jamles 22.06.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 no pewnie, na drewnianym - każdy idzie na łatwiznę, a z problemem później zostaniesz TY. z jakim problemem, bo nie jarzę ja robiłem na metalowym, drewniany moim zdaniem bardziej pracochłonny, ale u fotkona robi firma, więc jeżeli koszt jest porównywalny, to niech robią drewniany skoro uważają, że tak jest lepiej za robotę i tak odpowiada wykonawca, za wybór technologii jednak inwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiu 22.06.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 jamles... problem jest banalny - udało Ci się kiedyś kupić dobrze wysuszone drzewo ? Jeśli tak to masz szczęście, ale to żadkość. Chyba nie trzeba dalej tłumaczyć co się dzieje z drzewem jeśli nie jest jeszcze wystarczająco suche? Co do odpowiedzialności wykonawcy ... czy chciałbyś po roku przenosić wszystkie meble po to żeby udostępnić pomieszczenie wykonawcy w celu wykonania naprawy ? Mi by się nie chciało, wole mieć pewność za co płacę - świadomy wybór, a ponadto lepiej w życiu wiedzieć co i jak się robi, a najważniejsze dlaczego (inwestując niewiele czasu możesz zyskać bardzo wiele) Osobiście uważa że drzewo jest lepszym materiałem na stelaż dla zwykłej ścianki g-k z uwagi na sztywność... ale po warunkiem że jest dobrze wysuszone. pzdr. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.06.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 jamles... problem jest banalny - udało Ci się kiedyś kupić dobrze wysuszone drzewo ? Jeśli tak to masz szczęście, ale to żadkość. Chyba nie trzeba dalej tłumaczyć co się dzieje z drzewem jeśli nie jest jeszcze wystarczająco suche? Co do odpowiedzialności wykonawcy ... czy chciałbyś po roku przenosić wszystkie meble po to żeby udostępnić pomieszczenie wykonawcy w celu wykonania naprawy ? Mi by się nie chciało, wole mieć pewność za co płacę - świadomy wybór, a ponadto lepiej w życiu wiedzieć co i jak się robi, a najważniejsze dlaczego (inwestując niewiele czasu możesz zyskać bardzo wiele) Osobiście uważa że drzewo jest lepszym materiałem na stelaż dla zwykłej ścianki g-k z uwagi na sztywność... ale po warunkiem że jest dobrze wysuszone. pzdr. Tomek trochę niedokładnie przeczytałeś, ja robiłem ruszt metalowy właśnie z powodu jakości drzewa..... czy suche, czy wymiary jednakowe, czy nie "poskręcane" PS. ja chyba Aldonki post też chyba nieuważnie przeczytałem a teraz dla tych co szukają ekip... znalazłem coś takiego....może sie komuś przyda http://www.budujdomzpsb.com.pl/v3/?name=wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiza 22.06.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 W żadnym wypadku nie kładź płyt na listwach drewnianych , najgorszy scenariusz to popękane płyty i wszystko do roboty od nowa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saba 23.06.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 wasiu działka była z widokiem na pola , domy i knajpkę komina nie uświadczysz. Właśnie przyjemna sielskość zdecydowała że sama na połowie działki sie buduję (27*50). A Borowa Wieś to koszmarne szkody górnicze i podtapianie i dziwię sie że ludzie tach chętnie, za w końcu nie małe sumy kupuja tam działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 23.06.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witejcie po długi przerwie w Bieruniu też są działki do kupienia od miastaruszt drewniany jest dobry na boazerie i panele boazeryjne a G-K najlepiej mocować albo do skosów albo do ścian , ale nigdy nie do obu na raz ( inaczej pracuje dach a inaczej ściany ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 25.06.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 OKRADLI NASZĄ BUDOWĘ!!!!! Zabrali mieszalnik, młot udarowy, wiertarki, szlifierkę makitę, drabinę aluminiową, 6 sztuk dzrzwi DRE z szybkami. Piszę o tym na wymianie doświadczeń Pomózcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 25.06.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Beaty - współczuję Ci, ale z oświadczenia wiem, że nic nie da się zrobić, POLICJA też nic nie zrobi . Moją budowę okradziono 3 razy, 2 razy kradziono mi auto (raz skutecznie) i tylko o po kilku (kilkunastu) miesiącach otrzymywałam pisma z prokuratury o umożeniu śledztwa. Taka naga prawda. I nie da się w tym niestety w tym kraju nic zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 25.06.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Aldonka- gorzka prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 25.06.2006 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 znam to policja ma to w d..... ale na przyszłość co da się włożyć do bagażnika to nie zostawiaj na budowie, ja tak robiłem, drzwi do kotłowni nie zabierałem to musiałem kupić nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 25.06.2006 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Nie uwierzycie!!!! Właśnie wróciłam z budowy- złodzieje prowadzili obserwację- sąsiad zaobserwował samochód z przyczepką czający się w zagajniku 200 m od naszej budowy I nas powiadomił- godz. 12 w nocy! W środku budynku był stróż z psem i to ich chyba spłoszyło , bo odjechali :xA że jest tam ciemno jak w d....e- to bał się sam zareagować. Czy ja mam ZAMIESZKAĆ na budowie?? Do wykończenia zostało niewiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 26.06.2006 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Tak, musisz zamieszkać albo zainstaluj tam stróża. Kiedy moja siostra się budowała to tata "mieszkał" na budowie od fazy montażu okien, a mają dom 50 metrów od bloków. Ja buduję się w tej samej miejscowości i póki co nie zginął mi nawet gwóźdź. Po prostu sąsiedzi są tak czujni i uprzejmi, że gdy pojawi się przed budową jakieś nieznane auto to wykazują zainteresowanie. Chwała im za to Inna sprawa - nie chcieliśmy mieszkać na jakimś cudownym zadu..u i póki co to sie nam sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 26.06.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Mój mąż razem z moim ojcem też mieszkali na budowie (i od tego czasu nic juz nie zginęło) - ale warunki nie do pozazdroszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 27.06.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Witam! Miałem umówioną ekipę do położenia dachówki (plus obróbki i rynny) na dachu z pełnym deskowaniem i papą, ale został tylko szef, w poniedziałek pracownicy p...neli do Anglii. Może ktoś zna tanią i wolną w lipcu ekipę do tych prac? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryol 27.06.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Witam serdecznie! Zaczynamy budowę naszego domu. Jestemy z Łazisk Górnych. Za ok. miesiąc będziemy mieć pozwolenie na budowę i w sierpniu chcemy ruszać z fundamentami, ale nie mamy narazie ekipy budowlanej Proszę o pomoc w tej kwestii, tzn. jeżli możecie nam polecić dobrych fachowców będziemy bardzo wdzięczni Podajcie proszę namiary na dobrych, sprawdzonych fachowców. Będziemy budować tzw. systemem gospodarczym. Za wszelkie kontakty i wskazówki z góry dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneea 27.06.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 witam jesli mozna dolaczam do grupy - jutro podpisujemy umowe przedstepna i jeszcze troche i bede wlascicielka domu w Swierklancu . Dom lata 70-te, do remontu, z pieknym duzym ogrodem . Bedzie troche roboty, bo dom wymaga nowego dachu, instalacji wod. - kan., c.o. no i oczywiście wnętrza do kapitalnego remontu. Mam już "zaklepaną" ekipę do dachu, niestety dopiero na wrzesień, ale mocno ogranicza mnie kredyt. Zacznę prace dopiero po otrzymaniu pieniędzy z banku, a bezpieczny termin do 1-15 sierpień. Mama nadzieję, że pogoda we wrześniu dopisze . Szukam w tej chwili kogoś poleconego do reszty robót. Jeśli ktoś z Was mogłby mi polecić sprawdzoną ekipę będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sobier 28.06.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam,poszukuję sprawdzonej ekipy do wykończenia poddasza, dom w okolicach wierklańca.Ocieplenie wełnš i sucha zabudowa. Proszę polećcie kogo, z góry dziękuję. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwojtek29 28.06.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam... Szukam taniej betoniarki w okolicach Ruda Śląska, Gliwice. Kiedys mozna było kupic cos co zwało sie - mieszalnik do pasz (bączek), ale nigdzie nie moge tego dostac. Moze cos polecicie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antenka67 28.06.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Pepperoni Jestem po rozmowach z producentem pieca Hef z Lublińca, sprzedawca bardzo zachwalał, że dobre blachy i spawy, on chce sprzedać i nie przekonał mnie, ale kupie na pewno ten piec bo widziałam jak wygląda ekspluatacja i spalanie u znajomych mają go 2 lata. Tej zimy spalili 3 tony groszku i 3 kubiki drzewa na dom 180 m2 i podgrzanie wody. W sezonie letnim do grzania wody zużywją 3 worki węgla na miesiąc i mają po miesiącu wiaderko popiołu. Witam wszystkich forumowiczów ze Śląska i dołączam do Waszej grupy !! Budujemy wraz z mężem Librę z firmy Domus na peryferiach Gliwic. Wprawdzie mój domek już stoi , ale jeszcze sporo pracy przede mną więc będę pytała i liczę na odpowiedzi . Co kotła na eko-groszek i pelety to też taki montujemy w swojej kotłowni, ale z wkładem żeliwnym i cieszę się, że inni sprawdzili takie kotły i też liczę na max 3 tony na rok paliwa stałego. Budujemy z porothermu 25 i ocieplamy styropianem 12 cm - podobnie jak znajomi Joll'i. Jeśli ktoś potrzebuje namiary na mały kocioł z podajnikiem to służe pomocą, w innych sprawach też . Pozdrawiam serdecznie forumowiczów, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 28.06.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Ja tez liczyłam, może nie na 3 ale na 4 tony ekogroszku w sezonie, a wyszło 6. No, ale marzenia nie kosztują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts