fotkon 31.05.2005 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Witam PIXI i DIXI! Zapisami w planie zagospodarowania przestrzennego dla miasta Mikołów zostałem zobligowany do wykonania ekspertyzy geotechnicznej mojej działki (papier konieczny do pozwolenia na budowę). Znalazłem, a właściwie mi polecono gościa z GIG, który taką ekspertyzę wykonał za bagatela 2000 zł. Pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 31.05.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 ja w roku 2003 zapłaciłam za ekspertyzę geotechniczną 1200 zł. gość był polecany przez naszego architekta, jak jestescie zainteresowani to przeslę namiary na priv. Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 31.05.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 kilka postów temu Bodzio pytał o gwc. Do tej pory miałam mieszane uczucia,..,.. aż nadeszły upały..... przełączyliśmy wentylację na czerpnię z GWC, zamknęliśmy wszystkie okna i w domu temp. utrzymywała się w okolicach 22 st. C, podczas gdy za zewnątrz znacznie przekraczała 30 st. No i nabawiłam się kataru teraz nie dam złego słowa powiedzieć o GWC....szkoda tylko że nie da się tego precyzyjnie sterować, n. poprzez zadaną temp..... ale klimatyzacja to to nie jest Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 31.05.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Jeśli chodzi o ekspertyzę geotechniczną to zapłaciłem za nią 600 zł (bez rachunku) Wartość tego opracowania oceniam niezbyt wysoko, ale mnie potrzebny był tylko papier, bo co mam na działce to wiem od dawna sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cougar 31.05.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 prosze o podanie przyblizonych cen jakie architekci żadają za projekt zagospodarowania działki ( wraz z wrysowaniem projektowanego budynku na mapke) oraz ile powinna kosztowac adaptacja fundamentów pod szkody górnicze ( 1 klasa) mniemam ze chodzi tu o przeliczenie i wzmocnienie konstrukcji fundamentów ??!? jak sprawa wyglada na ślasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 02.06.2005 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 1200-2500pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 03.06.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 prosze o podanie przyblizonych cen jakie architekci żadają za projekt zagospodarowania działki ( wraz z wrysowaniem projektowanego budynku na mapke) oraz ile powinna kosztowac adaptacja fundamentów pod szkody górnicze ( 1 klasa) mniemam ze chodzi tu o przeliczenie i wzmocnienie konstrukcji fundamentów ??!? jak sprawa wyglada na ślasku? Za adaptację bez zmian w projekcie wraz z planem zagospodarowania działki 900 PLN + VAT. Myślę, że co do szkód górniczych - należy się zwrócić do Wyższego Urzędu Górniczego - oni mają już u siebie wszelkie dane i taką opinię mogą wydać - za ile? nie wiem ( u mnie te sprawy były załatwiane na etapie ustalania warunków zabudowy). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 03.06.2005 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 1500 zł - adaptacja projektu na III stopień szkód, projekt zagospodarowania działki z lokalizacją szamba, odrolnienie, poszerzenie budynku (garażu) o 1 m. Luty tego roku. (oczywiście bez Vatu, bo i po co) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 04.06.2005 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Witam,co jakiś czas tu zaglądam żeby przestrzec przed firmą DEKS z Mikołowa - firma najprawdopodobniej nie istnieje a ludzie to Krzysztof G (w okularach niewysoki, gadkę ma niezłą, pan inżynier, robi niestety dobre wrażenie, z Mikołowa lub okolic), Leszek Z (młodszy od Krzysztofa, zajmował się m.in. sprzedażą okien), Grzegorz (nazwiska nigdy nie znaliśmy) - niewysoki, z wąsem. Jeźdzli niebieskim fiatem Panda.Jeśli ktokolwiek ma z nimi do czynienia lub wie cokolwiek o ostatnich ich dokonaniach lub kontaktach - bardzo, bardzo proszę o wiadomość. Będziemy bardzo zobowiązani za wszelkie informacje, choćby o tym, w jakich rejonach się pokazują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sinta 04.06.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Hej, Hej , Hejco się dzieje cisza na ty forum jak niewiem czyzby wszyscy byli na budowie?sinta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
propagator 04.06.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Proszę o bliższe inf. o jego wyczynach we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sinta 04.06.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 CześćO paru dni zadaje na forum jedno i to samo pytanie. Poszukuję solidnej firmy budowlanej czy naprawdę nie jesteście w stanie mi nic polecić.Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 04.06.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Basia a czy sprawdziłaś mojego fachowca? odebrałaś moją odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 04.06.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Cześć O paru dni zadaje na forum jedno i to samo pytanie. Poszukuję solidnej firmy budowlanej czy naprawdę nie jesteście w stanie mi nic polecić. Basia Witaj sąsiadko - sprawdz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lala 06.06.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 czy mi się uda napisać tam gdzie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lala 06.06.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 udało się Jeszcze raz zacznę.... Witam wszystkich budujących na pięknej ziemi śląskiej My dopiero zaczynamy.. Kupiliśmy działkę w Mysłowicach i nieświadomi przyszłości, jesteśmy pełni optymizmu Pocieszam się myślą, że jak wam się udało to i nam się uda. I tego będziemy się trzymać pozdrawiam;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.06.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 moze ktos chce odsprzedac betoniarke?chetnie kupieno i chetnie bym odkupil tez belki podporowe pod stropprosze o namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sinta 06.06.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Cześć Rena.bardzo dziękuję za namiary na twojego fachowaca będę do nich dzwonić.Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 06.06.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Witaj Lala Ja też kupuje działke w Myslowicach - Krasowy Pozdrawiam Enio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 06.06.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 To bydymy sąsiadami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts