Sarin7 16.05.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 witam wszystkich forumowiczów !! Dostałem bojowe zadanie : mianowicie zakupić telefon komórkowy dla 85 letniego dziadka, który to bardzo lubi wychodzić z domu na grzybki i czynnie spędzać czas a moja babka sie o niego martwi To że bedzie na karte przedpłaconą to juz wiem (abonament jest w tym przypadku niebezpieczny dla człowieka który nie potrafi sie posługiwać komórką i mógłby bez rozumu nabulić większy rachunek jak jego emerytura ) chodzi mi o sam telefon który spełniałby następujące warunki : 1) bardzo prosty w obsłudze 2) duże czytlene cyfry na wyświetlaczu 3) wygodne klawisze do obsługi 4) jakiś głośny dzwonek (dziadzio ma słuch juz słaby ) albo mocna wibra, tak by porządnie portkami zatrzęsła Za wszelkie sugestie bedę wdzięczny , bo dla mnie to naprawde problem dobprać odpowiedni telefon. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 20.05.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 To że bedzie na karte przedpłaconą to juz wiem (...)chodzi mi o sam telefon Zastanawiasz się nad zakupem, któregoś z gotowych zestawów na kartę, czy też jesteś skłonny kupić oddzielnie (w komisie, na Allegro) sam aparat? Na stronie http://telefonia.wp.pl/ możesz pooglądać dużo telefonów. Zerknij np. na Nokię 6310i: http://telefonia.wp.pl/hardware/show.html?IN[id]=2668 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarin7 21.05.2006 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Zestawy raczej odpadają - mały wybór, pozostanie Allegro albo komis Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.05.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 zaczęłam od 3510 potem było 5130 - generalnie Nokia jest najbardziej instynktowna...ma duży wyświetlacz... Tylko co z tego jak Babcia zamiast nisić w torebce pakowała w pudłeczko i na...regał ehhhh nic nie dało zmienianie aparatów jak cały czas nienaładowany :) To jest problem - u mnie nie rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena 29.05.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Przypomniało mi się jak wyposażylismy mamę w telefon komórkowy. Oczywiście wszyscy łacznie z wnukami zafundowalismy mamie kurs obsługi i w ogóle. No i pojechała w podróz z telefonem...........przyjechała OBRAŻONA, ze nikt do niej nie zadzwonił. Patrze a ona ma 11 rozmów nie odebranych, wszyscy do niej dzwoniliśmy.Ona po prostu nie słyszała. Od tego czasu minął rok, mamuśka pisze esemesy i mówi, że niewyobraża sobie zycia bez komórki teraz. Ogólnie jest super i teraz śmiejemy się z tych nieodebranych rozmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 30.05.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Nokia 1100 w OrangeGo 140zł z kartą SIM, w tym 20 zł na przegadanie bateria trzyma do 10 dni, więc wygoda proste menu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imhotep 08.08.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Jeżeli chodzi o baterię to Nokia i dogania ją Motorola(ale tu troszkę skomplikowane menu, chociaż nie aż tak bardzo). Jeśli zaś duże litery(i wyraźne) to Samsung(wg mnie lider na rynku). Głośność dzwonków-tutaj przoduje Samsung i Nokia. Podsumowując albo Nokia lub Samsung. Tylko że nowe Nokie są małe, najlepsza byłaby Nokia 3510i(długo bateria, duże przyciska i spore rozmiary, tak więc przypadkiem nie wypadnie z kieszeni), zaś jeśli Samsung to z nowszych bo tylko w nich jest w miarę rozsądna bateria(np. X200)a co za tym idzie droższy. Najlepiej niech zobaczy co mu pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-iva- 28.11.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 myślę , że autor watku dylematy jaki aparat ma za soba więc chciałabym zapytać jaki aparat wybrał i jak się sprawdza ? Mam taki sam dylemat - myslę o aparacie z klapką ( nie włączy się sam w torebce .... ale więcej na rynku aparatów z wodotryskami niż do dzwonienia .... :/ Owszem wyszedł telefon w Austrii - nazywa sie "Emporia Life" - wyglad ma tragiczny - prosty w obsłudze i potwornie drogi :/ zupełnie nie na kieszeń "seniora" - ( nota bene jakiś pacanek redaktorek napisał cytuję : "telefon jest przeznaczony dla seniora czyli starszych ludzi po 50 roku życia .......(sic!) " no to 80-90 latkowie to są co ? matuzalemy ??? wrrrrrrrrr Zreszta w Polsce go nie ma . Tak na marginesie - czy przypadkiem nie warto byłoby pomyśleć o tych seniorach w wielu innych dziedzinach ...wszak żyjemy coraz dłużej ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 30.11.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 myślę , że autor watku dylematy jaki aparat ma za soba więc chciałabym zapytać jaki aparat wybrał i jak się sprawdza ? Mam taki sam dylemat - myslę o aparacie z klapką ( nie włączy się sam w torebce .... ale więcej na rynku aparatów z wodotryskami niż do dzwonienia .... :/ Owszem wyszedł telefon w Austrii - nazywa sie "Emporia Life" - wyglad ma tragiczny - prosty w obsłudze i potwornie drogi :/ zupełnie nie na kieszeń "seniora" - ( nota bene jakiś pacanek redaktorek napisał cytuję : "telefon jest przeznaczony dla seniora czyli starszych ludzi po 50 roku życia .......(sic!) " no to 80-90 latkowie to są co ? matuzalemy ??? wrrrrrrrrr Zreszta w Polsce go nie ma . Tak na marginesie - czy przypadkiem nie warto byłoby pomyśleć o tych seniorach w wielu innych dziedzinach ...wszak żyjemy coraz dłużej ........... DZIEKI !!! DOWIEDZIALEM sie ze jestem seniorem 56l ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 30.11.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 mam nokie 6310 od 5lat ,polecam wszystkim seniorom po 50tce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-iva- 30.11.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 waldibmw ja też jestem seniorem wg. tych arcydokładnych wyliczeń redaktorów piszących o Emporia Life !!! I jakoś sobie radzę bez tego superdrogiego - prostego aparatu dla "seniorów" . Natomiast 6310 dla słabowidzącej 81 letniej osoby to chyba nie najlepsze rozwiazanie .... Szukam dalej ......... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.11.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Iva, Ja mam nokię 5200. taka w niemodnych kolorach bialo- czerwona. ma duży ekran, może miec bardzo duże litery, wibracje tez posiada. Obsluga bardzo prosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 30.11.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 waldibmw ja też jestem seniorem wg. tych arcydokładnych wyliczeń redaktorów piszących o Emporia Life !!! I jakoś sobie radzę bez tego superdrogiego - prostego aparatu dla "seniorów" . Natomiast 6310 dla słabowidzącej 81 letniej osoby to chyba nie najlepsze rozwiazanie .... Szukam dalej ......KUPILEM go kiedy w 2002 r kupilem nissana primere pasowal do systemu glosnomuwiacego ,w tym roku kupilem meska 240c i tez nokia w systemie,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donsisu 05.04.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 a cos takiego ?http://allegro.pl/senior-phon-telefon-dla-seniora-zobacz-sprawdz-i1523117548.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konfident 11.04.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Moja babcia - lat 83 ma taką nokię 2330, czyli standard klasyczny telefon, bez udziwnień i wypasionych , niepotrzebnych funkcji. I gdym kupiła na niej ten telefon typowy dla staruszków to chyba by mnie wyklęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feliks_ss 21.05.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Wracam z tematem! Może ktoś polecić jakiś fajny, nowoczesny telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inga_a 27.05.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Wracam z tematem! Może ktoś polecić jakiś fajny, nowoczesny telefon? Zapraszamy do sklepu Perfekton. Znajdzie Pan u nas duży wybór telefonów dla seniorów - zarówno stacjonarnych jak i komórkowych. W razie wątpliwości chętnie doradzimy i pomożemy wybrać odpowiedni model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts