Bigbeat 16.05.2006 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Czy możecie mi polecić jakiegoś projektanta (lub firmę), który DOBRZE i za rozsądne pieniądze wykona modyfikację projektu instalacji co i cwu (kocioł gazowy + podgrzewacz cwu viessmann, grzejniki purmo) tak, abym mógł mieć w części domu ogrzewanie podłogowe, abym mógł podłączyć kominek z płaszczem, a w przyszłości jeszcze solary - przy założeniu, że kocioł, podgrzewacz i część grzejników muszą zostać takie, jakie są (dostaję to tanio w pakiecie od developera), i uzupełniamy to o to, co potrzeba. Nie zależy mi na super oszczędnościowym projekcie (w stylu ogrzewanie podłogowe na powrocie z grzejników).Koncepcyjnie mam to rozpracowane, policzyć też by się dało, ale poległem na sprawach stricte praktycznych - spełnienie norm (zabezpieczenia hydrauliczne itp). Sterowniki i elektronikę sam sobie zrobię, jakie będzie trzeba.Rozmawiałem już z kilkoma firmami i porażka - albo próbują mnie przekonać, ze nie warto, nie da się (a zawór mieszający to wogóle nie potrzebny i tylko cenę podnosi), albo ceny liczone w grubych dziesiątkach tysięcy...Jeśli więc macie jakiegoś gościa z teorią, praktyką i otwartym umysłem, a w dodatku niezbyt 'pazernego' (czy te wymagania czasem nie są sprzeczne?) - bardzo proszę o namiar... Najlepiej Warszawa lub okolice od strony północnej.Pozdrawiam gorąco,PiotrG Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/54048-projektant-instalacji-co-i-cwu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts