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 17.05.2006 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 No to podobne koszty są w NENie. Tyle, że za dzierżawę doliczają 30,50 brutto miesięcznie. No i zbiornik podziemny oczywiście. Koszty projektu i instalacji są troszkę wyższe o VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 17.05.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 progas 3000zł brutto - na gotowo- 2700 naziemny (projekty wenętrzne, zewnętrzne, instalacja, odbiory, płyta fundamentowa, etc), wieczyste zwolnienie z dzierżawy. Umowa na 11000 litrów gazu, brak limitu rocznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 17.05.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Orlen jakoś ostatnio ma problemy z samym sobą i otrzymuje wezwania do zapłaty milionowych kar z Pragi więc przypuszczam, że będą mieli małe zawirowania. Jestem pod wrażeniem argumentów co od Shella i Orlenu. A skąd ty masz informacje o "wezwaniach do zapłaty" i "problemach z samym sobą" ?? Gdyby nawet okazało się że tak będzie to co? Orlen padnie i nie będzie ani benzyny ani gazu płynnego? Poza tym gaz sprzedaje nie PKN Orlen SA a Orlen Gaz Sp. z o.o. A czy Shell oferuje dalej instalacje? Jeżeli tak, to może nie do końca prawda z tym wycofywaniem się. Nie dajmy się zwariować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 17.05.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Oferta BP :- Montaż zbiornika wraz z projektem (w tym projekt instalacji wewnątzr domu) - 300 + 7% vat - ja musze tylko przygotowac wykop pod rure od zbiornika do domu)- dzierżawa 300zł+22 %vat rocznie - zwolniona do konca roku- limit roczny 2000l- limit wykorzystania 15 tys litrów - jesli sie tyle nie wykorzysta a chce sie rozwiązac umowę płaci się 500zł +vat za demontaz zbiornika - wazne przy mozliwej istalacji gazu ziemnego w niedalekiej przyszłosci - jak u mnie- pierwsze takowanie : 1,25 +22%vat Oferta gaspolu :-montaz instalacji 1500zł+vat- dzierzawa 300 + vat rocznie - zwolniona do 30kwietnia 2008- limit roczny - btrak- limit wykorzystania 20tys litrów - jesli sie nie zuzyje to przy rozwiązaniu umowy opłata 2900zł- pierwsze tankowanie 1,28 netto Oferta PROGAZ- 600netto - MONTAŻ+ wykop- dzierżawa 35złnetto miesiecznie- limit roczny 2000- limit wykorzystania 12tys. litrów , jesli sie nie wykorzysta przy demontazu instalacji 0,35zł za każdy niewykorzystany litr poniżej 12 tys.- pierwsze tankowanoe 1,29 netto Oferta Shell- montaż 800 + płyta + wykop + 300zł inst wewn.- dzierżawa 300netto /rok- limit roczny brak- limit wykorzystania 12 tys, litrów, przy rozwiązaniu proporcjonalnie sie płaci do wykorzystania max 2800zł- pierwsze tankowanie 1,30 ORLEN - mają tylko zbiorniki podziemne i pierunsko sa drodzy Bałtykgaz- 850 netto montaż- dzierżawa 480 rocznie - zwolnienie do konca roku- limit roczny - brak- limit wykorzystania 15 tys. - koszt 2800 proporcjonalnie - 50% jesli rozwiązuje sie umowe z powodu przejscia na gaz ziemny- pierwsze tankowanie 1,3 netto Więcej mi sie nie chce juz szukac i wybieram prawdopodobnie BP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 17.05.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 do eferty bałtykgazu trzeba doliczyć roczny koszt dozoru UDT ~ 150 zł który ponosi dodatkowo oprócz dzierżawy klient. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 17.05.2006 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Orlen jakoś ostatnio ma problemy z samym sobą i otrzymuje wezwania do zapłaty milionowych kar z Pragi więc przypuszczam, że będą mieli małe zawirowania. Jestem pod wrażeniem argumentów co od Shella i Orlenu. A skąd ty masz informacje o "wezwaniach do zapłaty" i "problemach z samym sobą" ?? Gdyby nawet okazało się że tak będzie to co? Orlen padnie i nie będzie ani benzyny ani gazu płynnego? Poza tym gaz sprzedaje nie PKN Orlen SA a Orlen Gaz Sp. z o.o. A czy Shell oferuje dalej instalacje? Jeżeli tak, to może nie do końca prawda z tym wycofywaniem się. Nie dajmy się zwariować pozdrawiam @ Heath Nie bądź taki nerwowy. Przeczytaj sobie informację prasową na stronie Orlenu z dnia 10.05.06. Tu masz linka: http://www.orlen.pl/cgi-bin/internet.exe/portal/ep/contentView.do?channelId=-8593&programId=9619&contentType=ARTYKUL&contentId=62375 Wartość przedmiotu sporu to jedyne 77.266.500 Euro (słownie: siedemdziesiąt siedem milionów dwieście sześćdziesiąt sześć tysięcy pięćset Euro) wraz z odsetkami. Nie trzeba być Sherlock'iem Holmes'em żeby o tym się dowiedzieć. Nie mów, że nie słyszałeś o aferach łapówkowych z naszymi biznesmenami w roli głównej. Potem przeczytaj sobie informację z 15.05.06 - także nie napawa optymizmem. A może informacja z 11.05.06 jest dla Ciebie bardziej optymistyczna? Myślę, że w związku z sytuacją gospodarczą każda firma ma ostatnio problemy. Aha. I nigdzie nie stwierdziłem, że Orlen padnie. Nie mam też ochoty snuć wątka co byłoby wtedy. Przypuszczalnie ktoś by to kupił i byłoby "po ptokach". Mnie interesuje fakt, gdzie ceny mogą w najbliższym czasie wzrosnąć i na jakim poziomie. No i oczywiście to gdzie mam tankować gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 17.05.2006 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 @ wwiola Jesteś the best. Wszystko na jeden rzut oka. Teraz tylko negocjować. Dzięki po stokroć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 18.05.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Nie bądź taki nerwowy. Aha. I nigdzie nie stwierdziłem, że Orlen padnie. Nie mam też ochoty snuć wątka co byłoby wtedy. Przypuszczalnie ktoś by to kupił i byłoby "po ptokach". Mnie interesuje fakt, gdzie ceny mogą w najbliższym czasie wzrosnąć i na jakim poziomie. No i oczywiście to gdzie mam tankować gaz. Masz rację, niepotrzebnie się uniosłem Co do wezwania do zapłaty - zgadza się. Rzecz jednak w tym że jeszcze nie wiadomo czy PKN tą karę zapłaci. Hmm, jakby to powiedzieć - mam cos wspolnego z ta firmą i moge cie zapewnic ze nawet gdyby PKN mial zaplacic ta kare, to firma nie padnie A czy ceny Orlen Gazu wtedy by wzrosly? (bo o to ta cała dyskusja) Nie sądzę - konkurencja by ich w mig schrupała. Ps. Chyba tez mnie czeka gaz z butli takze z ciekawoscia obserwuję wątek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts