Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Co do kostki brukowej - to proszę dzwonić 605295581. Mogę załatwić bardzo dobrą kostkę w bardzo dobrej cenie ze znanej firmy z transportem gratis :)

Bardzo szeroki asortyment

czester 1 dzwoń pod 605295581 - dogadamy się ;) bo coś te wiadomości PW nie tak jak nie doszło

krysin dzwoń również

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Czy miałby ktoś może do polecenia sprawdzoną firmę do robót od stanu surowego zamkniętego do "pod klucz" bez instalacji?

Obecnie rozpocząłem rozmowy z firmą MAXBUD z Gliwic na Tarnogórskiej, może ktoś ma o nich jakieś zdanie?

Z góry dziękuję za informacje!

Pzdr,

Paweł

Witam

Mam takie 4 temaciki

Jako że niedługo startuję - szukam:

1. Garażu blaszaka na zaplecze budowy (budowa będzie w knurowie) - jak ktoś ma namiary na coś dobrego i niedrogiego będę wdzięczny.

2. Koparki na sciągnięcie humusu i wykopanie dołu pod dom - okolice Knurowa

3. Może ktoś ma namiary na paliki do geodezyjnego wytyczenia budynku - potrzebuje zaostrzone 44 szt. wysokie na około 1,1m (może ktoś ma dobre odsprzedać lub jakiś niedrogi tartak)

4.Gdzie w okolicach Gliwic lub Knurowa kupię tanio stal na zbrojenia.

Z góry dziękuje za pomoc

krzysiek

Witam

Mam takie 4 temaciki

1. Garażu blaszaka na zaplecze budowy (budowa będzie w knurowie) - jak ktoś ma namiary na coś dobrego i niedrogiego będę wdzięczny.

3. Może ktoś ma namiary na paliki do geodezyjnego wytyczenia budynku - potrzebuje zaostrzone 44 szt. wysokie na około 1,1m (może ktoś ma dobre odsprzedać lub jakiś niedrogi tartak)

Z góry dziękuje za pomoc

krzysiek

pkt 1 i 2 .....nie pomogę

3. jak masz stemple to rżniesz je wzdłuż na pół i na odpowiednią długość,

jak chcesz dać zrobić to: Leboszowice, Wilcza, Golejów lub pytać u jakiegokolwiek stolarza

4. taniej stali nigdzie nie ma :-?.... Tesko w Rybniku, Metalco w Żernicy,

Witam wszystkich "budopodobnych"

Zamierzam rozpocząć budowę domku w Tarnowskich Górach. Termin rozpoczęcia to październik. Możecie sie podzielić doświadczeniami "lokalnymi"? Jak najlepiej rozpocząć? Czy urzędnicy są łaskawi? Macie jakieś firmy godne polecenia w tym rejonie? Czy mółbym się wybrać na jakąś budowę do "sąsiada" i pooglądać prace budowlane?

Pozdrawiam serdecznie

Witam

Mam takie 4 temaciki

Z góry dziękuje za pomoc

krzysiek

Ad1.

korzystałam z http://www.staladam.wk.pl

1110zł z dowozem i montażem, ale II gatunek, na budowę lepszy nie jest potrzebny.

Ad.4

Bodeko z Zawiercia sprzedaje pręty 12 za 1820zł netto, a 6 walcówkę prost. za 2050 netto. Czy to jest tanio, nie wiem :roll: ale podobno jest to najtaniej od grudnia.

Pozdrawiam

witam

odkupię skrzynkę elektryczną na tymczasowe przyłącze budowlane :)

proszę o namiary na priv jeśli ktoś ma do odsprzedania najlepiej w okolicach mikołowa:)

Bede miał wolną pod koniec sierpnia...

za późno, potrzebujemy na już!!!

A tak przy okazji to ile Was wyszło podłączenie prądu na budowę?

Materiał+robocizna?

Witam ponownie

Dzieki za wszystkie namiary oczywiście sprawdzę.

A tak przy okazji niedługo - koniec sierpnia będę potrzebował około 200 szt. stempli do podparcia stropu (takie gdzieś 2,8-3,1 m wysokie). Ma ktoś coś na zbyciu lub info gdzie to można tanio dostać.

Dzieki

Krzysiek

Witam,

Czy ktos z forumowiczów ma może jakies świeże doświadczenia z walki z kopalnią o odzyskanie pieniędzy przeznaczonych na dodatkowe wzmocnienia domu ze względu na szkody górnicze? Budujemy dom w Mysłowicach Wesołej.

Jesli ktos się może orientuje jakie stawki obowiązuja obecnie za roboczogodz. przy budowie systemem gosp. i budowie przez firmę. Jakieś wskazówki, rady. Będę wdzięczna za wszelkie informacje na ten temat.

pozdrawiam wszystkich budujacych

Witajcie! Ja też z innej beczki. Szukam jakiś namiarów na balustrady kute zewnętrzne + przęsła do płotu w dostępnej cenie - żadne wymyślne. Może ktoś z szanownych forumowiczów ma już rozeznany rynek?? Będę wdzięczna

http://www.zukba.pl/#

http://www.art-met.com.pl/