EDZIA 22.04.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 dobrą ziemię wozili z autostrady Pozd. No to się spóźniłam. Dzięki jamles za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.04.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 dobrą ziemię wozili z autostrady Pozd. No to się spóźniłam. Dzięki jamles za info. autostrada jeszcze w budowie między Gliwicami a Kleszczowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 22.04.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Witam! Myślałem, że o tym czasie będę już budował, ale ciągle czekam na pozwolenie (choć w międzyczasie wykonałem przyłącza oprócz gazu) do działki. W związku z oczekiwaniem mam jeszcze pytanie do Was, czy ktoś zetknął się z ekipami budowlanymi panów: Grzybowskiego i Józefa Zająca? Podobno budowali wiele na terenia Katowic i Mikołowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 22.04.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 fotkon: hej, a gdzie się budujesz bo pytasz o moje okolice? Kiedyś też będę szukał dobrej ekipy;) na razie szukam taniej dobrej działki.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamusG 23.04.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Witam wszystkich budowniczych i nie tylko właśnie otrzymałem wycene robocizny mojego domku Murator C33 ( obrazek obok ) która prezentuje sie tak: 1STAN ZEROWY -- 9800PLN - chudy beton - ławy fundamentowe - ściany fumdamentowe - izolacja przeciwwilgociowa - izolacja cieplna 2. PARTER -- 9800PLN - izolacje przeciwwilgociowe poziome - ściany zewnętrze POROTHERM - ściany dzialowe - kominy - 3szt. - schody żelbetowe - strop FERT 3. PODDASZE I DACH --- 10400PLN -ściany zewnętrze - wieniec żelbet. - ścianki dzialowe - kominy - więżba dachowa - pokrycie dachówką - orynnowanie - obróbki blacharskie - montaż okien dachowych RAZEM 29500PLN DO ZAPŁATY Poprzednie wyceny miałem z materiałem ( ale robocizna była w granicach 50000PLN) Parametry domu ławy fundamentowe ok. 13m3 , ściany fundamentowe ok. 70 m2 , ściany zewnętrzne ok. 185m2 , ściany wewnętrzne ok. 120m2, podłoba rarteru ok. 90m2, strop ok. 90m2 , pokrycie dachu ok. 205m2 Prosze o opinie na temat wysokości obocizny pozdrawiam Powrót do góry Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 25.04.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Witaj Enio! Buduję się w Mikołowie. Przekląłem już administrację Urzędu Miasta i Starostwa, bo czekam ciągle na pozwolenie (już od 2001 roku) w tej chwili jestem od początku kwietnia gotowy do budowy, a ciągle nie mam pozwolenia!!!!!A na marginesie poszukuję betoniarki no i stempli. Może ktoś z okolic Mikołowa ma? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 25.04.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Sprzedam działkę budowlaną w okolicy Częstochowy. Działka znajduje się w miejscowości Choroń koło Poraja. Powierzchnia działki to 1952m.kw, częściowo ogrodzona, media w granicy, działka przy głównej ulicy w małej, spokojnej miejscowości, pozwolenie na budowę + projekt domu, działka ma kształt prostokąta z dojazdem z dwóch stron. Niekłopotliwe sąsiedztwo, w najbliższej okolicy szkoła podstawowa i sklep. Do dworca kolejowego w Poraju 3 km. Cena za 1 m.kw to 17 zł do uzgodnienia. e-mail: [email protected] lub na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 25.04.2005 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Właśnie jestem na etapie podpisywania umowy w kwestii zakupu działki - Mysłowice (Krasowy). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imann 26.04.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Witam Budowniczych ! Czy ktoś zetknał się z dachówkami czesko-austriackimi TONDACH, byłem na targach Budownictwa w Katowicach i całkiem niezle wygladaja, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirola75 27.04.2005 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Witam wszystkich, właśnie dostałem kolejny z ważnych "papierów" z Urzędu Miejskiego, więc chyba wielkimi krokami zbliżam się do planowanych prac . Ze wszystkich znaków na niebie wychodzi na to, że w sierpniu będę mógł wejść na budowę i rozpocząć walkę z..... a potem z ... i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirola75 27.04.2005 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 A tak przy okazji ładne kilka dni temu zostawiłem linka z namiarem na wstępny widoczek mojej chatki, czy ktoś z Was może oglądał, jeżeli tak to może ewentualnie jakieś drobne sugestie, czy i co warto, albo co i czego nie. Powiadają w świecie, że pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi na sprzedaż dla przyjaciela a dopiero trzeci dla siebie, no i właśnie nie wiem czy dam radę dojść do trzeciego, albo od razu .............. zacząc od trzeciego. Pozdrowinka i do... miłego poczytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirola75 27.04.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 może dla przypomnienia: http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=51&id_autora=1&spacer=2&proj=BERBERYS tak podoba mi się ciemny ( może nawet czarny dach) i szary tynk, tylko kiedy ja do tego etapu dojdę?!?!?!??! Jak wszystko będzie ok to w maju 2010r. będzie parapetówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 28.04.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 mirola: plany niezłe..2010.. chatka też spoko.. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 witam dachówki FIRMY tondach NIE POLECAM niestety tylko ze słyszenia , no a racja jest - wygladają ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 JAMLES ska dokładnie jesteś ?? bo my też z trasy rybnik -gliwice ale bliżej rybnika niż gliwic. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 CINARA jo mom dobrego cieśli a jaki masz dach do zrobienio ?? pzreśli rzucik. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 29.04.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 co do dachówek, to tak jak z samochodem, ten wystawiany w komisie też jest odpicowany, jak by na zwykłą cementówkę nałożył Pronto i wbrał te oszlifowane ręcznie pilnikiem, każda by wyglądała super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 29.04.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 a ja od trzech dni ciesze się stanem zerowym- koszt około 22.000 z dobrym drenażem i studnią drenażową, no i oczywiście sam stan zerowy z dużym wypasem (ocieplenie ścian fundamentowych, wypełnienie, zagęszczenie, obsypywanie, robocizna etc.) uważam, że jest bardzo nieprzyjemny okres budowy i niestety przeplata się wiele wątków istotnych później aż strach pomyśleć, że 60 procent ocenia najgorszy etam jako wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imann 30.04.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Dzieki za opinie dot. dachówek TONDACH, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 02.05.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 witam widze że jednak GÓRNY ŚLĄSK to słabiutko. nie chce się reklamować na forum ale jakby ktoś z górnego śląska potrzebował usług budowlano remontowych to sie polecam . tel. 0880926689 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts