sebakor 15.03.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 witam wszystkich jestem tu nowy od przełom kwietni-maja rozpoczynam budowe w Orzeszu i z wiązku z tym mam kilka pytań: 1. Gdzie w okolicy Orzesza są sprawdzone skłądy - dobre ceny 2. Czy możecie polecić ekipę do budowy od ław do dachu - głównie ławy, mury i stropy(dach osobno) - w miare tanich i spawdzonych kontakt; GG 1298413 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky1506 15.03.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Cze sebakor ja się buduje w Łaziskach a zaopatruje między innymi w Ornontowicach (Hurtownia Giebel -Ornontowice ul. Bujakowska 2) rozmawiaj z Łukaszem Gieblem z nim można się dogadać. A tak w ogóle to bez targowania lepiej nigdy nie kupuj, każdy ma swoje nażuty a i tak płączą że ci sprzedają prawie po kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebakor 15.03.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 lucky1506 dzięki za namiar pojade tam z projektem do wyceny zobaczymy co będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky1506 15.03.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 W naszym rejonie ostro działa Lubar z rybnika maja wszystko od A do Z (sami produkują beton) itd jak chcesz sobie wycenić cały projekt to może lepiej do nich.W Rydniku od 31marca do 2 kwietnia są targi DOM, tam wystawiają się nasi lokalni budowlańcy - może przy okazji coś ciekawego znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.03.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 lucky1506 dzięki za namiar pojade tam z projektem do wyceny zobaczymy co będzie dalej jak będziesz w Ornontowicach to chyba na Kolejowej jest firma budowlana DAKPRO, może Ci wybudują, tylko czy tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.03.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 W naszym rejonie ostro działa Lubar z rybnika maja wszystko od A do Z (sami produkują beton) itd jak chcesz sobie wycenić cały projekt to może lepiej do nich. Tańszy podobno jest Budozbyt i też ma beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebakor 15.03.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 dzięki za rady popytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky1506 15.03.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Możliwe że Budozbyt jest tańszy, a dodatkowo jedąc z Orzesza jest na wieździe do Rybnika (Paruszowiec-na pierwszych światłach po prawj stronie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 15.03.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 witam wszystkich 2. Czy możecie polecić ekipę do budowy od ław do dachu - głównie ławy, mury i stropy(dach osobno) - w miare tanich i spawdzonych a szkoda że do dachu już nie tak chętnie bo bym sie zaoferował. trudno sie mówi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebakor 16.03.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 do REMIGIUSZ jak będe tak "daleko to napewno się odezwe na razie dzięki, a możesz zrobić kosztorys dachu - jeśli tak to daj znaćpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 16.03.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 sebakor,my również budujemy w Orzeszu a dokładnie w Jaśkowicach.jesteśmy na etapie wykończeniówki i mogę polecić następujące hurtownie w których dostaliśmy najlepsze ceny. Niestety nie wszystko było najtańsze w jedne hurtowni:- Buster (Gliwice, Mikołów) - bloczki betonowe, ocieplenie fundamentów, płyty k-g, okna połaciowe- Builder (Tychy, Rybnik) - Porotherm, dachowka- okna (Therma Tychy)- Lubar - beton- Ornontowice Giebel - mniejsze zakupy Niestety ceny w Budozbycie nie były zbyt atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 16.03.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 sebakorto ja jeszcze ze swojej strony dodam:- sklep HERDZINA w Czerwionce przy przejeździe kolejowym na ul. Furgoła- hurtownia MEDREM w Rybniku przy wylocie na Wodzisław (najlepiej jechać ty nowym kawałkiem obwodnicy obok dworca PKS)- firma GRZEŚ w Stanowicach (po lewej stronie, jadąc od Orzesza w kierunku Rybnika, 200m za rondem na Czerwionkę i Żory) - mają sporo płytek i gresów oraz ceramikę sanitarną, na zamówienie sprowadzą wszystko co sobie wymyślisz - w przystępnych cenach poza tym:- GIEBEL jest OK- w Budozbycie też się można było kiedyś dogadać co do cen, sposobu i terminu płatności - szczególnie przy większych zakupach, ale raczej trzeba pojechać na ul. Wierzbową (obok zajezdni MPK) , bo tam jest centrala. Na Paruszowcu chyba nie są tak chętni do współpracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 16.03.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 do REMIGIUSZ jak będe tak "daleko to napewno się odezwe na razie dzięki, a możesz zrobić kosztorys dachu - jeśli tak to daj znać pozdrawiam moge zrobić ale robocizny bo materiał to niech sobie hurtownia liczy ja nie mam na to czasu. prosze przesłac rzut dachu na mój emeil. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebakor 17.03.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 do REMIGIUSZ nie ma sprawy dziś lub jutro będziesz miał na e-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 17.03.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 wczoraj odebrałem projekt, za godzinke jade złożyc do UMpapiery o pozwolenie na budowe.niestety w projekcie nie mam zestawienia materiałów nie mówiąc o kosztorysie. czy któryś z szanownych grupowiczów zlecał wykonanie kosztorysu? jesli tak to: - ile ta przyjemnosc kosztowała? (moj domek 120m2)- gdzie go wykonywaliście? prosilbym o jakis namiar telefoniczny. pozdrawiamPiotr[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebakor 17.03.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 do bochyn ja zawiozłem wczoraj projekt do wyceny kosztorysu materiałów do firmy Lubar i Budo-Zbyt w Rybniku - kosztorys jest darmowy a teraz poszukuje brygady do murowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 17.03.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Zastanów się nad firma LUBAR. WIele osób ma bardzo złe doświadczenia z tą firmą. Są najtańsi, ale np. u nich 1 m3 betonu, to u innego dostawcy 0,8m3. To taki szczegół. Pomijam już, że do betonu dodają pyły elektrowniane. Mój wykonawca musiał zlewać, a później kuć (bo mu się zpomniało o kilku prętach przy schodach) betoz z ELEASA i był zaskoczony (in PLUS) jego jakością. Sam zawsze polecał i pracował z LUBAR'em, ale po moich doświadczeniach zrezygnował z LUBARu. Ja jak wyliczyłam że ma starczyć 14 m3, to starczyło, a w LUBARze zawsze braknie (jak mawiali robotnicy - w LUBARze są mniejsze kubiki :) . Natomiast decyzja o wyborze dostawcy materiałów należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 17.03.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 ELEAS-a już nie ma bo wykupił go Budo-zbyt. Moi budowlańcy też polecali mi Eleas więc stamtąd wziąłem cały beton. Co do Lubar-u to nie mam zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 17.03.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 do bochyn ja zawiozłem wczoraj projekt do wyceny kosztorysu materiałów do firmy Lubar i Budo-Zbyt w Rybniku - kosztorys jest darmowy a teraz poszukuje brygady do murowania a miałes w projekcie przynajmniej zestawienie materiałów? bo bez tego chyba na żadnym składzie nie zrobia mi kosztorysu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 17.03.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 bochyn do wyliczenia materiału wystarczy sam projekt, jak przeanalizujesz go kilkanascie razy tam i z powrotem sam będziesz potrwfił obliczyć materiał typu: bloczki, cegły, dachówka, folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts