DARIO2 01.02.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 oki artur już jestem ciszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.02.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 oki artur już jestem ciszej .........i ucichło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 03.02.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 WITAM TO MOŻE POKRZYCZMY, BĘDZIE GŁOŚNIEJ I KTOŚ SIĘ TU ZJAWI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.02.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 WITAM TO MOŻE POKRZYCZMY, BĘDZIE GŁOŚNIEJ I KTOŚ SIĘ TU ZJAWI? Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 moi drodzy napiszcie w jakisch cenach kupujecie materialy budowlane . interesuje mnie cena za pustak poryzowany (cena m2 ) 25 i 30 P+W styropian , dachowka cementowa . z poczatkiem maja zaczynam budowe w rybniku . tylko nie piszcie ze budozbyt taki cacy bo w rzeczywistosci jak na tak duzy sklad budowalny ceny maja kosmiczne (w podrzednym builderze mozna kupic taniej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadek 04.02.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Ja maxy kupowałem w E-mur w Katowicach i Buiderze w Tychach... Ceny pewnie juz sie zmieniły ale pamietam ze Builderze sa naprawde dobre ceny tylko z jakością bywa róznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 04.02.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 ...z poczatkiem maja zaczynam budowe w rybniku . tylko nie piszcie ze budozbyt taki cacy bo w rzeczywistosci jak na tak duzy sklad budowalny ceny maja kosmiczne (w podrzednym builderze mozna kupic taniej ) Ja buduję się w Radlinie. Oto jak kupowałem: MAX - Carmex Paruszowiec (już go tam nie ma, jest w Wodzisławiu), stal - skład GS Rybnik a potem Centrostal Rybnik Piaski beton - Eleas a potem Eleas przejęty przez Budozbyt bloczki betonowe - Budozbyt cały dach - (dachówka Wiekor L15, folie, akcesoria) - Budozbyt, drzewo na więźbę - tartak Mrózek Świnna k Żywca - UNIKAĆ JAK OGNIA, cement, mat na drenaż,folie, gwoździe, plastyfikatory i inne drobiazgi - Hadex Radlin-Głożyny, piasek - Budozbyt, łączniki metalowe, śruby - Kross Rybnik Materiały starałem się kupować jak najtaniej stąd taki rozrzut między firmami. Nigdzie nie otrzymałem dobrej oferty w stylu "dobra cena gdy 100% materiału z naszej firmy" Szczegóły cenowe na priv. Gdzie budujesz w Rybniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadek 04.02.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 [Nigdzie nie otrzymałem dobrej oferty w stylu "dobra cena gdy 100% materiału z naszej firmy" Tak miałem podobnie...nie wiem jak sprawuje sie program Buduj Dom z PSB ma ktos moze doswiadczenia zwiazane z tym programem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 piejar tak buduje w rybniku dokladnie mowiac w popielowie .z rozpoznania jakie zrobilem to najtaniej maja builderze na wodzislawskiej kolo krzyza ale i tak patrzac na oferty cenowe skladow z innych regiownow polski te nasze w rybniku nie sa satysfekszyn . byc moze ich za zlabo przyciskam , ale wlasnie jaka moze byc cena porothermu 25 i 30 i braasu tak aby strony byly zadowolone .na razie interesuje sie tym czego kupie najwiecej . a odnosnie zamowien na caly dom to faktycznie handlowca nie zalezy szczegolnie na pozyskaniu takiego klineta i najpradopodobnie bede bral towar z kilku miejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 04.02.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Jeżeli chodzi o przyciskanie to nic mi to nigdy nie dało. Być może wynika to ze specyfiki naszego regionu , a może ja nie umiem się targować . Mąż kuzynki (Kraków) twierdzi że mieszkamy na bogatym i rozpuszczonym Śląsku i stąd brak skłonności do negocjacji. Materiał musisz kupić i pewno nie pod Warszawą więc na coś się w końcu zgodzisz. Mnie czasem trafiał szlag jak czytałem jakie ludzie dostają upusty na "dzień dobry". Mnie nikt takiego prezentu nie zrobił. Próbowałem sił w okolicach Opola, Wrocławia i faktycznie ceny niższe ale muszą coś dziabnąć za transport. Ja nie kupowałbym porothermu 25 na ściany zewnętrzne bo droższy a i tak musisz ocieplić. Postawiłem je z b. taniego MAX-a 1,65 za szt (leier). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 04.02.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 ...nie wiem jak sprawuje sie program Buduj Dom z PSB ma ktos moze doswiadczenia zwiazane z tym programem? No to sprawuje się tak: w grudniu 2004 wypełniłem wniosek w firmie C w Rybniku i do dzisiaj nie ma żadnego odzewu ze strony PSB - żadnej korespondencji nie wspominając o karcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 piejar masz racje ale wynika to raczej z tego ze chyba fakycznie jestesmy slazacy kasiasci bo nikt sie nie targuje , ludzie sa u nas tacy ze ida do pierszego lepszego skladu i kupuja. sprzedawcy nie sa przyzwyczajeni do targowania .moze sie myle ale osoby ktore zanam wlasnie tak kupuja , glownie gornicy . pajer chyba bede kupowal tak jak ty czyli tam gdzie taniej , chociaz chcialbym wziasc wszystko u jednego . a z cenani to glupna , np . u nas styropian kosztuje obecnie 115zl/m3 a w polsce mozna kupic za 95zl/m3 i tak z wszystkim PH30 u nas 4,4zl/szt a w posce ponizej 4 zl . strasznie te nasze hurtownie rozpuszczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 04.02.2006 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Witam Kupiłam narazie materiał na sciany w małej rodzinnej firmie, Porotherm W 30 po 3,05 a 25 po 4,07 , co prawda w Buldierze było taniej ale bardzo podobała mi sie obsługa w małej rodzinnej firmie z tradycjami. Pan bardzo rzeczowo doradzał co i jak, a poza tym zasięgnęłam opini ludzi którzy juz tam kupowali materiał jest dowozony w takich ilosciach jak potrzeba, a własciliel dogaduje się z wykonawcą i pyta na bierzaco co mu bedzie potrzebne w najblizszym czasie ( mam nadzieje że tak bedzie)chociaż brzmi to jak bajka. czas pokaże. Teraz tylko byle do wiosny , no i jeszce szczegół pozwolenie na budowę czekam od 27 grudnia. pozdrawiam Jolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadek 05.02.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 ...nie wiem jak sprawuje sie program Buduj Dom z PSB ma ktos moze doswiadczenia zwiazane z tym programem? No to sprawuje się tak: w grudniu 2004 wypełniłem wniosek w firmie C w Rybniku i do dzisiaj nie ma żadnego odzewu ze strony PSB - żadnej korespondencji nie wspominając o karcie. Tak tez myslalem...zwykły chwyt handlowy nic wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 05.02.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 A ja kupiłam porotherm 30 pw po 2,80 brutto za szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciapek 05.02.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Ja jak budowałem to tam gdzie nie poszedłem zawsze płakałem o rabat ,z tego powodu żona sie ze mną wstydziła chodzić do hurtowni.Ale zawsze coś wycyganiłem .Przewarznie kupowałem w Budozbycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadek 05.02.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Witam Kupiłam narazie materiał na sciany w małej rodzinnej firmie, Porotherm W 30 po 3,05 a 25 po 4,07 , co prawda w Buldierze było taniej ale bardzo podobała mi sie obsługa w małej rodzinnej firmie z tradycjami. Jolla Podaj jezeli możesz namiary na te firme albo adres www. bo zawsze warto pojechac i pogadac moze faktycznie maja dobrą oferte.. Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia33 06.02.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Witajcie. Też planuję wiosną ruszyć. Na razie mam obiecaną decyzję o war. zabud - bo tam gdzie chcę budowac nie ma planu. Mam projekt indywidualny w trakcie poprawek. Mam ekipę i wielkie plany.... A co z tego wyjdzie ??Budować chcę między Rybnikiem a Raciborzem - uciekam z Popielowa w Rybniku (no cóż niektórzy tu budują.. POZDRAWIAM). Ogrzewać chcę kotłem jednofunkcyjnym na olej z zamkniętą komorą spalania. Wiecie może gdzie coś takiego znaleźć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 06.02.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Wkurzyłam się totalnie!!!Mąż dał tydzień temu projekt szefowi firmy, który być może będzie budował nasz domek. I dziś dzwoni, by dowiedzieć się, na ile wycenił robociznę itp. a on na to, ŻE PROJEKT JEST NIECZYTELNY I NIC Z NIEGO NIE WYNIKA!!!Dodam, że to projekt gotowy z firmy archon.i ŻEBY ARCHITEKT ADOPTUJĄCY COŚ Z TYM ZROBIŁ.Normalnie mnie zatkało.Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 07.02.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 witam,zauważyłam, że była tu mowa o firmie DAMBUD z Mikołowa. Moge o nich nieco poopowiadać, bo to oni budowali nasz dom. Wszelkie informacje podam tylko na priv, ale zaglądając m.in. do mojego dziennika budowy na forum można o nich zebrać jakieś informacje,Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts