xvx 19.05.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 czy pod lakierem wodnym merbau zmienia swoj odcien na czerwony?wiem ze gdybym olejowala podloge to moglaby sie ona jedynie przyciemnic, ale biorac pod uwage pespektywe olejownia raz na pol roku to wolalabym ja jednak polakierowac i miec spokoj na dluzszy czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 19.05.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Lekko mnie przeraża ta dyskusja. Położyłam sobie parkiet przemysłowy merbau, zaolejowali mi go i wygląda cudnie, ale chwilowo nikt po nim nie chodzi, bo jest w łazience niewykończonej i jeszcze jednym miejscu, na razie nieużywanym. Widziałam taki sam, ale lakierowany parkiet merbau w jednej knajpie i wygląda po prostu okropnie, no ale u nas przez 10 lat nie przejdzie po nim tyle osób, ile tam w ciągu miesiąca.I wcale nie chcę, żeby wyglądało na spatynowane. Teraz jest śliczne i takie fajne w dotyku, aksamitne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xvx 19.05.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 mi osobiscie bardziej podoba sie podloga olejowana ale juz wiem ze nie bedzie mi sie chcialo na kolanach jej pastowac...a co dopiero na stare lata hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 19.05.2006 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 czy pod lakierem wodnym merbau zmienia swoj odcien na czerwony?wiem ze gdybym olejowala podloge to moglaby sie ona jedynie przyciemnic, ale biorac pod uwage pespektywe olejownia raz na pol roku to wolalabym ja jednak polakierowac i miec spokoj na dluzszy czas... no mi wlaśnie mówili, że olejowane wpada w ten czerwony (który mi nie odpowiada, bo ogranicza mi kolorytyke innych mebli) , i proponowano lakier wodny to było w Egzoparku i gdzieś jeszcze na Bartyckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xvx 19.05.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 a to super, bo czerwony tez nie pasuje (mam okna palisander i zaplanowana kuchnie brzozowa ), jedynym dopuszczalnym kolorem dla mojej podlogi jest brazowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 19.05.2006 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 a to super, bo czerwony tez nie pasuje (mam okna palisander i zaplanowana kuchnie brzozowa ), jedynym dopuszczalnym kolorem dla mojej podlogi jest brazowy u mnie tak samo, plus długo byłam przekonana do oleju, bo to na forum muratora mainstream Ale zapach pasty mi się źle kojarzy a na kolanach też nie lubię chodzić i teraz sie zastanawiam nad lakierem, ale jak lakier, to już nie dab, a jakiś egzotyk, a najlepszy współczynnik cena/własciwości zdaje sie mieć merbau... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 19.05.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 czy pod lakierem wodnym merbau zmienia swoj odcien na czerwony?wiem ze gdybym olejowala podloge to moglaby sie ona jedynie przyciemnic, ale biorac pod uwage pespektywe olejownia raz na pol roku to wolalabym ja jednak polakierowac i miec spokoj na dluzszy czas... no mi wlaśnie mówili, że olejowane wpada w ten czerwony (który mi nie odpowiada, bo ogranicza mi kolorytyke innych mebli) , i proponowano lakier wodny to było w Egzoparku i gdzieś jeszcze na Bartyckiej Olejowane mocno wpada w czerwony. Mam w jednym miejscu prawie obok siebie merbau i jesion olejowane oraz lakierowany buk (schody). Nie gryzą się (mój mąż był przerażony tą mnogością gatunków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xvx 19.05.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 ja w calym domu wolalabym miec jeden rodzaj drewna, boje sie takich roznych kombinacji, a szkoda potem patrzec na cos na co wydalo sie pieniadze i zalowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xvx 19.05.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 a jak wyglada jatoba olejowana i lakierowna? duza jest roznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 19.05.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 i teraz sie zastanawiam nad lakierem, ale jak lakier, to już nie dab, a jakiś egzotyk, a najlepszy współczynnik cena/własciwości zdaje sie mieć merbau... dluzej sie bedziesz zastanawiac, to ze wspolczynnika cena/wlasciwosci wyjdzie Ci panel laminowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xvx 19.05.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 ale prawda jest taka ze merbau jak na drewno egzotyczne o swoich wlasciwosciach to ma baaardzo przystepna cene... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 19.05.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 ale prawda jest taka ze merbau jak na drewno egzotyczne o swoich wlasciwosciach to ma baaardzo przystepna cene... Bo żółknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xvx 20.05.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 taaa...a mialo byc tak pieknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 20.05.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 ale prawda jest taka ze merbau jak na drewno egzotyczne o swoich wlasciwosciach to ma baaardzo przystepna cene... Bo żółknie. No to żółknie, czy czerwienieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.05.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Mnie jest ryba. Merbau jest piękny. I to olejowany jest piękny. Lakierowanie tak ciemnego drewna grozi tym, że widać każdą rysę. Jak mi spadnie wiertarka to sobie zaolejuję i już. A widzę po mojej podłodze w domu, że 6 lat dla lakieru to już chwacit - kilka "wypadków" i trzeba by to wszystko zerwać i zrobić od nowa. To ja już wolę sobie nowy domek postawić niż robić remont w tej kostce rubika :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xvx 20.05.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 a ja nie chce olejowac podlogi bo wiem ze nie bedzie mi sie chcialo na kolanach jej co pol roku pastowac, wylakieruje sobie i bede miec spokoj...tylko musze sobie takie drewienko wyszukac zeby po lakierze nie wyszly mi jakies 'kwiatki' nieprzewidziane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xvx 20.05.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 i wiem wiem ze kazda ryse bedzie widac ale cos za cos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.05.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 a ja nie chce olejowac podlogi bo wiem ze nie bedzie mi sie chcialo na kolanach jej co pol roku pastowac, wylakieruje sobie i bede miec spokoj...tylko musze sobie takie drewienko wyszukac zeby po lakierze nie wyszly mi jakies 'kwiatki' nieprzewidziane... A nie boisz się, że po 2 latach będziesz znosić ślady szpilek koleżanki ? P.S. U mnie olejwać będzie pani, która będzie sprzątać - czego i Tobie życzę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xvx 20.05.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 doswiadczenia moich znajomych przestrzegly mnie przed pania do sprzatania, wszystko bede sobie sama pucowac w koncu to moj wymarzony domek hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.05.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 doswiadczenia moich znajomych przestrzegly mnie przed pania do sprzatania, wszystko bede sobie sama pucowac w koncu to moj wymarzony domek hehe ups....ja ją błogosławię -niech jej Bozia da zdrowie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts