Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bochyn. a może już się wybudoiwali i po tych doświadczeniach nie polecają żadnej ekipy... ;)...

ja mojej ekipu ogólnobudowlanej Ci nie polecam.... nie chcę zrobić sobie z Ciebie mojego wroga...

pozdrawiam,

gaga2

dziekuje i rozwniez pozdrawiam

Musisz pamietac o jednym : nawet jak firma budowała cacy w zeszłym roku , to nie oznacza ze w tym bedzie podobnie ....za duza rotacja jest w firmach , ludzie odchodzą -przychodzą :wink:

niby tak, ale od czegos trzeba zacząć,

zawsze lepiej wybierac z ofert kilku ekip

przynajmniej cenowo sie ogarnę :wink:

a nad jakościa i solidnoscia bede sie zastanawiał

troszke pózniej :wink:

NIE POLECAM okien firmy Łoś z Brzezinki.Kiedyś robili dobrze.U nas było trzy miesiące po terminie,z usterkami,nawet źle założyli szybe na piętrze mamy taka wąska do podłogi i mąż zapobiegawczo (dla przyszłych szalejacych wnuków) kazał wstawić przeciw włamaniową od środka a założyli odwrotnie.

Jak bedę budowac drugi raz - to na pewno nie zamówie u nich.

Witam wszystkich znajomych i nieznajomych po długiej przerwie. Ku wielkiej radości w końcu mogę pochwalić się, że zaczęliśmy jesienią budowę i na dzień dzisiejszy mamy stan zerowy, czyli do podłogi na gruncie. Poszło szybko i sprawnie, zdążyliśmy przed pierwszymi śniegami i w końcu mogę zabrać udział w dyskusji na forum, jako budująca kobieta, a nie jedynie obserwator. Ale nikomu nie życzę takich korowodów z wydziałem architektury, przez jakie my przeszliśmy. Zgroza. Zostaliśmy w zasadzie zmuszeni do projektu indywidualnego, bo żaden gotowiec nie pasował do warunków zabudowy. Ale myślę, że wyszedł całkiem zgrabny projekcik.

A teraz info dla Sinty; mamy dom o podobnej powierzchni użytkowej,tj. 212 m 2, też z dwoma stanowiskami garażowymi i kilka ekip budowlanych podało nam kwotę robocizny za stan surowy zamknięty między 35-45 tys. zł. Najlepsi okazali się górale, których poczynania obserwowaliśmy na sąsiedniej budowie i byliśmy pod dużym wrażeniem ich pracowitości i solidności.

Pozdrawiam wszystkich :D

Czy ktoś z was buduje się w Jastrzębiu ? Jeśli tak, to jak dlugo czekaliście na WZ?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Pozdrowienia

Mam zamiar zacząć budowę w tym mieście, ale nie wiem co ztego wyniknie. Od początku same problemy, jak nie z działką, to z mediami... nie czekam na WZ, bo mam już wyrys i wypis z planu. czekałam na niego 2,5 tygodnia. Pozdrawiam

Witam.Ja również mam to szczęście że w miejscu mojej działki jest opracowany plan zagosp. przestrzennego (chyba są 3 takie miejsca w Jastrzębiu ) i też na wypisy i wyrysy czekałem ok 2 tygodni.pozd.

witam.

szukam dobrego tartaku z drewnem na więźbę.

polecacie coś?

wiadomość na priv

Enya - gratuluje startu i życze powodzenia i radości z budowania

prosiłbym równiez namiar na tartak

pozdrawiam

Piotr

[email protected]

ja równiez prosiłbym o namiary na tartak na priv

dzieki serdeczne

witam ponownie, zdecydowałem się skorzystać z tartaku w Imielinie. Thx za info.

teraz jeżdzę i szukam ofert na ceramikę i dachówkę.

Zdecydowałem się na maxa : (Biegonice oferty od 1,55-1,60 szt brutto) z ocepleniem styropianowym 10cm. - ceny w hurtowniach mysłowickich (TEKS oraz GAJA). Szukam jeszcze ofert na Kozłowice. Ma ktoś jakiś namiar?

No i udało mi sie na dzień dzisiejszy uzyskać cenę na dachówke podstawową Ruppa Siriusa czerwona miedz - 24,49/m2 brutto. Brzmi nieźle. Zastanawiam się jeszcze nad Creatonem ale w tej chwili brak dobrej oferty.

Pozdrawiam ziomków.

Witaj ashen!

Ja wybudowałem swój dom w Mikołowie z MAX'ów Kozłowickich. To bardzo dobry materiał. Kupiłem go w BUILDER'ze w Tychach, ale wcześniej wiedziałem (bezpośrednio od producenta), że jest promocja i taką cenę ustaliłem w BUILDER'ze.

W końcu zakończyłem ten etap budowy (pisałem o części swoich perypetii na tym forum) stanem surowym otwartym. Więźbę maiłem z tartaku w Imielinie, który spokojnie mogę polecić. Również przez ten tartak miałem cieśli.

Pozdrawiam wszystkich i życzę spokojnych Świąt, jak najszybciej we własnych domach. Ja mam nadzieję, że następna Wigilia będzie już w moim domu.