Stanlay 16.05.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Jak sądzicie jaka powinna być odległość szpaleru Brabanta od betonowego ogrodzenia, 0,5 m, 1 m a może więcej? Chodzi o to by krzewy nie "weszły" na ogrodzenie i korzenie nie niszczyły fundamentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 16.05.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 u mnie jest 70 cm, tuje średnio co 65 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.05.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 ja inne tuje mam posadzone 0,50 cm od ogrodzenia....nie mam brabantowsasiedzi brabanty tez tak sadzili...0,50 od ogrodzeina co 80 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 17.05.2006 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 U mnie odległość od ogrodzenia z siatki wynosi 1m. Pewnie dopuszczalne jest sadzenie bliżej, ale ja mam dużą działkę i nie zależało mi na tym, aby sadzić tuje jak najbliżej ogrodzenia.Posadzenie w odległości metra daje mi:1. możliwość wykoszenia trawy pomiędzy tujami, a siatką2. łatwiejsze konserwowanie ogrodzenia3. mniejsze ryzyko, że korzenie i sama roślinana przejdą na stronę sąsiada4. większy dostęp roślin do światła, w przypadku gdyby sąsiad od swej strony także posadził żywopłot. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts