Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Diesel i oleje roślinne

RYDZU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rydzu napisał:

W przyszłym tygodniu mam obiecany olej rzepakowy prosto z tłoczni (od rolnika) po 1.2 pln/litr.

Cena super ale mankamentem jest to że muszę kupić jednorazowo 500 litrów

Jak znaleźć takiego rolnika? toż to skarb, ja płacę 2,4 zł/litr - i do tej pory uważałem się za szczęsliwca - od następnego razu będę zwiększał dawkę oleju aż do 100%

od 4 tygodni wożę się i żonę na mieszance 40%oleju 60%ropy 10-letnim eskortem kombi bez turbo - bez różnicy aczkolwiek straszny muł był od początku :p

No oczywiście

Jako porządny obywatel państwa które zachowuje się porządnie w stosunku do swoich obywateli.

Mam nadzieje iż nie uwierzysz w to co powyżej ;-)

"Gdyby obywatele zachowywali się tak jak państwo - wezwano by policje"

"Premier zapowiedział iż bedzie się troszczył o dobro obywateli - obywatele zaczeli ukrywać swe dobra"

Ale równiez przypominam iż zasilanie pojazdów mechanicznych paliwem nieobjętym akcyzą (olej jadalny, surowy olej roślinny) jest wykroczeniem skarbowym.

Ależ można załatwić sobie papierek że zapłaciłem dodatkową akcyzę od 100l oleju rzepakowego (legalnie).

Tylko niech mi ktoś udowodni od których 100l..... :)

Pozdrawiam

W biedronce 1,69/1l ale w 1l opakowaniach. z kolei w tesco ponoć (sprawdzę) za niecałe 2 zł/1l - jakiś ichni.

A auto idzie jak burza w stosunku 1:1 z ropą... ciekawe. Odpalanie faktycznie gorsze z rańca jak jest chłodno, ale mam podgrzewany filtr.

No i patrzałem w tesco...ale sku...oszukują! Duuuuży napis "olej 2...za(to małymi) 5zł!"

Czeli 5 zł za 1,8l bo butelki są 0,9l a nie 1l.

I w tym momencie wygrywa biedronka. Z 2,69/l. Autko dalej jeździ jak dzikie. Ale ten smrodek...

Oj z tesco bym nie kupowała tam zawsze oszukują :)

Ja polubiłam ten smrodek i jak gdzieś w pobliżu przede mną go czuje - to czuje się jakby jakaś osobą z mojego kręgu jechała hihi :) Znaczy się ziomek od rzepaku :)