bodzio_g 24.06.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Jamles - dokładnie tak jak pokazujesz a dzisiej to.... ino absolwenty bydą łoglondane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 24.06.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Witam ponownie.. jestem znowu online.. więc będę się częściej udzielał Dla zainteresowanych - kupiłem wreszcie działeczkę (Mysłowice Krasowy). Teraz - WZiZT.. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 24.06.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Hej!W końcu 14.06 ruszyłem z budową. Na dziś gotowe są ławy (solidne bo na szkodach) i część drenażu. Jutro lejemy chudziak. Ekipa spisuje się super i oby tak było do końca. Kasa leci że aż strach ale cóż ... nie może być inaczej. Pozdruffka dla wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirola75 25.06.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Halo witam wszystkich po długiej nieobecnośc. Coś w końcu drgnęło. Odebrałem wstępne warunki zabudowy. wstępne bo za dwa tygodnie mają być wszystkie zwrotki od sąsiadów, i wtedy będzie już potweirdzone. mam też już mapki do celów projektowych, niezłe zestawienie miliona kresek, podobno jest ok. Mam nadzieję, że reszta pójdzie troszkę szybciej i we wrześniu zaczniemy budować. Widzę, że pozostała część ekipy idzie ostro do przodu. życzę wszystkim wiele wytrzymałości i......... (dużego portfela) no i do miłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 26.06.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 w nawiązaniu do postu fotokona o kradzieżach- koledze w Mikołowie jescze dobrze nie zaczął walneli całą siatkę z ogrodzenia, ale .... odnalazł ją w pobliskim lesie, przygotowaną do wywózki ja jestem wściekły bo wczoraj wyrąbali mi szybę w przyczpie kempingowej na budowie- chyba tak dla złości bo ze środka nic nie zginęło nic tylo takim gnojom kolana poprzetrącać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopytko 26.06.2005 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 mam pytanie do szanownych forumowiczów . Gdzie można tanio kupić bloczki betonowe , budowę rozpoczynam w okolicach Sośnicowic , będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje! Pozdrawiwiam wszystkich budujących zwłaszcza tych na Śląsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 27.06.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 mam pytanie do szanownych forumowiczów . Gdzie można tanio kupić bloczki betonowe , budowę rozpoczynam w okolicach Sośnicowic , będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje! Pozdrawiwiam wszystkich budujących zwłaszcza tych na Śląsku http://www.prefrow.com.pl/ inne parę postów wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 27.06.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Witaj sylla Rzeczywiście moje perypetie z pozwoleniem na budowę już się zakończyły pozytywnie. Budowę rozpocząłem z początkiem czerwca. W tej chwili kończymy izolacje ław i rozpoczniemy budowę ścian (piwnice i pozostałe fundamenty). Buduję dom w Kamionce. Namiary, jak odszukam prześlę jeszcze dzisiaj lub jutro na adres prywatny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lala 27.06.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Witaj Wanios Coś widzę, że ciągnie cię w te rejony Ławki też są ładne, byłam tam i nie zadupie (sorki) pozdrawiam rodzinkę pa E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 27.06.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Tynkarz do tynków tradycyjnych potrzebny od zaraz !!!! Ale sprawdzony, nasz wyjechał do szwecji Takich stawek nie jestem w stanie przebić Najlepiej z południa województwa Budowlane pozdro! ENGI z grupy beskidzkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 27.06.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Tynkarz do tynków tradycyjnych potrzebny od zaraz !!!!Najlepiej z południa województwa Ale sprawdzony, nasz wyjeżdża do szwecji grzecznie przeprosił i powiedział że chyba to rozumiem. Takich stawek nie jestem w stanie przebić Budowlane pozdro! ENGI z grupy beskidzkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lala 27.06.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Grzegorzu-Januszu!! Co tam u ciebie? Kopiesz? Napisz, jak masz czas, co robicie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 27.06.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Witam! Oddam za darmo ziemię z wykopu pod piwnice. Ziemia ok 150m3 jest zwałowana na działce w Mikołowie -Kamionce. Ziemia jest z przewagą gliny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 27.06.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Witaj Wanios Coś widzę, że ciągnie cię w te rejony Ławki też są ładne, byłam tam i nie zadupie (sorki) pozdrawiam rodzinkę pa E. Witam Dziękuję za pozdrowionka - nawzajem. Ano ciągnie w te strony - podoba nam się :) Mamy jeden pomysł na Krasowy - na dniach ma się okazać, czy jeszcze aktualny temat. A Ławki - ładnie tam choć wolelibyśmy w Krasowch (w linii prostej może 1,5 km dalej) - sami nie umiemy podać żadnego konkretnego argumentu dlaczego Pisz co u WAS? Macie już na działce wode, prąd, gaz, kanalize, TVkablowe, telefon, internet....? (joke) Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 27.06.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Tynkarz do tynków tradycyjnych potrzebny od zaraz !!!! Ale sprawdzony, nasz wyjechał do szwecji Takich stawek nie jestem w stanie przebić Najlepiej z południa województwa Budowlane pozdro! ENGI z grupy beskidzkiej namiary poszły na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopytko 27.06.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Jamles dzięki za namiar, faktycznie z wszystkich do których dzwoniłem Twoja podpowiedź była najlepsza . Mam nadzieję że w tym tygodniu dostanę pozwolenie .Z pewnością będę od czasu do czasu prosił o pewne podpowiedzi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 29.06.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Jamles dzięki za namiar, faktycznie z wszystkich do których dzwoniłem Twoja podpowiedź była najlepsza . Mam nadzieję że w tym tygodniu dostanę pozwolenie .Z pewnością będę od czasu do czasu prosił o pewne podpowiedzi!! w Rudach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopytko 29.06.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Tworóg Mały ! Pozwolenie mam w ręce ( musi się uprawomocnić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 01.07.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Witam! I stało się! Wczoraj rozliczałem z moją ekipą realizację etapu "wykonanie ław fundamentowych". Zgodnie z przyjętym prze nas kosztorysem (ustalającym ceny poszczególnych etapów budowy i cenę całości robót) za wykonanie ław w moim częściowo podpiwniczonym domu wyliczono kwotę 2330 zł.Ponieważ z powodu błędów w wykonywaniu wykopów zużyliśmy więcej chudego betonu, oraz wykonaliśmy dodatkową izolację pionową ław kwotę tą należało skorygować do wartości 2800 zł. Muszę w tym miejscu dodać, że w kosztorysie przyjęto roboczogodziny po stawce za ręczne przygotowanie betonu. Przystępując do rozliczenia Panowie zażądali kwoty UWAGA 4800 zł (w pierszym podejściu nawet 6000 zł!!!!!!!!!!). Zadałem więc podstawowe pytanie, a zarazem prośbę o decyzję, czy ustalona kwota łączna za wybudowanie całego domu zostaje utrzymana, czy się pożegnamy na tym etapie. W odpowiedzi usłyszałem, że przyjęty kosztorys to właściwie kosztorys orientacyjny bo np. pozycja murowanie ścian fundamentów z bloczków betonowych nie obejmuje robienia zaprawy, co trzeba zapłacić dodatkowo, a w związku z tym cena końcowa w trakcie budowy będzie ulegać podwyższeniu i nie gwarantują zachowania tej pierwotnej. Rozstaliśmy się zatem!!!Na szczęście nikomu z Was nie dałem namiarów na tę ekipę!!! Może u kogoś z Was, okolice Mikołowa "zwalnia się" po wykonaniu prac jakaś godna polecenia ekipa?? Pozostały do dokończenia ściany piwnicy, strop i reszta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 01.07.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Fotkon..... a może to była ta sama ekipa co u mnie (firma z Mikołowa)? Argumenty są mi aż nadto znane..... niestety mojej ekipy nie mogę Ci polecić, chociaż pracowali raczej starannie (czego nie można powiedzieć o utrzymaniu porządku...)... Zyczę owocnych poszukiwań...gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts