juras 16.05.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Witam, Właśnie zaczynam rozglądać się za piaskowcem do ogrodu, na chodniki, odwodnienie i jako dodatek do elewacji. Znalazłem ciekawe źródło taniego piaskowca w różnych kształtach, kolorach, różnych twardościach. Koszt piaskowca od 110 do 200zł za m3. Masa 1m3 pow. 1 tony.Piaskowiec ten znajduje się w miejscowości Żarnów na trasie Kielce - Piotrków Trybunalski. Do mnie jest jakieś 200km w jedną stronę przy cenie za transport od 2,5zł/km (10t ciężarówka) do 3zł/km (jakiś większy pojazd) w zależności od wielkości transportu.Potrzebuję 6m3, ale transport tego będzie kosztował może nawet więcej niż sam materiał. Owszem mogę kupić piaskowiec w Lublinie lub okolicach, ale za 400-500zł/m3. i teraz przykład:kupuję 6m3 piaskowca za 180zł (6*180=1080) - bardzo ładny - płacę za transport 400km*2,5=1000zł. Razem ok. 2080zł. Kupując ten sam piaskowiec w Lublinie płacę ok. 2400zł przy bardzo dobrych układach.Zatem bez dyskusji opłaci się kupić tam tylko ten transport taki drogi. Może znajdzie się jakiś miłośnik piaskowca w lubelskiego lub z okolic trasy Kielce-Lublin, który też potrzebuje piaskowca za rozsądną cenę, z którym wspólnie zamówilibyśmy większy transport (np. pow. 10t.) wtedy koszty transportu dało by się proporcjonalnie rozłożyć. juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts