Lawy 17.05.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Spodobał mi się nowy front BRW - bordo wysoki połysk. Dowiedziałem się że jest to mdf foliowany. Poprzednio celowałem w mdf lakierowany (kolor też bordo) z różnych firm, ale ten z BRW przebija tamte właśnie dużym połyskiem (fajna sprawa ) W związku z tym mam pytanie, bo nie wiem co to jest to foliowanie i jak trwałe to jest, może ktoś to ma albo się z tym spotkał? Czy to jest laminat? Jak się to ma w porównaniu z lakierowanym frontem? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 17.05.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 w obecnej kuchni mam foliowane (IKEA) i przy piekarniuku, plycie i zmywarce sie odlepia niemilosiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 17.05.2006 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 hmmm, to niedobrze ... pomimo że to Ikea, a jakość BRW też wysoka nie jest chyba...a tak mi się ten połysk podoba ( lubię się przeglądać w meblach znaczy się ) może ktoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 22.05.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 też jestem zainteresowanajaka jest różnica w trwałości między laminatem a frontem foliowanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 22.05.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 też jestem zainteresowana jaka jest różnica w trwałości między laminatem a frontem foliowanym? Przy wspolczesnych foliach trwalosc uzytkowa na frontach szafek jest podobna do laminatu. Mysle , ze na frontach bardziej zasadne bedzie szukanie efektu estetycznego. Nowoczesne folie znakomicie nasladuja drewno, nie kazdy laminat robi to rownie dobrze.Diabel tkwi w szczegolach a wiec troszke inaczej mozna wykonczyc front foliowany, troche inaczej laminowany. Jesli natomiast fronty nie maja byc "drewniane" ale "aluminiowe", "stalowe" to lepiej zastosowac laminat , ktory jest nie tylko fizycznie duzo mocniejszy od folii ale lepiej udaje materialy inne niz drewno, bo moze miec znacznie wieksze mozliwosci od folii w wykonczeniu faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 23.05.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 dzięki 2112wojtek teraz wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts