bobiczek 26.07.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Janewa.Wejdź na "prawo i pieniądze" post "autostrada przez mój nowo budowany dom" i bój się, bo wszystko ciągle w trakcie, a decyzji wciąż nie ma. Proponuję kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lala 27.07.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Witaj Olinku:) Olinku, a nie wiemy czy planujesz jakąś budowe?Czy masz działeczkę, gdzie?Napisz coś więcej:) pozdrawiam:)Lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 27.07.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Witaj Olinku:) Olinku, a nie wiemy czy planujesz jakąś budowe? Czy masz działeczkę, gdzie? Napisz coś więcej:) pozdrawiam:) Lala Działkę mam w Sosnowcu a zamierzam zbudować coś takiego (link do postu - może ocenicie bo już blisko do zakupu projektu) http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=50897 . Mam nadzieję że zdołam zacząć w przyszłym roku - a kiedy skończyć zdołam to się okaże . Pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 27.07.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Hej! W końcu 14.06 ruszyłem z budową. Na dziś gotowe są ławy (solidne bo na szkodach) i część drenażu. Jutro lejemy chudziak. Ekipa spisuje się super i oby tak było do końca. Kasa leci że aż strach ale cóż ... nie może być inaczej. Pozdruffka dla wszystkich budujących. prześlij prosże na priva namiary na ekipę szukamy kogoś (z kogo ludzie są zadowoleni) startujemy na wiosnę'06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 27.07.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Mam pytanie - ile mapek do celów projektowych potrzebowaliście?( oczywiście "oryginalnych"). jestem na bieżąco - sa potrzebne 4- 2 oddaje ci starostwo, 1 zostaje u nich, a co z tą 1 ? zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 31.07.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 No i z głowy, fundament zazbrojony i wylany w sobotę. Pogoda dopisała. Mam pytanie do budujących przede wszystkim z porothermu: jaką macie wysokość pomieszczeń i na jakiej wysokości wychodzi wam parapet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 01.08.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Witam! No Grześ, pierwsze gratulacje Będę na dniach w Krasowach (na przeciwko Ciebie), chętnie odwiedziłbym Cię zobaczyć jak to ma wyglądać Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaPiWo 01.08.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Witajcie, chceby zacząć budowę w Radzionkowie koło Bytomia. Czy ktoś mi może polecić ekipę budowlaną z okolic Tarnowskich Gór, Bytomia, Piekar itp? Będe wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imann 02.08.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 KAPIWO ! Ja akurat mam super ekpię z Radzionkowa, a buduję w Siemianowicach Śląskich, napisz na skrzynkę dam namiary, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 04.08.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 WITAM!!!Poszukuję ekipy do postawienia stanu surowego zamkniętego. Dostałam dzisiaj kosztorys od ekipy na stan surowy otwarty domu o całkowitej powierzchni 239m kw = 241 000 zł netto, to chyba lekka przesada.... pozdrawiammarzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 04.08.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 WITAM!!! Poszukuję ekipy do postawienia stanu surowego zamkniętego. Dostałam dzisiaj kosztorys od ekipy na stan surowy otwarty domu o całkowitej powierzchni 239m kw = 241 000 zł netto, to chyba lekka przesada.... pozdrawiam marzena to ....duża przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 04.08.2005 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Witaj periJeżeli masz ochotę to podaj mi na priva nr telefonu , porozmawimy o ekipie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 05.08.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Gabula wysłałam nr telefonu na priva. pozdrawiammarzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 05.08.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Będę wdzięczny za podanie namiarów na naprawdę solidną i sprawdzoną ekipę od instalacji wod-kan i c.o (częściowo podłogówka). Buduję w Piekarach Śl. kotłowania gaz (najlepiej Buderus), reszta obojętnie. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.08.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 WITAM!!! Poszukuję ekipy do postawienia stanu surowego zamkniętego. Dostałam dzisiaj kosztorys od ekipy na stan surowy otwarty domu o całkowitej powierzchni 239m kw = 241 000 zł netto, to chyba lekka przesada.... pozdrawiam marzena to ....duża przesada z materiałami ? +7% VAT to ok. 260 000zł to poniżej 1100zł za 1mkw, jakby to było z oknami i drzwiami wejściowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 07.08.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 bez okien i bez drzwi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 07.08.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 to przemyśl zakup materiałów we własnym zakresie, zapłacisz 22%VAT-u,ale załatwisz sobie upusty i może wyjdzie taniej niż zakupy przez wykonawcę, bo firma policzy 7% VAT-u, ale doliczy 10-15% za zakup materiałów i jeszcze zgarnie upusty tam gdzie się zaopatruje.Weź projekt i zestawienie materiałów i odwiedź kilka hurtowni, żebyprzeliczyli Ci ile u nich będzie kosztował materiał np. na ściany, na dach,i będziesz mieć porównanie co do wyceny przez tę Twoją firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 08.08.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 WITAM!!! Poszukuję ekipy do postawienia stanu surowego zamkniętego. Dostałam dzisiaj kosztorys od ekipy na stan surowy otwarty domu o całkowitej powierzchni 239m kw = 241 000 zł netto, to chyba lekka przesada.... pozdrawiam marzena Ta przesada nie jest lekka!!! Moja chałupa to prostokąt 10x12 m plus garaż 6x6 z boku. Powierzchnia? piwnica+parter+piętro+garaż +pokój nad garażem=400m2 ??? )) Koszt stanu surowego z dachem i z robocizną to ok 120 000 PLN brutto. Materiały kupuję sam Z firmy typu mat+rob=7%VAT dostałem ofertę na 160 000 netto Poozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 09.08.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 czyzby nikt w okolocach tarnowskich gor nie kupowal silikatow?ja juz kupilem w koncu silke E 18 ale chcialem kuic ludynie- nikt nie chcial mi sprzedac a fabraka zaproponowala smieszny uklad- drogo i bez rozladunkuolalem ichszkoda jednak ze nie udalo sie bo ludynia wydawala mi sie okna razie kupielm materialu na partermoze w przyszlym sezonie kupie cos z ludyni na poddasze....jak macie jakies namiary to bede wdziecznyw dalszym ciagu szukam tez taniego wypelnienia miedzy fundamenty, tak aby razem z transportem cena byla ponizej 15 PLN za tone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1arta 09.08.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Do m.dworek Podobno sam robiłeś giętarkę do strzemion. Może masz zdjęcia albo wytłumaczysz jak zrobić to cudo. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts