Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gaz z butli - aktualne koszty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja podpisałem umowe z BP miesiąc temu, polecam ta firme mają jeszcze kilka zalet, ale to należy rozpatrywać indywidualnie, sprawy finansowe i organizacyjne.

Porozmawiajcie z przedstawicielami w Waszym regionie.

Wg mnie mają najbardziej normalne warunki, można się z nimi porozumieć i nie olewają klientów jak co niektórzy na rynku.

Nie będę pisął kogo mam na myśli ale przynajmniej 3 firmy z jakimi rozmawiałem.

Negocjujcie warunki finansowe, naprawde można.

Nie straszcie na początku konkurencją bo to nie profesjonalne podejście handlowca. :D

Oferta BP :

- Montaż zbiornika wraz z projektem (w tym projekt instalacji wewnątzr domu) - 300 + 7% vat - ja musze tylko przygotowac wykop pod rure od zbiornika do domu)

- dzierżawa 300zł+22 %vat rocznie - zwolniona do konca roku

- limit roczny 2000l

- limit wykorzystania 15 tys litrów - jesli sie tyle nie wykorzysta a chce sie rozwiązac umowę płaci się 500zł +vat za demontaz zbiornika - wazne przy mozliwej istalacji gazu ziemnego w niedalekiej przyszłosci - jak u mnie

- pierwsze takowanie : 1,25 +22%vat

Oferta gaspolu :

-montaz instalacji 1500zł+vat

- dzierzawa 300 + vat rocznie - zwolniona do 30kwietnia 2008

- limit roczny - btrak

- limit wykorzystania 20tys litrów - jesli sie nie zuzyje to przy rozwiązaniu umowy opłata 2900zł

- pierwsze tankowanie 1,28 netto

Oferta PROGAZ

- 600netto - MONTAŻ+ wykop

- dzierżawa 35złnetto miesiecznie

- limit roczny 2000

- limit wykorzystania 12tys. litrów , jesli sie nie wykorzysta przy demontazu instalacji 0,35zł za każdy niewykorzystany litr poniżej 12 tys.

- pierwsze tankowanoe 1,29 netto

Oferta Shell

- montaż 800 + płyta + wykop + 300zł inst wewn.

- dzierżawa 300netto /rok

- limit roczny brak

- limit wykorzystania 12 tys, litrów, przy rozwiązaniu proporcjonalnie sie płaci do wykorzystania max 2800zł

- pierwsze tankowanie 1,30

ORLEN - mają tylko zbiorniki podziemne i pierunsko sa drodzy

Bałtykgaz

- 850 netto montaż

- dzierżawa 480 rocznie - zwolnienie do konca roku

- limit roczny - brak

- limit wykorzystania 15 tys. - koszt 2800 proporcjonalnie - 50% jesli rozwiązuje sie umowe z powodu przejscia na gaz ziemny

- pierwsze tankowanie 1,3 netto

Więcej mi sie nie chce juz szukac i wybieram prawdopodobnie BP

No bardzo dobra ta oferta BP. Nietety oferty cenowe sš inne w róznych częœciach Polski. Podobnie jak ceny gazu :(

np. Warszawa ma wyższe ceny :( :x

Ale nadal negocjujemy :wink: :lol:

No to poczekamy aż zgłosi się redrum. W końcu to on dał mi ofertę z NENa.

Dwa miesiące temu był u mnie przedstawiciel NEN (bardzo konkretny)

i prawie bylem zdecydowany

Tak o mnie bezemnie - no ładnie.

A tak odnośnie pierwszych tankowań porozmawiajcie z użytkownikami dwu -trzy "rocznymi" o cenach - Rekordzista zapłacił za litr propanu 2,59 w kwietniu , w maju - inny 2,39 - ceny brutto.

Pozdr ol

A ja uparcie i do znudzenia.

Jak wiążesz się z płynnym na dłużej to kup sobie jak ja zbiornik i w dupie ze wszystkimi dostawcami i dzieżawami. Gaz na wolnym rynku po 1,1 obecnie, latem kilka groszy taniej. Na samej różnicy ceny zbiornik zwróci Ci się po 3 latach.

Maciek

PS. czasem kierowcy mają w cysternach naprawdę tani gaz ;)

PS. czasem kierowcy mają w cysternach naprawdę tani gaz

Nie chciał bym nikogo do takiej formy zniechecać - czy tym BARDZIEJ oceniać - ale pachnie mi to letkim ......

pozdr ol

Życie jakie jest każdy wie.

Generalizowanie, że wszyscy jesteśmy "chachmentami" (bo nie nazwę tego zaradnością), lub "kto nie kręci ten dureń" to co naj mniej niegrzeczność ... powiedzenie że "okazja czyni złodzieja" też nie jest usprawiedliwieniem

Cypek już kilka razy prezentowałeś swoje zdanie w tym temacie , niepodoba mi się, że przechodzimy nad takimi rzeczami do normy - postaw się na miejscu właściciela gazu w tych cysternach bądź właściciela zakładu który zapłacił za coś czego niedostał bo kierowca i magazynier byli "zaradni :evil: " ...

i jak w tym kraju ma być lepiej?? :evil: :cry:

PS. czasem kierowcy mają w cysternach naprawdę tani gaz

Nie chciał bym nikogo do takiej formy zniechecać - czy tym BARDZIEJ oceniać - ale pachnie mi to letkim ......

pozdr ol

Życie jakie jest każdy wie.

Cypek. :-?

Wyobraź sobie, że "zaradny" kierowca cysterny "zaoszczędził" na tobie klika litrów gazu i zaoferował go innemu chętnemu użytkownikowi butli. Też byś był z tego zadowolony?

Mnie, kierowca pewnej hurtowni oferował płyty GK za pół ceny - odmówiłem.

Innym razem ten sam kierowca "zapomniał" załadować kilka paczek styropianu z dostawy na moją budowę. Na szczęście moja ekipa była na tyle czujna, że na żądanie podpisania WZ zabrali się do liczenia towaru. I...

Nagle kierowca "przypomniał" sobie o tych brakujących paczkach. :o :evil:

Niestety, dopóki jest popyt na takie okazje, to jest i podaż.

Tomik ma racje

Capek obys mial szczescie i nie trafiło Ci się zadne tanie badziewie w zbiorniku, i w styczniu przy 30st mrozu, kociołek łamerykański albo jemiecki niespodziewanie pierdnoł, beknoła, zapaliła sie czerwona lampka poten znoff pierdnoł i zgasł a wlasnie byl piatkowy wieczór i pijany serwisant nie dojedzie, cysterna z dobrym gazem tez bo zaj....ne sniegiem drogi po pas.

takie jest zycie, mnie to sie moze trafic wiec nie kombinuje.

zapraszam do klubu uzytkowników gazu płynnego

tam mozna gadac o wszystkim co dotyczy płynnego gazu

• 2 weeks później...

WYSTRZEGAŁBYM SIĘ W 100% DORADCÓW SIEJĄCYCH JAD - WYSTARCZY PRZEJRZEĆ JEGO POSTY -od najgłupszych irracionalnych do szkalowania i obrażania moich klientów np @Pablo 1979 - twierdził że to ja sam.

Jestem przekonany że Działność osobnika @mat1 ma związek z jego pracą na rzecz konkurencji . Przypuszczony atak w tym terminie wskazuje że się boi, zaczyna nerwowo przebierać nogami i czuje naszą sile na rynku.

Jeżeli tak nie jest to jedynym wytłumaczeniem może być choroba psychiczna.

To co dla niego jest zarzutem dla mnie i moich klientów jest zaletą

W MOJEJ FIRMIE KLIENT W CENIE GAZU , DZIERŻAWY NIE PŁACI ZA KOSZTOWNE MAGAZYNY, ROZLEWNIE GAZU, SKŁADY PODATKOWE , DZIESIĄTKI CYSTERN , ROZBUDOWANY APARAT ADMINISTRACYJNY.

Do wykonywania tego typu biznesu nie są one potrzebne - konkurencja działająca "starą metodą" ponosi z tego tytułu o wiele większe koszty i z odpowiednia marżą dolicza do swoich cen.

pozdr ol

konkurencja ma koszty, dolicza marżę i z tą marżą sprzedaje Klientom między innym NEN, który ponownie dolicza marżę i sprzedaje swoim Klientom, dokładnie tak jest

pozdrawiam

ps. nie jestem z konkurencji, poprostu szukam najlepszej oferty na dzierżawę zbiornika i konkurencyjne ceny gazu i nie wiem dlaczego razem z pablem mnie tak atakujecie, to tylko forum i każdy może wyrzić swoje opinie i obawy

bo ty kolego jakos rok juz szukasz

i jeszcze nie znalazles

ja juz sezon grzalem płynnym i mam doswiadczenia 100x wiecej od ciebie który przegląda od roku oferty

no chyba ze jestes z konkurencji

Przytocze Ci jeszcze słowa Wokulskiego z Lalki

... otóż moja Pani handel nie polega na zysku tylko na stałym obrocie gotówki....

więc nie uważaj ze wszyscy na wszystko marze nakładaja bo ja po 7 latach w handlu wiem ze to nie zawsze tak jest

czasem za grosz oddasz zeby wyrobic kontrakt. z gazem jest pewnie podobnie, minely czasy ze szukales towaru, teraz szukasz ZBYTU

• 1 month później...