kubi41 07.08.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Witam. Też się zastanawiam na RAKO GEO, generalnie bardzo ciężko je znaleźć w Wawie, namierzyłem je na Trakcie Brzeskim, więc jakoś wezmę je do ręki i obejrzę, ciekawe, żeby firma należaca do niemieckiego koncernu robiła buble. Za tego typu chinska płytkę trzeba zapłacić 110zł, za niemieckie 150, włoskiie/hiszpańskie ok 200zł a tu 59zł.....chyba coś za coś....Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 02.07.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Szukam kogoś, kto polożył na podlodze plytki drewnopodobne fczeskiej formy Rako - zingana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigail 03.07.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Mamy płytki Rako w łazience. Na podłodze szachownica czarno biała 20x20, na ścianie białe kwadraty mat 15x15. Kafelkarz nie zgłaszał żadnych uwag co do jakości. Płytki prezentują się pięknie. W Polsce dostepne są jedynie dwa rodzaje szachownicy czarno-białej : Villeroi&Boch po ok.280 zł za m2 i Rako, bodaj 50-70 zł za m2. Przy czym mam na myśli szachownice takiego typu, że czerń jest rzeczywiscie smolista i bez wzorków a biel śnieżna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 04.07.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Dzięki. Gdzieś na początku tego wątku byly niepochlebne opinie o tej firmie. Mam tylko nadzieje, że te drewnopodobne sa tak samo dobre, bo są, moim zdaniem, bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 04.07.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Mi się właśnie położyło Rako w pralni na ścianie - z wyprzedaży resztkę kupiłam ślicznych niebieskich - absolutnie jednobarwnych. Bardzo ładne są, równiutkie, a każda płytka z jednej strony ma malowaną i zaobloną krawędź, stąd nie wymaga listwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterpi 19.12.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Witajcie Zastanawiamy sie powaznie nad Rako Defile gresy na podłoge do kuchni i hallu. Kilka uwag sprzed 3 lat było negatywnych odnosnie tej firmy. Potem kilka wpisów pozytywnych. Czy coś się zmieniło? Brac te płytki w ogóle pod uwagę? Czy ktos układał te płytki i może sie podzielić opinią o ich jakości, użytkowaniu z perspektywy czasu? Jak z utrzymaniem czystości na tych jasnych płytkach? Z góry dziekujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cze 09.01.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Witam, wlasnie u nas zostaly polozone plytki Rako - SHIKOKU. Plyki scienne: biale, bezowe, troche dekorow. Kalibracja nie najlepsza - najpierw kladzione byly bezowe - generalnie OK, ale potem biale okazaly sie o +/- 1mm mniejsze. Jako ze biale ida warstwami nad bezowymi - dalo sie to "zamaskowac"- szersza fuga (przynajmniej dla mnie do zaakceptowania). Plytki podlogowe tej serii - maja wzor i kazda jest z jednej strony +/- 1mm mniejsza (czyli lekki trapez). Generalnie jednak wyglada to wszystko OK. Szczerze mowiac to czas nas goni. Nie ma go za duzo na bawienie sie w reklamacje (moze to glowny powod ogolnie dobrego wrazenia) Generalnie zona stwierdzila dzisiaj, ze wygladaja ladnie. No i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 25.01.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 czy ktoś wie gdzie obecnie można obejrzeć te płytki w W-wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenewos 16.02.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Dzisiaj wybrałam się na oglądanie płytek, chciałam zobaczyć capri opoczno i cersanit cariba, ale nie udało mi się nigdzie znaleźć. Za to wpadły mi w oko bladoniebieskie rako Coral. Mogły by nieźle wyglądać w małej łazience. Może ktoś ma i mógłby wrzucić fotkę, albo jakieś spostrzeżenia? Z tego, co tu przeczytałam, nie mają zbyt dobrej opinii. Ale wyglądały fajnie. I chyba niedrogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 16.02.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Dzisiaj wybrałam się na oglądanie płytek, chciałam zobaczyć capri opoczno i cersanit cariba, ale nie udało mi się nigdzie znaleźć. Za to wpadły mi w oko bladoniebieskie rako Coral. Mogły by nieźle wyglądać w małej łazience. Może ktoś ma i mógłby wrzucić fotkę, albo jakieś spostrzeżenia? Z tego, co tu przeczytałam, nie mają zbyt dobrej opinii. Ale wyglądały fajnie. I chyba niedrogie. jak położę, to Ci powiem mój architekt mi potwierdził, że kiedyś te płytki miały złą opinię, ale sporo się zmieniło w ich technologii produkcji i są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenewos 17.02.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Dzisiaj wybrałam się na oglądanie płytek, chciałam zobaczyć capri opoczno i cersanit cariba, ale nie udało mi się nigdzie znaleźć. Za to wpadły mi w oko bladoniebieskie rako Coral. Mogły by nieźle wyglądać w małej łazience. Może ktoś ma i mógłby wrzucić fotkę, albo jakieś spostrzeżenia? Z tego, co tu przeczytałam, nie mają zbyt dobrej opinii. Ale wyglądały fajnie. I chyba niedrogie. jak położę, to Ci powiem mój architekt mi potwierdził, że kiedyś te płytki miały złą opinię, ale sporo się zmieniło w ich technologii produkcji i są ok A które kładziesz? Jak Coral, możesz napisać po ile kupowałaś? W Cortinie podali mi tylko cenę orientacyjną ok 70 zł m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 17.02.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 kładę: http://www.rako.eu/pl/poland/produkty/plytki_mieszkaniowe/podlogi/79-sandstone-plus/750 ale tylko kremowe (na stronie wyglądają na lekko pomarańczowe) brąz (ale z innej serii Rako) kładę w przedpokoju i trochę w kuchni (wąski pas wzdłuż mebli) mogę sprawdzić ceny na fakturze (ale dopiero wieczorem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 23.03.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 chyba zapomniałam Ci odpowiedzieć kosztowały koło 68-70 zł (w hurtowni) położone, ładnie wyglądają - jak poniżej (łazienka jeszcze bez fug): http://i294.photobucket.com/albums/mm94/gotowanie/DSCN4622.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenewos 23.03.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 A ja już zamówiłam błękitne i białe Coral do małej łazienki. W sklepie internetowym z Wrocławia dużo taniej niż w Cortinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 23.03.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 myślę, że będziesz zadowolona, u mnie wyglądają super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juzzti 29.05.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 A ja już zamówiłam błękitne i białe Coral do małej łazienki. W sklepie internetowym z Wrocławia dużo taniej niż w Cortinie. Witam, mnie też bardzo spodobały się te płytki Do mojej malutkiej łazienki powinny być idealne. Czy mogłabyś podać adres sklepu w którym je kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenewos 30.05.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Kupiłam w http://lazienki-wroclaw.otwarte24.pl/. Właśnie się kładą. Wyglądają pięknie, a glazurnik nie narzeka. Na razie trochę żałuję, że nie dałam samych błękitnych, połączyłam z białymi, bo wydawało mi się że, rozjaśnią łazienkę i pod prysznicem nie będzie widać zacieków. Ale zobaczymy jak będzie położone wszystko z fugami i ceramiką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juzzti 31.05.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Kupiłam w http://lazienki-wroclaw.otwarte24.pl/. Właśnie się kładą. Wyglądają pięknie, a glazurnik nie narzeka. Na razie trochę żałuję, że nie dałam samych błękitnych, połączyłam z białymi, bo wydawało mi się że, rozjaśnią łazienkę i pod prysznicem nie będzie widać zacieków. Ale zobaczymy jak będzie położone wszystko z fugami i ceramiką. Dziękuję za informację Też się właśnie zastanawiam, czy łączyć białe płytki z błękitnymi czy kupić tylko same błękitne Napisz mi proszę czy płytki podłogowe z tej serii mają kwiatowy dekor? Na zdjęciach kiepsko to widać. A już byłoby rewelacyjnie, gdybyś wkleiła jakieś fotki z twoje łazienki wzgl. przesłała mi na mail - [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenewos 31.05.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Dziękuję za informację Też się właśnie zastanawiam, czy łączyć białe płytki z błękitnymi czy kupić tylko same błękitne Napisz mi proszę czy płytki podłogowe z tej serii mają kwiatowy dekor? Na zdjęciach kiepsko to widać. A już byłoby rewelacyjnie, gdybyś wkleiła jakieś fotki z twoje łazienki wzgl. przesłała mi na mail - [email protected]. Mają dekor, taki delikatny, w tym samym kolorze. Łazienka jeszcze nie skończona, 2-3 dni i powinna być zafugowana, tylko zabrakło 5 białych płytek i nie wiem czy da się dokupić w Cortinie, czy trzeba zamawiać we Wrocławiu i czekać aż dostarczą. Jak się glazurnik wyprowadzi z łazienki to sfotografuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vailed 17.09.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Zenewos czy glazurnik dołożył brakujące płytki ? Również jestem zainteresowana położeniem w łazience płytek RAKO dlatego proszę o fotkę i Twoją opinię o ich użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts