Czesław_bear 16.05.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Szukając projektu domu dla siebie znalazłem ten: http://www.gmistudio.pl/projekt_fikus.html i przyznam, że jest całkiem ciekawy. Nie wszystko mi w nim odpowiada, ale...zastanawiam się jak by taki dom wyglądał na mojej działce (nie mówiąc o sąsiadach, hihi...). Co wy na to? Ktoś może spotkał się już z projektami z pracowni Gmistudio?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 16.05.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 no....taki figlarny ten projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 16.05.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 no....taki figlarny ten projekt powiem więcej ...odważny.... a poważnie, jeśli pasuje do okolicy i do Ciebie (Was) to dlaczego nie? to, co mi sie nie podoba, to długi korytarz na parterze ale ja i tak zostanę przy swoim projekcie, no cóż, jestem tradycjonalistką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czesław_bear 16.05.2006 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Dlaczego odważny?! Trochę inny, ale dach spadzisty (taki musimy mieć), a korytarz...chyba nie jest aż taki długi. Jest nawet mały hol. Ja trochę się boję sypialni na parterze (tzn moja żonka), ale w innych projektach też tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 16.05.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 powiem tak - bardzo jestem ciekawa kto bedzie mył te szyby a zwłaszcza jak bedzie mył te co sa od strony tej "pustki nad salonem i szczegolnie od zewnetrznej strony.... no coż - powodzenia nalezy zyczyc (glownie myjacemu ) ps. sorry ze sie nie rozwodze nad pieknem bryły tego domu *** tylko o takich przyziemnych sprawach (moze dlatego ze jej nie widze - bo - przepraszam ale- wg wyglada jak dwie psie budki zlepione razem - no ale to kwestia gustu - mi sie podobac nie musi, byc moze nie dostrzegam genialnosci tego dzieła , trudno ps. strasznie mnie korci zeby totalnie zjechac ten projekt bo nadaje sie do tego idealnie... zarowno pod wzgledem rozplanowania wnetrza i funkcji jak i pod wzgledem wizualnym ale ...boje sie ze mnie zlinczuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 17.05.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Jeśli ktoś lubi takie nowoczesne domy, to czemu nie... Mnie osobiście on się nie podoba-nie gustuję w takich bryłach Skoro Tobie on odpowiada, to nie masz nad czym się zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tezeusz1 17.05.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 ps. strasznie mnie korci zeby totalnie zjechac ten projekt bo nadaje sie do tego idealnie... zarowno pod wzgledem rozplanowania wnetrza i funkcji jak i pod wzgledem wizualnym ale ...boje sie ze mnie zlinczuja a co sobie bedziesz zalowac? wal! ja na okna uwagi nie zwrociłem - ale faktycznie bingo - trudne są ale układ chyba normalny? jestem ciekawy co nie gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czesław_bear 17.05.2006 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Przyznam, że projekt nie jest typowy. Ale trochę mnie nudzą już te projekty tak podobne do siebie w tysiącach sztuk liczone, które można obejrzeć w internecie. Niektóre z nich mają takie okna co to je ponoć trudno umyć, ale to raczej nie jest wielki problem. Ten domek jest dla mnie po prostu ciekawy i tyle. Może coś podobnego wybuduję... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 17.05.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Przyznam, że projekt nie jest typowy. Ale trochę mnie nudzą już te projekty tak podobne do siebie w tysiącach sztuk liczone, które można obejrzeć w internecie. Niektóre z nich mają takie okna co to je ponoć trudno umyć, ale to raczej nie jest wielki problem. Ten domek jest dla mnie po prostu ciekawy i tyle. Może coś podobnego wybuduję... Pozdrawiam Czesław to nie chodzi o to ze nietypowy tylko po prostu zły... pod wzgledem architektonicznym, uzytkowym, praktycznym i wizualnym (ok to ostatnie to kwesta gustu ) Nie mam nic przeciwko projetom - nowoczesnym, nietypowym oryginalnym i zaskakujacym - ale musza to byc dobre projekty majace rece i nogi a przedewszystkim sens i glowe... ten to maly architektoniczny koszmarek - i totaki ze az zeby bola.... teraz nie mam czasu ale postaram sie najpozniej jutro przytoczyc moje argumenty czemu tak uwazam - bardzo chetnie wyslucham glosow za Czeslawie - zycze znalezienie dobrego "nietypowego" domu bo wierze ze i takie sa na rynku - i calkowicie rozumiem znudzenie tymi "tradycyjnymi" ale ten to powinien byc (moim zdaniem- zaznaczam ) podawany jako przyklad dla studentow architektury jak nie projektowac pseudonowoczesnych domow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czesław_bear 18.05.2006 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 To czekam na argumenty bo zły, beznadziejny i niedobry niewiele mi mówi...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.05.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 To czekam na argumenty bo zły, beznadziejny i niedobry niewiele mi mówi... Pozdrawiam dlatego tez napisalam ze jak najbardziej umotywuje moje zdnaie tylko musze znalesc wolna chwilke zeby to ładnie przedstawic na razie mam sajgon w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loki138 06.12.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 A my kupiliśmy ten projekt! Strasznie nam się podoba! Jest taki inny od tych wszystkich dworków! Taki fikuśny!! Nowoczesny i ze skośnym dachem! A taki właśnie jest nam potrzebny. Polecam! Zobaczcie sami:http://www.gmistudio.pl/projekt_fikus.htmlhttp://www.gmistudio.pl/fikus_1m.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 07.12.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 A mi przede wszystkim nie podoba się umiejscowienie tej sypialni na parterze. Nie mam nic przeciwko sypialniom na parterze, ale moim zdaniem powinny być one wycofane w głąb domu tak, żeby każdy wchodzący/wychodzący do/z domu nie musiał przechodzić obok jej drzwi (i budzić śpiących). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loki138 08.12.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 A nam właśnie podoba się ta sypialnia! Dzieciaki na górze, a my na dole! z własną łazienką i garderobą i tarasem! Już jestem w letnim nastroju, jak sobie pomyślę, że rano wstaję w cieplutki, słoneczny dzień i wychodzę sobie prosto z sypialni na tarasik..... A co do budzenia śpiących. To ja rano muszę moje dzieciaki na siłę z łóżka wyciągać!!! Więc budzenie przez wychodzących nam nie grozi. Także dla nas usytuowanie extra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 08.12.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 A nam właśnie podoba się ta sypialnia! Dzieciaki na górze, a my na dole! z własną łazienką i garderobą i tarasem! Już jestem w letnim nastroju, jak sobie pomyślę, że rano wstaję w cieplutki, słoneczny dzień i wychodzę sobie prosto z sypialni na tarasik..... A co do budzenia śpiących. To ja rano muszę moje dzieciaki na siłę z łóżka wyciągać!!! Więc budzenie przez wychodzących nam nie grozi. Także dla nas usytuowanie extra! Ważne, że Wam się podoba Mi sypialnia jako taka też się podoba, ale z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że masz małe dzieci. Ja mam już trochę starsze i nierzadko zdarza się, że my już śpimy, jak od nich wychodzi towarzystwo, albo jak oni wracają z imprezy. Dlatego wiem, o czym piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 08.12.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Wam się podoba i to wystarczy. To że wnętrze jest niepraktyczne to mały pikuś, ważne że każdy będzie z zachwytem lub głębokim zdziwieniem pokazywał palcem na niego i chyba wam o to chodzi. Reasumując popieram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czesław_bear 08.12.2006 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Każdy z nas jest "jakiś" coś lubi albo czegoś nie lubi. Tylko, że większość oferowanych domów jest nijaka i potem wiedziemy w nich nijakie życie. Jeśli moje chłopaki będą za mocno hałasować i nie dam rady to może zmienię dom, ale na razie to czekam na pozwolenie z urzędu...Pozdrowienia dla loki. Mam nadzieję że tu jeszcze zajrzysz...to pogadamy bardzo orginalnym domu. Może ktoś jeszcze się na niego skusił...Wnętrze niepraktyczne? W którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loki138 10.12.2006 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Oj! Jak super, że nie tylko ja zauważyłam ten fajny domek! Fajnie, że jescze go ktoś buduje!!! Jest naprawdę oryginalny. A co do wychodzenia z domu przez moje dzieciaki i budzenie mnie. To szczerze mówiąc wolę miec kontrolę nad tym kiedy moje dzieciaki wychodzą i przychodzą do domu. A nie myśleć że śpią sobie spokojnie w łóżku, a one w najlepsze buszują po knajpach. Dlatego jestem zadowolona z usytuowania naszej sypialni, bo właśnie spełnia wszystkie nasze potrzeby. Mam blisko z niej do kuchni i nie muszę rano biegać przez pół domu żeby się napić porannej kawy. Mam własną łazienkę, garderobę, taras.... poprostu rewelacja!!! Ten dom jest swietny! Pozdrowienia dla Czesława! Mam nadzieję że jeszcze porazmawiamy na temat naszego domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czesław_bear 07.01.2007 02:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Przechodzę teraz mordęgę z szukaniem wykonawcy, ale dom nadalmi się podoba. Myślę, że warto... Loki co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loki138 20.06.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Hej!!! Hej!!! Długo mnie nie było. Oj miałam niezłe wariatkowo w pracy...ale co tu gadać. Juz zaczęliśmy budować!! Tzn. przyszedł geodeta coś tam powymierzał i wbił paliki...Ale to juz coś!! A co u Ciebie Czesławie? Może jeszcze ktoś buduje ten domek i stworzymy mały klubik fanów Fikusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts