Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jakie masz ceny g_sid za tą stal?

Ja załatwiłam za 2,10 zł za kg. Właśnie z okolic gliwic. cena z transportem.

pozdrawiam,

Monika

Podana cena to cena netto, brutto, jeśli ta pierwsza to proszę o namiary, co do ceny dachówki ROBEN monza plus mam wycenę z firmy MAŃKO BUD , SERVISBUD różnica kilka tysięcy na kompletny dach, ceramika plus akcesoria czeka na kolejne wyceny.

Podana cena to cena netto, brutto, jeśli ta pierwsza to proszę o namiary, co do ceny dachówki ROBEN monza plus mam wycenę z firmy MAŃKO BUD , SERVISBUD różnica kilka tysięcy na kompletny dach, ceramika plus akcesoria czeka na kolejne wyceny.

Podana cena to cena netto, ale tak się będę rozliczać z gościem.

pozdraiwam,

Monia

Namiary na stal poszły na priv.

5,15 za 25 wienerbergera to dobra cena. mam taką sama z transportem oczywiście. taniej nie znalazłam.

Kupuje ktoś protherm 11 wienerbergera ? Powiedzcie za ile macie ten pustak, bo nie chce się dać naciągnąc :)

Pozdraiwma,

Monia

Edytowane przez monika i lukasz

Witam!!!

Zachorowałem na domek(projekt Bella 119,1m2) ,działkę(uzbrojoną) już mam(spadek) ale mam bardzo dużo wątpliwości .Ludzie kochani ,czy da się wybudować domek za ok.300000zł.u nas na Śląsku(duże szkody górnicze ,zbrojona ława itp.) 150 000zł kredyt hipoteczny ,na wykończenie drugie 150 000zł za sprzedaż własnościowego mieszkania .Mieszkam w Rudzie Śl.Jak Wy sobie radzicie? Na pomoc(finansową) rodziców i teściów no i przysłowiowej ciotki z Ameryki nie mogę liczyć .....dochody z żoną mamy na poziomie polskim czyli przeciętne(2 dzieci dorastających).Pytam tutaj na tym forum ,bo niestety nie mam nikogo znajomego ,który buduje i nie mam kogo się radzić a tu tyle Was już w trakcie budowy ,że mam nadzieję na konkretne porady.Z góry dziękuję .

Gość Arturo72
Witam!!!

Zachorowałem na domek(projekt Bella 119,1m2) ,działkę(uzbrojoną) już mam(spadek) ale mam bardzo dużo wątpliwości .Ludzie kochani ,czy da się wybudować domek za ok.300000zł.u nas na Śląsku(duże szkody górnicze ,zbrojona ława itp.) 150 000zł kredyt hipoteczny ,na wykończenie drugie 150 000zł za sprzedaż własnościowego mieszkania .Mieszkam w Rudzie Śl.Jak Wy sobie radzicie? Na pomoc(finansową) rodziców i teściów no i przysłowiowej ciotki z Ameryki nie mogę liczyć .....dochody z żoną mamy na poziomie polskim czyli przeciętne(2 dzieci dorastających).Z góry dziękuję .

Masz na stronie projektu kosztorys,zestawienie materiałów do budowy,podstaw sobie aktualne ceny,jeśli będzie za drogo,zastanów się na jakich materiałach można oszczędzić,dodaj koszt robocizny,za SSO,instalacje itp i będziesz wiedział czy się wyrobisz,na szkody dobra i tania jest płyta fundamentowa.

Moim zdaniem 300tys.zł powinno starczyć ale można też wydać i 500tys.zł zależnie od wykończenia.

Nie wiem,czy dostaniesz kredyt hipoteczny na "tylko" 150tys.zł,ja bym wziął na całość budowy ok.250tys.zł,spokojnie się wybudował a po przeprowadzce sprzedał mieszkanie lub wynajął.

Za 150tys.zł będziesz miał przy dobrym układzie SSZ i co dalej ?

Edytowane przez Arturo72