ALF 16.05.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Witam. Jestem na etapie wykończeniowym, mam zamiar położyć gres polerowany w holu kuchni i jadalni, ale... No właśnie gres polerowany ma otwartą strukturę porów i przez to jest poddatny na zaplamienie różnymi płynami. Postanowiłem to sprawdzić i kupiłem jedną płytkę" doświadczalną " Polałem ją :kawą ,esencją herbacianą, olejem roślinnnym, sokiem owocowym, mlekim, tłuszczem z patelni oraz napisałem markerem jadną kreske. O to wyniki. Plamy zostały tylko po herbacie. Nie dało się jej umyć wodą, śladu po markerze również. Na drugi dzień wpadł mi w ręce DOMESTOS i spróbowałem zmyć tą plamę i kreskę po markerze. I UDAŁO SIĘ!!!! plama zeszła bez problemu nie pozostawiając ŻADNEGO śladu na płytce zmyła sie również krecha po markerze ( choć musiałem mocno trzeć ). Doświadczenie przeprowadziłem na gresie z Ceramiki Paradyż ( nie impregnowałem materiału dświadczalnego żadnym impregnatem).Mój wniosek jest następujący LUDZISKA KUPUJCIE GRES POLEROWANY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i aleksander 17.05.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Czy to byl rozcienczony domestos czy prosto z butelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 18.05.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Zastanawiam się co będzie po użyciu X razy domestosa. Mogą zostać plamy od niego. I co wtedy?Zrób jeszcze jedną próbę: polej jedną część płytki domestosem, pozostaw tak na 24 godziny, następnie umyj wodą, wysusz i opisz wyniki tego testu. Sam jestem ciekaw co to będzie, domestos jest dosyć żrący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALF 18.05.2006 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 To był nierozcieńczony domestos. Myłem to domestosem bo poprostu nie miałem łagodniejszego środka. Cinek21 zrobie ten eksperyment o którym piszesz i opisze wynik. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 19.05.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALF 19.05.2006 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Cinek21 po domestosie została jasna plama ale połysk w tym miejscu się nie zmienił tz. plytka nie zrobiła się matowa. Ale przecież nikt nie będzie codziennie szorował płytek domestosem ( to jest już ostateczność )Własnie dzisiaj kupiłem 47 m2 gresu polerowanego.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.05.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 ALF, a co byłoby gdyby ten gres miał kolor np brązowy?? bo zakładam, że swoje doświadczenia przeprowadzasz na jasnym gresie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek70 20.05.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 wystarczy impregnacja np. Sopro 719 - koszt około 90 zl za 1l wydajność 50 m2. po impregnacji płytki wyglądają tak jak przed impregnacją. przed fugowaniem radzę przetrzeć płytki wilgotną gąbką, wtedy woda wejdzie w otwarte pory i po fugowaniu jest łatwo domyć płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 20.05.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 ALF, ja też jestem przed wyborem gresu i sie zastanawiam co wybrać. Loklany sprzedawca oferuje mi gres cersanitu III klasa 45 x 45 za 65 zł. ale wuidziałam taki sam (identyczny również wysoki połysk) za 49 zł. Czemu taka różnica, czyżby to ten sam produkt?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 20.05.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 aaaaaaaaaaa, nadmienie, że ten tańszy widziałam w OBI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALF 21.05.2006 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Edyta ja płaciłem za gres polerowany z Ceramiki Paradyż 94 zł ( cena fabryczna to 118 zł netto ) Jest to I gatunek, odradzam kupowanie w II-im i w III-im gatunku. Martwi mnie ta niska cena A odnośnie wyboru czy gres polerowany czy płytki to ja jestem zdecydowanie za gresem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 22.05.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 ALF, ja też jestem przed wyborem gresu i sie zastanawiam co wybrać. Loklany sprzedawca oferuje mi gres cersanitu III klasa 45 x 45 za 65 zł. ale wuidziałam taki sam (identyczny również wysoki połysk) za 49 zł. Czemu taka różnica, czyżby to ten sam produkt?????????????? odradzam II i III klase- chyba ze masz plytkarza z prawdziwego zdarzenia, ale i to pewnie nie wystarczy plytki takie sa nieskalibrowane, tzn czesto maja rozne wymiary bokow i czesto nie sa to linie proste ale przed zakupem po prostu sprawdz - roznie bywa pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts