MAKARE 23.01.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Ja zostawiłem w Budo-Zbycie ładnych kilkadziesią tysięcy złotówek. Na początek zamówiłem porotherm na cały dom. Dostałem spory upust przy dokonaniu przedpłaty, transport za darmo, handlowca-opiekuna z którym się kontaktowałem telefonicznie i ustalałem terminy dostaw kolejnych palet (a transportów było kilkanaście). Przy kolejnych większych zamówieniach (klinkier, blachodachówka, folia paroprzepuszczalna i paroizolacyjna, wełna itp.) dostałem upust i dwutygodniowy termin płatności. Ogólnie byłem zadowolony ze współpracy. Dziękuję za informacje. Ja nie znam tej hurtownii ale zdobyłam się na odwagę i kupiłam porotherm na cały dom (zostawiłam w depozycie do wiosny). Teraz zastanawiam się nad dachówką. Skoro hurtownia jest wiarygodna to chyba kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 24.01.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Ja kupiłem dachówkę Wiekor L15 w Budozbycie Jejkowice. Łaziłem po kilkunastu firmach i w końcu kupiłem tam - dali najlepszą cenę. Brałem tam też bloczki betonowe ale nie rzuciły mnie na kolana. Były ładne, równe i na paletach ale przy upadku na ziemię pękały. "Ludzie powiadajo" że dobre bloczki są "kipowane" z auta na plac i nic nie ma prawa pęknąć. Takie bloczki robiła firma Eleas (koło Elektrowni Rybnik) ale wykupił ich właśnie Budozbyt. Miałem możliwość przetestowania bloczka B-15 z Budozbytu i na prasie miał klasę lekko poniżej B-20 więc niby OK. Mimo to interweniowałem i potem miałem bloczki B-20 - tych już nie sprawdzałem. Beton początkowo brałem z Eleasu a potem (siłą rzeczy) z "Eleasu" przejętego przez Budozbyt. Póki co moja chałupa stoi i nic mi nie pęka (mam duże pokoje 6x6 m a strop i podłoga bez podciągu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 24.01.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Dzisiaj dostałem orzeczenie z urzędu górniczego na temat szkód górniczych: - teren poza bezpośrednimi wpływami dokonanej i projektowanej eksploatacji górniczej, - wstrząsy pochodzenia górniczego mogą powodować drgania gruntu o przyspieszeniu do 40 mm\s2 Są w końcu szkody czy ich nie ma ?pozd. Z tym samym problemem - jak wygląda sprawa tzw szkód górniczych? - zbrojenie i zwroty kosztów przez kopalnię? Może ktoś już załatwiał takie formalności. Pozdrawiam Buduję w Radlinie i w decyzji mam I kat szkód oraz przyspieszenia 170 mm/s2. Wydaje mi się, że kategoria zależy raczej od parametrów osiadania (zaznaczam, że nie jestem fachowcem w temacie) a przyśpieszenia świadczą o sile tąpań. Widziałem mapy osiadania i wiem, że pode mną nie ma i nie będzie już eksploatacji więc raczej się nie boję. Poza tym mam świadomość że budując się w Radlinie jestem narażony na uciążliwości związane z koplanią. Odszkodowanie załatwiłem naprawdę bardzo gładko i w kwocie która mnie usatysfakcjonowała - myślę że może to być związane z niezłą kondycją finansową kopalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekAgnieszka 26.01.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witam,Tak sobie czytam i zaczynam sie zastanawiac nad szkodami gorniczymi. Ja dostalem pismo z UG w Rybniku, ze na mojej dzialce szkody sa kat 1, ale nie ma mowy o jakichkolwiek przyspieszeniach. Czy to jest OK ?Odnosnie zachwalanego Budo-Zbytu. Mozecie dac namiary na ta hurtownie, please.No i oczywiscie jezeli macie ekipe godna polecenia, to takze bedziemy bardzo wdzieczni. Budowa ruszy ( mamy nadzieje ) w okolicach kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 26.01.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Odnosnie zachwalanego Budo-Zbytu. Mozecie dac namiary na ta hurtownie, please. http://www.budozbyt.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 27.01.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Witam, Tak sobie czytam i zaczynam sie zastanawiac nad szkodami gorniczymi. Ja dostalem pismo z UG w Rybniku, ze na mojej dzialce szkody sa kat 1, ale nie ma mowy o jakichkolwiek przyspieszeniach. Czy to jest OK ? Odnosnie zachwalanego Budo-Zbytu. Mozecie dac namiary na ta hurtownie, please. No i oczywiscie jezeli macie ekipe godna polecenia, to takze bedziemy bardzo wdzieczni. Budowa ruszy ( mamy nadzieje ) w okolicach kwietnia. Mój architekt mówił, że przyspieszenia są ważne. Na moje wyczucie świadczą one o sile ewentualnych tąpań. Wiem, że w Radlinie zdarzają się silne tąpania nie tylko od kop Marcel ale też od Rydułtów. Jedno rydułtowskie tąpnięcie było odczuwalne nawet w Rybnickiej Kuźni (tam mieszkam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saba 28.01.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Cześć budujący. Planuję rozpocząć budowę domu wiosną ale wciąż nie jestem zdecydowana z jakiego materiału. Czy ktoś wybudował dom z ytonga w okolicy Mikołowa i może polecić ekipę? Jeśli nie znajdę poleconej ekipy to pewnie skończy się na zmianie materiału a czas leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekAgnieszka 28.01.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Jamles. Dzieki za namiar. Zapewne odwiedzimy Budozbyt w najblizszym wolnym terminie, czyli pewnie w sobote. Piejar. Dzieki za wytlumaczenie. Zastanawiam sie tylko czy taka informacja o przyspieszeniach nie powinna sie znalesc w opinii z UG. Taka informacja bylaby pewnie przydatna architektowi przy adaptacji. Chyba bede musial zadzwonic i zapytac. PS Dzieki za priv'a. Nic nie powiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 28.01.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Cześć budujący. Planuję rozpocząć budowę domu wiosną ale wciąż nie jestem zdecydowana z jakiego materiału. Czy ktoś wybudował dom z ytonga w okolicy Mikołowa i może polecić ekipę? Jeśli nie znajdę poleconej ekipy to pewnie skończy się na zmianie materiału a czas leci. http://www.xella.pl/html/pol/pl/pb_5502.php?main=5197&subnavi_level=6&submenu=&submenulink=&area_code=10&language_id=10&countries_id=9 na liście jest Dambud z Mikołowa i Dakpro z Ornontowic ja mam dom z Ytonga nie w okolicy Mikołowa, firmy raczej nie polcę, nie ma jej na w/w liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Pedroz 29.01.2006 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Witam!Poszukuję człowieka który mi wykona ekspertyzę budynku na potrzebę remontu i nadbudowy kostki w Tarnowskich Górach.Szczegóły w wątku http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1013606#1013606Bo sam juz nie wiem czy to kupić. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saba 29.01.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 na liście jest Dambud z Mikołowa i Dakpro z Ornontowicja mam dom z Ytonga nie w okolicy Mikołowa, firmy raczej nie polcę, nie majej na w/w liście Dzięki za odpowiedź. Liste polecanych oficjalnie mam ale to jeszcze nie świadczy o tym że firma jest dobra. Wolałabym mieć kogoś poleconego od zadowolonego kilienta. Ktoś może byc na liście bo potrafi budować z ytongu a w efekcie cała reszta beznadziejna - niesłowni, naciągacze itpA z technologii jesteś zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 29.01.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 możecie polecić jakiś skład gdzie mozna dostać dobrą cenę na pustaki max oraz dachówkę creatona ?buduję w okolicach mysłowic/jaworzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 30.01.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 ] Dzięki za odpowiedź. Liste polecanych oficjalnie mam ale to jeszcze nie świadczy o tym że firma jest dobra. Wolałabym mieć kogoś poleconego od zadowolonego kilienta. Ktoś może byc na liście bo potrafi budować z ytongu a w efekcie cała reszta beznadziejna - niesłowni, naciągacze itp A z technologii jesteś zadowolony? Tak. Jeżeli chodzi o firmy to zawsze możesz dać sobie zrobić kalkulację i prosić o pokaznie zrealizowane budówy. Dakpro robiło nadbudowę domu znajomym ale z maxów i ociepleniem ze styropianu i tynki wewn. i zewn. Oni są zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavvel 30.01.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 witam was pojawilem sie tu dzisiaj juz sporo poczytalem jeszcze z 5-6 m-cy mi zostalo zeby cale forym przejzec ale coz powoli zaczynam myslec o budowie: dzialka wybrana projekt rowniez tyle tylko ze doswiadczenie w budowie domu 0% pare remontow obiektow handlowych za mna ale co innego remont co innego budowa i tutaj ostrzezenie bede sie pytal i glowe trul wam ale musze jakos to pociagnac. A najlepsze ze plan jest super musze dom postawic w stanie zamknietym wstepnie wykonczonym do konca roku A domek ma byc taki http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=83&a=192&sid=85&powierzchnia_uzytkowa_max=900&wymiar_dzialki_x_max=100&powierzchnia_uzytkowa_min=150&wymiar_dzialki_x_min=0&typ_budynku_in=P,PA,PU,PAPU to tyle wstepem i jeszcze raz witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabol 30.01.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 A najlepsze ze plan jest super musze dom postawic w stanie zamknietym wstepnie wykonczonym do konca roku A domek ma byc taki http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=83&a=192&sid=85&powierzchnia_uzytkowa_max=900&wymiar_dzialki_x_max=100&powierzchnia_uzytkowa_min=150&wymiar_dzialki_x_min=0&typ_budynku_in=P,PA,PU,PAPU to tyle wstepem i jeszcze raz witam Witaj Pavvel, bardzo ciekawy projekt, wiele fajnych rozwiązań - podwójny kominek, antresola. Problematyczne wydaje mi się tylko to przejście "na kolanach" do pokoju nad garażem, żeby się to tylko nie okazał Twój gabinet Rezygnacja z tego przejścia też nie jest dobra, bo jak przyjdzie zima, to korzystanie z pokoju będzie utrudnione. No a budowa pokoju z osobnym wejściem od ogrodu z przeznaczeniem dla gości, którzy pojawiają się na parę dni w roku, to też marnotrastwo, chyba, że się w jakąś agroturystykę zaangażujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavvel 31.01.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 zona sobie juz zajela ten pokoj wiec mi nie grozi przeciskanie sie tam a jej to odpowiada a moje gabinety to beda w garazu wolnostojacym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 01.02.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 WITAM. DOŁĄCZAM DO WAS,PONIEWAŻ TEŻ JESTEM Z GÓRNEGO ŚLĄSKA. RAFAELO IDE TWOIM SLADEM I TAKŻE ZAMIERZAM POSTAWIĆ W NIEDALEKIEJ PRZYSZLOŚCI CHATE, DZIAŁKĘ JUŻ MAM.[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 01.02.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 WITAM CZEŚĆ 1950 JESTESMY ZIOMALAMI Z JEDNEJ WIOCHY. JAKI TEN SWIAT MALY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 01.02.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 WITAM. DOŁĄCZAM DO WAS,PONIEWAŻ TEŻ JESTEM Z GÓRNEGO ŚLĄSKA. RAFAELO IDE TWOIM SLADEM I TAKŻE ZAMIERZAM POSTAWIĆ W NIEDALEKIEJ PRZYSZLOŚCI CHATE, DZIAŁKĘ JUŻ MAM.[/i] Witaj DARIO2 Cieszymy się, że do Nas dołączyłeś, ale NIE KRZYCZ!! - wyłącz CapsLock!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 01.02.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Pavvel fajna bryka ..Twoja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts