fotkon 15.07.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Witam! Od wczoraj na mojej budowie działa już nowa ekipa. Są tańsi od poprzedniej i uzgodnione kwoty zapłaty traktują jak "zawodową" świętość, po prostu nie dopuszczają możliwości zmiany!!!! Mam nadzieję, że teraz szybko będziemy wychodzić z ziemi. Pogoda jest wyjątkowo wredna dla mnie. Co wypompuję wodę z piwnic (pomiędzy ławami) to mi na nowo zalewa, a gliniaste podłoże nie może wyschnąć. Jak tu zrobić podsypkę i "chudziak"? Pozdrawiam trochę podłamany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 16.07.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Witam! Zaczynamy budowę w Tychach, czy możecie nam polecić kogoś z okolicy do zaprojektowania podłączenia wody i kanalizacji do sieci ? pozdrawiammarzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 16.07.2005 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Witam! Zaczynamy budowę w Tychach, czy możecie nam polecić kogoś z okolicy do zaprojektowania podłączenia wody i kanalizacji do sieci ? pozdrawiam marzena jak znajde namiary to Ci podeśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 17.07.2005 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Wielkie dzięki pozdrawiam marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 17.07.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 poszło na priv - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 17.07.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Witaj peri! Gdzie w Tychach budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peri 17.07.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Hej gabula! Będę budowała na Glince, zaraz obok nasypu kolejowego.... a Ty gdzie budujesz? pozdrawiammarzena[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 17.07.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Ja też buduję na Glince obok nasypu kolejowego,ale na trasie Tychy-Bieruń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 20.07.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Witam! Jestem bliski załamania. Po zmianie ekipy "budowlańców" nie mogę zrobić nic z zasypaniem ław pod piwnicami bo padający co kila dni deszcz ciągle je zalewa. Grunt na mojej działce (jak już pisałem na forum) to glina i każda nawet najmniejsza ilość wody powoduje jej rozmiękczenie. Jak takie rozmiękczone podłoże zagęszczać, zasypywać i zalewać betonem? Może ktoś ma jakiś pomysł, jak szybko i skuteczne osuszyć podłoże pomiędzy ławami w piwnicy, aby wykonać podłogi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 20.07.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 witom slazokowdzieki szczegolne dla jamlesa za namiaryokazalo sie ze nie znalazlem do tej pory nic lepszego niz kotlarniaprzywiezli mi juz z kotlarni -oddzial zabrze piasek budowlany po 10,2 PLN netto za tone (ma duze kawaly gliny) niestety transport jest droginajtansze co znalazlem to bylo okazjonalne 5 PLN za tone przywozu piaskuinni chceli 150 PLN za 8 ton przywiezienia pospolkimysle ze to zdzierstwojesli ktos ma jakis namiar na transport w przystepnej cenie to prosilbym o namiary na priv okoloce bytomia i tarnoskich gor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 20.07.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 acha moze ktos z was kupowal ostatnio silikaty? szukam jakijs dobrej hurtowni gdzie mozna zamowic bloczki 500x220x180 ale tak, zeby mieli transport z HDS ewentualnie moze jest jakies wyjscie wynajac osobno HDS bede wdzieczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 20.07.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 witam wszystkich.Właśnie wróciłam z urlopu i pierwsze co zauważyłam po przyjeźdzuie do domu to stojące tablice na sąsiedniej (za naszym pseudopłotem) działce... sąsiad sprzedaje swoje działki. A może dobrze byłoby mieć forumowicza za sąsiada? Może kogoś z Was zainteresuje działka w Imielinie? Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 20.07.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Fotkon!Gliny zagęszczarką raczej nie zagęścisz. Moje demiurgi lużną glinę pod chudziak wręcz polewali wodą bo wtedy robi się z tego "masełko". Ja bym lał chudziak na glinę, chyba że jest faktycznie b. luźna i głęboko przekopana. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 20.07.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 acha moze ktos z was kupowal ostatnio silikaty? szukam jakijs dobrej hurtowni gdzie mozna zamowic bloczki 500x220x180 ale tak, zeby mieli transport z HDS ewentualnie moze jest jakies wyjscie wynajac osobno HDS bede wdzieczny za pomoc Namiary poszły na priv,pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.07.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 witom slazokow dzieki szczegolne dla jamlesa za namiary okazalo sie ze nie znalazlem do tej pory nic lepszego niz kotlarnia przywiezli mi juz z kotlarni -oddzial zabrze piasek budowlany po 10,2 PLN netto za tone (ma duze kawaly gliny) niestety transport jest drogi najtansze co znalazlem to bylo okazjonalne 5 PLN za tone przywozu piasku inni chceli 150 PLN za 8 ton przywiezienia pospolki mysle ze to zdzierstwo jesli ktos ma jakis namiar na transport w przystepnej cenie to prosilbym o namiary na priv okoloce bytomia i tarnoskich gor Leonie z Katowic cieszę się, że na coś się przydałem namiarów na silikaty nie mam, na HDS tak ale z Knurowa, ale to mogłoby być tak opłacalne jak wysłanie Kamaza po dwa Tyskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 22.07.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Mam pytanie - ile mapek do celów projektowych potrzebowaliście?( oczywiście "oryginalnych"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 22.07.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Chyba dwie dla architekta, po jednej dla wody, gazu. Prąd - chcieli tylko kserokopię zagospodarowania terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 23.07.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 no i pierwsze kłopoty z wykonawcą Jak tak dalej pójdzie chyba zrezygnuję. W związku z tym czy ktoś z Was może polecić dobrego speca - zbrojarza do wykonania zbrojenia ław z okolic Mysłowic? Pzdr Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lala 26.07.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 UUUUUUUUU, niedobrze No coś ty, nie rezygnuj! Przykro mi, nie znam żadnego zbrojarza Może ktoś się jeszcze odezwie, może sam już kogoś znalazłeś...... Powodzenia!!!!!!!!! pozdrawiam, E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 26.07.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 W tej grupie jeszcze nie byłem - pozwólcie Państwo że się przywitam i przedstawię: Olinek jestem - Zagłębie Dabrowskie - może kiedyś Sosnowiec Pozdrawiam wszystkich Grupowiczów. PS: W wojsku służyłem w Radzionkowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts