Garcia27 22.08.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Efilo, leli1! Czy szukałyście już elektryka?Dobrze jest, żeby budowlańcy zrobili uziom fundamentowy, nie ma potem problemów i kosztów. Co do instalacji zapraszam. Mogę zrobić wstępny kosztorys. Jestem z Katowic - Dąbrówki, więc rzut kamieniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.08.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Garcia27 uziom znaczy kawałek bednarki przytwierdzony do zalewanych prętów zbrojeniowych, czy tak? Co do kosztorysu to na pewno się zgłoszę - jak tylko będę miała z czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia27 22.08.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Efilo, w skrócie tak. Chodzi o wykorzystanie zbrojenia fundamentu jako uziomu. Jeśli firma budowlana nigdy tego nie robiła (a bardzo często się tak zdarza, niestety) to przed zalewaniem fundamentów skonsultuj to z elektrykiem( który jest w temacie), on wytłumaczy budowlańcom.W zasadzie uziom fundamentowy powinien być rozrysowany w projekcie, ale z tym też róznie bywa.Pozdrawiam, i służę pomocą w sprawach napięciowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 23.08.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Znacie kogoś kto robi wylewki (dobrze) budowa Mysłowice Najlepiej mixokretem, moge załatwić beton z betoniarni. Dajcie znać lub mail [email protected] Też bym prosił o namiar na kogoś od wylewek - rejon: Radlin, Rybnik, Wodzisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 23.08.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Garcia27 uziom znaczy kawałek bednarki przytwierdzony do zalewanych prętów zbrojeniowych, czy tak? Co do kosztorysu to na pewno się zgłoszę - jak tylko będę miała z czym Byle ten wystający kawałek bednarki nie znalazł się w całości pod wymurowaną ścianą . Od biedy można to potem dorobić o ile masz dom podpiwniczony. Jeżeli zasypiesz fundament to ciężko się dokopać do zbrojenia. A jak nie zrobisz tego uziomu to nie skacz z mostu - zawsze możesz zakopać kawałek bednarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.08.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam serdecznie - i ja ze Śląska (Jaworzno - konkretnie). Jeszcze nie buduję, za to poszukuję działeczki (gdyby ktoś miał informacje o ciekawym gruncie pod zabudowę poproszę o info - przy okazji) Mam już typy projektowe. Teraz "tylko" znaleźć działkę, podpisać kredycik i można zacząć działać PS. Domyślam się, że przede mną dłuuuga droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 23.08.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 przyjdzie mi sie wycofac z umowy przedwstepnej dot. dzialki w Myslowicach - firma ktora mi ma budowac domek nie podejmuje sie robic tego na klasie 5 szkod gorniczych.Przy okazji do budujacych w Myslowicach - mieliscie z tym jakies problemy?Tak ze szukam dalej-wczoraj oglądałam piekna dzialeczke w Imielinie, tyle ze dla mnie za duza a wlasciciel jest sklonny podzielic - moze poprzedniczka sie zainteresuje? dzialka w otoczeniu domow jednorodzinnych, media w drodze, wada taka ze do centrum ok. 2 km - dzialka po podziele bedzie miala ok 1200m, 60 zl za metr. Daj znac czy Cie to interesuje?A moze ktos z forumowiczow ma namiary na fajne dzialeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.08.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Leli1 Zapomniałam napisać, że ja mam do dyspozycji działkę - właśnie w Imielinie Rodzice jakiś czas temu ją kupili z myślą o budowie własnego domu. Zbudowali gdzie indziej, więc działka została. Problem w tym, że nie podoba mi się sąsiedztwo - a właściwie jego brak Okolica.... hmm.. okolice w sumie też znam ciekawsze. Z tego powodu szukałam czegoś innego. No ale jeśli miałabym mieć "całkiem nową" Sąsiadkę/Sąsiada, to może... Ciekawe jak daleko od siebie obie działeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Jeśli chodzi o Mysłowice to znajomi się tam budowali. Pod spodem mają dwie kopalnie i szkody górnicze całkiem całkiem. Podobno budowa nie stanowi problemu tyle że fundamenty są mocno skomplikowane i drogie, bo dużo stali trzeba wpakować.Za to od obu kopalń dostali odszkodowania. Z tego co pamiętam to koło 10 kafli od każdej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 23.08.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Aniu jak mozesz to podaj mi swoje gg na priva - pogadamy o działeczkach . Podobno coraz gorzaj uzyskac zwrot kosztow za zbrojone fundamenty-kopalnie nie chcą płacić, argumentując ze przy sprzedazy nabywca WIE o wadzie jaką grunt posiada. Zreszta co mi po odszkodowaniu jak dom mi zacznie siadac za jakis czas. Załuje bardzo, bo w sumie zakochałam sie w tamtych terenach, ale nie bede za wszelka cene brnęła w to, nie chciałabym potem żałowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Nowak 23.08.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam wszystkich,bardzo prosze o pomoc, poszukuje namiarow na dobrego architekta z okolic Sosnowca, Będzina, Katowic itd ktory zrobi mi adaptacje projektu szybko i solidnie. Dzialke mam w Rogozniku, projekt juz kupiony, czekam na mape od geodety. Bede wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 23.08.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Hejmy jesteśmy na etapie kupowania działki i planujemy ruszyć z budową w przyszłym roku, także będę pilnie podczytywać. Na razie mieszkam w Sosnowcu a co do działki to szukamy takiej za rozsądną cenę nie na końcu świata, bo do pracy jakoś trzeba dojechac.pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.08.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Cześć Kasiu, cześć gatku.No to się silna ekipa z Sosnowca znalazła. Ja też tam akurat pomieszkuję. Ceny działek niestety do normalnych nie należą, ale spiesz się gatku, bo inflacja w tej dziedzinie galopująca. A na dodatek wieszs jak to jest z monopolem ziemi - jej nie przybędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 25.08.2006 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Pozdrowienia dla wszystkich! Szukam kogos kto dokona oceny stanu polaci dachowej oraz dokona poprawek po nierzetelnych wykonawcach. Szukam ekipy z miksokretem do wylewek oraz kogos kto zajmuje sie studniami???? Okolice Gliwic! DaroMan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.08.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Czy ktos wie gdzie kupić miał węglowy pakowany w worki 25-30włąśnie jestem przed wyborem pieca węglowego i potrzebuję namiary na taki asortyment, może też być ekogroszek w workach lub eko-fins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcioizi 27.08.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 witamw nadchodzacym tygodniu musze załatwić BETON , Stal fi 12 i fi 6 oraz piasek i bloczki betonowe (gdyz budowa rusza pełna parą) buduje w Gostyniu okolice Mikołowa , Tych MACIE JAKIES NAMIARY NA TANI MATERIAŁ - POMOCY !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 27.08.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Hej, no to ja się też przyłączę, mogę? Będziemy budować w przyszłym roku, raczej na jesień- finanse . Czy jest tu ktoś z Zawiercia, czy sama jestem ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 27.08.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Witam starych i nowych ... michcioizi - szukaj w 3-4 składach lokalnych i wybierz najtańszy i blisko - materiały masowe i ciężkie to drogi transportkaska maciej - szukaj tu i tuscrollek - miał to raczej luzem , reszta do kupienia we workach ale dużo drożej niż luzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadek 28.08.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Czy ktos wie gdzie kupić miał węglowy pakowany w worki 25-30 włąśnie jestem przed wyborem pieca węglowego i potrzebuję namiary na taki asortyment, może też być ekogroszek w workach lub eko-fins Ja kupowałem ekogroszek tutaj http://www.e-mur.pl Wystarczy zadzwonic i przywiozą w workach ale nie wiem jak z miałem... Zadzwon i zapytaj. Aha cen nie pamietam, pewnie sie już zmieniły, wiem że mają dwa rodzaje chyba Retopal i Ekoret. Powodzenia przy wyborze pieca:) Kto wie gdzie dostanę dobry beton w okolicy Katowic? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 28.08.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam, czy mozecie polecic sprawdzona ekipe do wylewek (najlepiej z mixokretem) z okolic Gliwic/Rybnika,dzieki za kazde info,Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts