adso 17.05.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 witam, mam serdeczną prosbę by osoby zorientowane w temacie pomogły mi w rozwikłaniu następującego problemu. planuje budowę wiaty garazowej o powierzchni ok 40m kw , której część ma stanowic schowek na narzędzia ogrodnicze oraz drewno do kominka. moje pytania brzmią następująco:-czy można dokonac takiej budowy bez żadnych uzgodnień?-jaka jest minimalna odległość od granicy takiej zabudowy( pasowało by mi umieścic wiatę w narożniku działki i oddalić ja od granicy ok 1 m)-sąsiad z którym graniczę wyraza zgodę na postawienie takiej zabudowy nawet w obrębie granicy dziąłki. pozdrawiam A, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 17.05.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 witam, mam serdeczną prosbę by osoby zorientowane w temacie pomogły mi w rozwikłaniu następującego problemu. planuje budowę wiaty garazowej o powierzchni ok 40m kw , której część ma stanowic schowek na narzędzia ogrodnicze oraz drewno do kominka. moje pytania brzmią następująco: -czy można dokonac takiej budowy bez żadnych uzgodnień? -jaka jest minimalna odległość od granicy takiej zabudowy( pasowało by mi umieścic wiatę w narożniku działki i oddalić ja od granicy ok 1 m) -sąsiad z którym graniczę wyraza zgodę na postawienie takiej zabudowy nawet w obrębie granicy dziąłki. pozdrawiam A, Z tego co pamiętam bedzie musiał uzyskać pozwolenie (pow pow 35 m2), odległość od działki to standardowo min 3 m ale może być mniej jeśli na sąsiedniej działce stoi wbudynek to możesz w taiej odległości jak ten budynek (bez okien). Nie istnieje obecnie możliwość przysunięcia się za zgodą sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 17.05.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 witam, mam serdeczną prosbę by osoby zorientowane w temacie pomogły mi w rozwikłaniu następującego problemu. planuje budowę wiaty garazowej o powierzchni ok 40m kw , której część ma stanowic schowek na narzędzia ogrodnicze oraz drewno do kominka. moje pytania brzmią następująco: -czy można dokonac takiej budowy bez żadnych uzgodnień? -jaka jest minimalna odległość od granicy takiej zabudowy( pasowało by mi umieścic wiatę w narożniku działki i oddalić ja od granicy ok 1 m) -sąsiad z którym graniczę wyraza zgodę na postawienie takiej zabudowy nawet w obrębie granicy dziąłki. pozdrawiam A, - do 25m2 na zasadzie zgłoszenia - 4m od granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 17.05.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 zgadza sie do 25m2..moj błąd Kłania się art 29 PB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tytus_K 21.05.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Isnieje rozwiązanie, można wystąpić co ministra za pośrednictwem wydziału architektury o "odstępstwo od przepisów techniczno-budowlanych" w więszości przypadków wyrażają zgodę. Sam aktulanie jestem na takim etapie, jutro składam i czekam na odpowiedź mają ok miesiąca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 21.05.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 - do 25m2 na zasadzie zgłoszenia - 4m od granicy Majka na jakiej podstawie sądzisz, że 4m od granicy? Zauważ, że wiata nie jest budynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts