zientekpl 22.05.2006 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 WitamW zeszłym roku zasiana , a w tym roku wyszły ciemnozielone kępy ładnej trawy a wokół żółto-zielona .Tylko raz spryskałem ją Sterane ale myśłe że to nie wina chwastobója. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3813e51ef88aed14.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientekpl 22.05.2006 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 http://images2.fotosik.pl/70/e9f33307b29e8588.jpeg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.05.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 http://images2.fotosik.pl/70/e9f33307b29e8588.jpeg[/img] u mnie jest dokladnie tak samo.... i co dziwne...u wiekszosci sasiadow jest dokladnie tak samo.....hmm...sasiad niczym nie pryskal a ma tez to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 22.05.2006 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Moj jest nieco lepszy ale też ma takie żółtawe plamy, które są rzadko zarośnięte. Teraz się zastanawiam, że może to też efekt uzycia Randapu w ubiegłym roku do zwalczania chwastów przed założeniem trawnika.Ale z drugiej strony w tych miejscach prawie nie kiełkuja nowe nasiona po tegorocznym dosiewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 22.05.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Też tak mam jak na fotce. Trawnik roczny, nigdy nie stosowana chemia, tylko nawozy. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 22.05.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 u mnie jest dokladnie tak samo.... i co dziwne...u wiekszosci sasiadow jest dokladnie tak samo.....hmm...sasiad niczym nie pryskal a ma tez to samo... i u mnie podobnie - kępki ciemniejszej i szybciej rosnącej trawy! W tym roku nie stosowalam zadnego "odchwaszczacza", a nawóz rozsypany byl równomiernie - siewnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 22.05.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 mam jeszcze jeden "problem" z trawą - od strony południowej mam stary (5-letni) regenerowany w ubiegłym roku trawnik. Teraz obserwuję, że trawa mocno wyrasta "w łodydze" - efekt jest taki, ze gdy skoszę (a koszę raz w tygodniu) - mam "ściernisko" (na szczęście jeszcze nie suche ) Co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 22.05.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Potencjalne San Francisco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 23.05.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 http://images2.fotosik.pl/70/e9f33307b29e8588.jpeg[/img] u mnie jest dokladnie tak samo.... i co dziwne...u wiekszosci sasiadow jest dokladnie tak samo.....hmm...sasiad niczym nie pryskal a ma tez to samo... Zrobilicie wertykulację i aerację? U mnie wyglšdało to podobnie i po wykonaniu tych zabiegów i podsypaniu nawozu cały trawnik pięknie odbił. Teraz już jest równiutko i pięknie zielono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 23.05.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 SZKODA SŁÓW......... I tak masz lepiej niż ja W ubiegłym roku zakładałem trawnik. Roundap, chwasty, glebogryzarka, wyrównywanie, wałowanie. Siew i posypanie torfem. a na wiosnę patrzę a tu chwasty wyłażą - no to przyrządziłam miksturę zgodnie z instrukcją, popryskałam, a jakże, a po 2 godz. spadł deszcz. Po kilku dniach miałam wypalony prawie cały trawnik. Do dzisiaj walę swoją głową w ścianę - to kara za moje lenistwo, nie chciało mi się ręcznie wydłubać. No cóż.........i od nowa TO JEST TO http://images2.fotosik.pl/69/fdb259efaa2bd37dm.jpg A PO NIM ŁYSO. Mam nadzieję, że ten deszcz co ciągle pada przepłucze trochę ZATRUTĄ ziemię i kolejny raz posieję ja narazie tylko bde kosic..moze odbije To niby po mniszku masz tak łyso?? Przepraszam, ale co mi się nie chce wierzyć. Stosowałem go na każdy mój trawnik po pierwszym koszeniu i nigdy nie spalił, ani nie uszkodził trawy. Jeden raz pospieszyłem się, bo wschodzšca trawa strasznie zarosła chwastami i też go psiknšłem 9przed pierwszym koszeniem. Skutek był opłakany. Właciwie dopiero po roku jako ten trawnik wyglšda. Teraz, gdy trawa wschodzi i pojawiajš się chwasty to usuwam ręcznie tylko te najbardziej rozłożyste, żeby nie zasłaniały powierzchni ziemi wschodzšcym kiełkom. Resztę niszczę póniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 23.05.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Chyba nie chce mi się już na ten temat gadaćMam ten środek w domu, jak będzie mi się bardzo chciało to zaprzyjaźniona przyjaciółka chemiczka sprawdzi skład tego g.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 23.05.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Miałem podobnie. Na jednej części trawnika wysiewanego późną jesienią. Trawa była jakaś taka niemrawa, pożółkła, poskręcana. Zrobiłem tak : dwa, trzy razy kosiłem na krótko, potem sypnąłem nawozu, podlewanie wspomagane deszczem. Dałem trawce urosnąć znacznie wyżej niż zwykle ( do około 14 cm ) Na końcu skosiłem znowu na krótko ( najniżej jak się dało). Efekt póki co rewelacyjny. Trawa się zagęściła i zazieleniła i jest mięciutka jak... kaczuszka, jak kołderka i poduszka. Troszkę spokoju. Poczekajcie jeszcze chwilę. Napewno odbije ( trawka rzecz jasna ). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 23.05.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Dałem trawce urosnąć znacznie wyżej niż zwykle ( do około 14 cm ) Na końcu skosiłem znowu na krótko O tym zapomniałem napisać. U mnie na wiosnę urosła chyba jeszcze wyższa, a teraz po skoszeniu jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 23.05.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Dałem trawce urosnąć znacznie wyżej niż zwykle ( do około 14 cm ) Na końcu skosiłem znowu na krótko O tym zapomniałem napisać. U mnie na wiosnę urosła chyba jeszcze wyższa, a teraz po skoszeniu jest super. Za wysoko też nie można bo skoszeniu może pojawić się wspomniane w którymś poście wyżej ściernisko! Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 23.05.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Dałem trawce urosnąć znacznie wyżej niż zwykle ( do około 14 cm ) Na końcu skosiłem znowu na krótko O tym zapomniałem napisać. U mnie na wiosnę urosła chyba jeszcze wyższa, a teraz po skoszeniu jest super. Za wysoko też nie można bo skoszeniu może pojawić się wspomniane w którymś poście wyżej ściernisko! Pozdrawiam, Cały czas padało i nie chciałem kosić mokrej trawy, a ona rosła i rosła Póniej miałem tylko problem co zrobić z tš skoszonš trawš, bo kompostownik zapełnił się po skoszeniu 1/3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientekpl 23.05.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Ale ta trawa ma nie cały rok niewiem czy wertykulacjia i aeracja coś pomoże.Mam zamiar spryskać Florovitem ,słusznie myśle czy radzicie cośinnego.Przy zakładaniu posypałem Polifoską.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 23.05.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Ale ta trawa ma nie cały rok niewiem czy wertykulacjia i aeracja coś pomoże. Mam zamiar spryskać Florovitem ,słusznie myśle czy radzicie cośinnego. Przy zakładaniu posypałem Polifoską. Pozdrawiam Na wiosnę częć trawnika, na której pojawiła się pleń poniegowa spryskałem włanie Florovitem i czym antygrzybicznym (nie pamiętam nazwy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 23.05.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 23.05.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Za wysoko też nie można bo skoszeniu może pojawić się wspomniane w którymś poście wyżej ściernisko! ale ja koszę na 5 cm (to ja pisałam o "sciernisku") - to za dużo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientekpl 24.05.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 A jakich nawozów używacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts