katarek 06.06.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 witam szanownych forumowiczów! mam pytanie. nie wiecie może gdzie w okolicy Katowic można by wypożyczyć płyty szalunkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.06.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 witam szanownych forumowiczów! mam pytanie. nie wiecie może gdzie w okolicy Katowic można by wypożyczyć płyty szalunkowe? w Rybniku chyba za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lala 07.06.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Witajcie chłopaki z Mysłowic Enio, my też Krasowy-ul.Kościelniaka. Ładnie tam jest, prawda? G-J a ty na jakim jesteś etapie? pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 07.06.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Poszukuję podkładów kolejowych drewnianych, używanych (najlepiej okolice Tarnowskich Gór) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 07.06.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 No widze że tu towarzystwo z sąsiedztwa. Ja w lipcu zaczynam w Mysłowicach -Kosztowach:) Jak by ktoś chciał pogadać zapraszam na gg:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 07.06.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Cześć Enio i Lala! Tak, to prawda. Ładnie i spokojnie. Podobno są też węże czy żmije?Zaawansowanie, no cóż w połowie czerwca fundamenty i dalej aż do stropu mam nadzieję. PS Enio, nie wiem czy dotarła wiadomość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 07.06.2005 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 witam witam, prawie same mysłowice i ogólnie jakoś na niewiele, ale i to musze wam powiedziec cieszy. my na wiosne zaczynamy na Rogoźniku. może skomentujecie nasz projekciek póki rzucę pytania o to gdzie można kupic czy wypożyczyć http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=48544 zapraszam serdecznie i napiszcie proszę czy jest jakaś mapka? ______________ pzdrw, Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 08.06.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Witam ponownie, A ja mam pytanie czy ktoś buduje w okolicy Żernicy k/Gliwic,Czy możecie polecić gdzie warto uderzać po materiały, sprzęt do ściągnięcia humusu, ...A których miejsc omijać.I jeszcze jedno pytanko, Jak grodziliście wasze działki i za ile.Ile może kosztować 150mb ogrodzenia z bramą i furtką?Na razie jestem na etapie finalizacji kupna działki w Żernicy. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 08.06.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Witam, Jak dla mnie bardzo dobrze że ludzie się w Mysłowicach budują (a zwłaszcza w Krasowach), w końcu w grupie raźniej. Pozdrawiam serdecznie Enio PS: grzegorz_janusz - jak pewnie już wiesz..wiadomość dotarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 08.06.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Witam ponownie, I jeszcze jedno pytanko, Jak grodziliście wasze działki i za ile. Ile może kosztować 150mb ogrodzenia z bramą i furtką? Pozdrawiam wszystkich. ja grodziłem (właściwie to jeszcze grodzę ) (i też mniej więcej 150m) siatką i tak: słupki ze złomowiska - 52 szt. - 18 zł za sztukę (ale nasze były dość grube i solidne, więc pewnie można znaleźć tańsze) = 936 zł pręty zbrojeniowe (do wzmocnienia mocowania słupków i do mocowania siatki) ok. 200 zł spawanie i wykończenie słupków we własnym zakresie - czyli coś tam za elektrody i prąd - powiedzmy 100zł farby do malowania - 100 zł kopanie dziur pod słupki - 2 dni mojej pracy beton do zalania słupków - 500zł siatka + druty +napinacze - 2080zł RAZEM - 3900 zł (mniej więcej) - przy czym należy zaznaczyć, że wszystko zrobiliśmy sami, więc ewentualnie coś za robociznę by trzeba dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 08.06.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 aha! brama i furtka są tymczasowe, pospawane z takich grubszych rurek, więc zawierają się w tamtych wyliczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 08.06.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Co do ogrodzenia, Szwagier ogrodził działkę 1300 m2 siatką (robocizna własna), do tego brama przesuwna bez napędu (jej posadowienie w cenie bramy)w sumie za około 5000 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamusG 08.06.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Witam wszystkich Mam pytanko gdzie i za ile mogę kupić piach ( taki wątpliwej jakości ) do zasypki fundamentów . za kazde info bedę bardzo wdziecznypotrzebuję ok. 170m3 ;( budowa w Mysłowicach ( Brzęczkowice ) pozdrawiamAdamusG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 09.06.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Witam wszystkich prawie sąsiadów.AdamusG - piasek masz za miedzą w Szczakowie - popytaj kierowców, to ci wszystko powiedzą.powodzienia na budowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 09.06.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Witam wszystkich rodaków z Mysłowic.Budowa (kończenie) nie w "modnych" ostatnio Krasowach tylko na Janowie.damis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 09.06.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 A gdzie to się Damis buduje? Toć to ja na Janowie mieszkam. Pozdrawiam kolegę sąsiada. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 09.06.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Panowie,trafiłam ostatnio na ogłoszenie ... sprzedam drut zbrojeniowy 1,5 za m... My pewnie z budową wystartujemy dopiero na wiosnę choc głęboko się zastanawiamy nad końcówką lata... tak czy owak chcę was zapytać ile wy płaciliście za taki drut i czy warto kupić go teraz. Mieszkam w domku, ale na ogrodzie nie mogę go trzymać, bo to środek miasteczka i wciąż coś kradną zza płotu jacyś złomiarze. Nie wiem też czy do piwnicy toto wielkie takie wejdzie. Choć jesli to okazja- a czytałam że takiego drutu to sporo nam bedzie potrzbne- kupię i jakoś zmagazynuję hihihihi.doradzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 10.06.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Witam wszystkich! Mam pytanie, może ktoś podzieli się ze mną swoimi informacjami na ten temat. Problem dotyczy prostowania drutu #6 (na strzemiona). Kupiłem drut w kręgach po 50 kg. W okolicy mojej działki nie ma miejsca, aby go naciągnąć traktorem. Panowie robotnicy powinni go wyprostować ręcznie i tu pojawia się problem zapłaty. chcą dodatkowo po 10 zł/godz. W ciągu jednej dniówki wyprostowali 50 kg. A może ktoś wie, gdzie w okolicach Mikołowa można wypożyczyć prościarkę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 10.06.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Hej fotkon! No to współczuję. Ja twardo lansuję twierdzenie że jedna firma do wszystkiego i żadnego narzekania na konieczność prostowania drutu. Póki co jestem mądry, bo nie zacząłem . Pierwsze działania koparką przewiduję na poniedziałek - wtorek. Zobaczymy jak życie zweryfikuje moje podejście. Życzę powodzenia. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 10.06.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Witaj fotkon Ja z moją ekipą umówiłam się, że płacę im za wykonanie stanu zerowego .Przed pod podjęciem pracy sprawdzili front robót i albo biorą albo szukam dalej. Staraj się nie ustępować,bo za chwilę mogą wymyślić coś innego.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts