Gość 18.04.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 gdzie kupic pospolke w okolicach bytomia, tarnowskich gor?potrzebuje okolo 150 m3 z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 18.04.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 mam pytanie gdzie kupowaliscie wiezbe ? chodzi mi o dobra cene . Ile was skasowli fachowcy za zrobienie wiezby ? wszystko na priv czy ja też mogę dostać taki namiar? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.04.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 oj ale ta grupa gorny slask malo aktywna i malo pomocna jeszcze nigdy mi tu chyba nikt nic nie odpowiedzial po co tworzyc takie grupy? ta grupa sie powinna nazywac grupa bodzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 20.04.2005 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 oj ale ta grupa gorny slask malo aktywna i malo pomocna jeszcze nigdy mi tu chyba nikt nic nie odpowiedzial po co tworzyc takie grupy? ta grupa sie powinna nazywac grupa bodzia Ale se nagrabiłeś u niektórych forumowiczów ze śląska . jeżeli ktoś nie odpowiada to znaczy, że albo nie ma nic do powiedzenia w danym temacie, albo .... źle zadane pytanie . poza tym kiedyś z Twoich postów wywnioskowałem że Twoja wiedza (teoretyczna) jest dużo większa od pozostałych forumowiczów, a Ty oczekujesz jedynie potwierdzenia Twoich teorii, więc nie każdy ma chęć z Tobą dyskutować. Tu jest dużo ludzi mogących pomóc w różnych sprawach, którzy już coś zrobili, ale - sorki - Twój styl nie jest zbyt zachęcający do dialogu. Budowa domu to jest proces, w którym kazdy może popełnić błędy ( i je popełnia) a Ty uważasz sie za nieomylnego. Budowa domu to nie naprawa auta i jeżdzenie nim ( nie naprawisz go w weekend i nie zwalisz wszystkiego na mechanika) auto możesz reklamować, wymienić a z domem to już troche gorzej. Chwała Ci , że masz odwagę sie budować i rozmawiasz o tym , ale tu są inne realia niż na zachodzie i nie wybudujesz domu w ten sposób jak sobie to wyobrażasz. Mimo to życze Ci powodzenia i chętnie pomoge w wybranych sprawach i tematach ps- nie czytałem zbyt dużo Twoich postów, więc moge sie troche mylić w ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 dzieki bodzio za podjecie rekawicy no nie mow mi ze nikt nie wie gdzie moge kupic pospolke, czy inaczej mowiac najtanszy piasek na zasypywanie fundamentow albo ze zle zadalem to pytanie.... fakt jest faktem, ze grupa g.s. jest bardzo malo aktywna sam bym chetnie tu sie poudzielal i ja troche rozruszal, ale kurcze jak sa 2 posty dziennie a czasami przez tydzien zadnego to sie troche odechciewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinaga 20.04.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Witam wszystkich serdecznie!!! Zaczynam budowę w Dąbrowie Górniczej. Techonolgia: Beton komórkowy - polski Może ktoś buduje z bk? Potrzebuje dobrego cieśli do dachu. Może ma ktoś jakiś kontakt. Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam. (jeszcze się uśmiecham) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.04.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 gdzie kupic pospolke w okolicach bytomia, tarnowskich gor? potrzebuje okolo 150 m3 z gory dzieki jeżeli moje namiary Ciebie zadowolą to podaję: Kotlarnia ( opolskie), Pilchowice/k.Gliwic, Babice/ k. Raciborza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 20.04.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 leon pospółka to pospółka a piasek to piasek i nie możn stawiać znaku równości pomiędzy pospółką a piaskiem. piasek z reguły się kopie, pospółkę wydobywa się z rzeki składa się z różnych frakcji, nie tylko piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 20.04.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 AdamusG: A gdzie budujesz w Mysłowicach? też się rozglądamy.Przy okazji - masz wycenę materiałów do budowy Twojego domku ? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.04.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 leon pospółka to pospółka a piasek to piasek i nie możn stawiać znaku równości pomiędzy pospółką a piaskiem. piasek z reguły się kopie, pospółkę wydobywa się z rzeki składa się z różnych frakcji, nie tylko piasku kurcze ale jestescie drobiazgowi potrzebuje materialu do wypelnienia przestrzeni miedzy scianami fundamentowymi jesli pospolka sie nadaje to prosze o namiary na pospolke jesli nie to prosze o namiary na najtanszy piasek przeciez kazdy z was zasypywal fundamenty, nie mozecie zdradzic gdzie tanio kupic material? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 21.04.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 przeciez kazdy z was zasypywal fundamenty, nie mozecie zdradzic gdzie tanio kupic material? Najtaniej pewnie w Kotlarni (ok. 15-16 zł/t) - pozostaje kwestia transportu. Jak nie masz swojego duuuuuuużego samochodu to koszt transportu będzie kilkukrotnie wiekszy niż wartość pospółki. Tak więc szukaj jak najbliżej placu budowy (może popytaj na sąsiednich budowach skąd przywozili) i nie obrażaj się na cały świat, że Ci nikt z drugiego krańca Śląska nie odpisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.04.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 ja mam piasek kopany z Pilchowic 4km od mojej budowy, koszt piasku tojest pikuś do kosztów transportu, więc wyślij żonę na najbliższą budowęod Twojej działki i niech zapyta skąd przywozili piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.04.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 dzieki arturna razie mam znaleziony za 12 PLNale szukam takiego byle jakiego do zasypywania fund a nie murowania tak szacuje ze okolo 5 PLN to bylaby dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.04.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 jamlesie nie jestem pewny czy faktycznie transport jest drozszy od piasku znalazlem transport 17 ton za 200 PLN i mam nadziej ze mozna taniej napisz ile u ciebie kosztowal transport a ile piasek z gory dzieki ale fajnei sie kreca pogaduszki normalnie nie poznaje tej grupy... a wlasnei zapomnialbym poszukuje tez taniego cementu i takiego 2 cm paska blachy ocynkowanej podziurkowanego (stosuje sie do laczenia drewna, podwieszania rur itd- ja chce z neigo zrobic kotwy do sciany 3 warstwowej) acha i nie mam jeszcze tych slupow podpierajacych strop monolityczny przy wylewaniu najchetniej odkupilbym jakies z odzysku niedrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.04.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 piasek po 4zł/tona, transport- szwagier za 3kursy traktorem po 15t za 100zł kolega Starem 3x7ton też za stówę. Ceny z listopada 2001. Te słupy to sztomple ( stemple)? To się kupuje w lesie Moje już sprzedane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 21.04.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 acha i nie mam jeszcze tych slupow podpierajacych strop monolityczny przy wylewaniu najchetniej odkupilbym jakies z odzysku niedrogo Te "slupy podpierajace" to stemple. Cena 1,5-3 zł/szt w zależności od długości i zużycia. I znowu - najlepiej przejdź się po sąsiednich budowach, zobacz kto już ma szalunek albo stemple luzem i umów się że je odkupisz jak nie będą już potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.04.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 jamles prosilbym o jakies dokladniejsze namiary na piasek i moze tez na twojego szwagra skoro ma tani transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.04.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 jamles prosilbym o jakies dokladniejsze namiary na piasek i moze tez na twojego szwagra skoro ma tani transport Piaskownia Pilchowice/k Gliwic tel. 32/ 2356200 dzisiejsze ceny(dzwoniłem przed chwilą): 5zł/t, 8zł/t i płukany 24zł/t, ceny brutto Szwagier jest rolnikiem a nie transprtowcem, a ponad to jakieś 40km do Ciebie, traktorem to trwałoby wieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 22.04.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Witam,A ja szukam dobrej ziemi ogrodowej.Muszę dokupić jakieś dwie wywrotki.Z tej co mam nie jestem zadowolona, dużo w niej chwastów i gliny.pozdrawiamEdzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.04.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 w Pilchowicach mają też "humus" a raczej czorny piosek nie polecam,dobrą ziemię wozili z autostradyPozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts