krzysztofh 17.05.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Czy w przypadku azalii trzeba kwiaty, które zwiędły po przekwitnięciu usuwać, czy czekać aż same opadną. Większość już właściwie uschła ale siedzą na krzaczkach co nie wygląda uroczo.Wiem, ze w przypadku rododendronów przewitłe kwiaty należy uszczypywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 17.05.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Czy w przypadku azalii trzeba kwiaty, ... po przekwitnięciu usuwać.. Również lepiej usuwać. Tak przynajmniej przeczytałem w książce pp. Chojnowskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 18.05.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 krzysztofh,namawiam do obrywania kwiatków, o ile nie masz tych zazalii za wiele to warto. Zrywając kwiaty nie dopuszczasz do zawiązywania się nasion, które tworząc się zużyawają sporo nawozów, które mogłyby te rośliny wykorzystać na tworzenie nowych pąków kwiatowych. Część z obecnie sprzedawanych azalii ma różną zdolność do tworzenia nasion, jedne tworzą inne prawie nie.A wygląda to zaraz po przekwitnięciu nieciekawie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 18.05.2006 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Dzięki. Już pozrywałem bo wygląd tych roślinek z uschłymi kwiatami był mało atrakcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts