Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powoli chciałam się dołączyć do grupy, powoli bo spisaliśmyu dopiero umowę przedwstępną , dzialka w MYSŁOWICACH Brzęczkowicach,

poszukujemy geologa do zbadania gruntów, bo od tego zależy czy podpiszemy umowę ostateczną.

Jeżeli macie namiar na jakiegoś oczywiście rzetelnego a zarazem niedrogiego (czy to wogóle możliwe?) geologa to podzielcie się namiarami, jeżeli opinia będzie zła nie chcemy wyrzucać w błoto 1000 zł za ww dokumentację.

Witam

Planuje budowe w Tychach

jestem na etapie zalatwiania papierow i szukania projektanta (nie koniecznie architekta) do zaprojektowania (tanio) najlepiej z nadzorem w cenie, no i wszelkie sugestie co do wykonawców i materiałów mile widziane.

Juz teraz mam dylemat porotherm czy silka?

Pozdrawiam budujących ze slaska 8)

lidiasiem sprawdz http://www.geotest.gf.pl/ jak ostatnio pytalem to brali 100zl/m odwiertu

Witam!

Zdecydowałem się na instalację pompy ciepła w przyszłym domu (początek budowy lada dzień) w Powiecie Mikołowskim.

Czy ktoś zna solidną firmę z okolicy, która może kompleksowo załatwić temat, tj. sprzedaż, montaż i ew. serwis)?

[email protected]

Witam!

Kto mi podpowie gdzie na Śląsku znjadę sprzedawcę dachówki CREATON, a juz najlepiej bliżej Gliwic, Rybnika.

Pozdrawiam

Witaj,

gratuluję wyboru dachówki - najlepsza ze wszystkich :lol:

dachówke Creatona można kupić w Gliwicach w firmie Budman (Mańko), ul.Cmentarna 6 , 601451947; 603662372 , http://www.budman.com.pl

Mają bardzo duży asortyment ceramicznych dachówek i klinkierów.

Pozdrawiam,

Aneta

Ja nie mam niestety ale sama szukam kogoś kto by mi się podjał ogrodzenia działki siatką na czas budowy... Mam tylko wkopane słupy z dwóch stron działki a reszta szczere pole

Gdzie można kupić tanią siatkę ogrodzeniową?

Ja też się przyłączam do prośby i czekam na jakieś informacje ;).

Witam.

Wraz z rodzicami właśnie kupujemy działkę w Rudziczce. Przez zimę wszelkie papierowe sprawy i ogrodzenie działki, a od wiosny ruszamy z budową. Trochę mnie to przeraża wszystko, ale czytając Was nie czuje sie samotny i mam nadzieje,że przyjmiecie mnie do rodziny :)

Przy okazji, ja też się piszę na tanią siatke ogrodzeniową :)

Pozdrawiam wszystkich.

a co to dla Was jest "tania siatka ogrodzeniowa" :roll:

najtańsza jest chyba tzw. "autostradowa"

Tania, znaczy najtańsza możliwa, byleby spełniała swoją funkcję tzn. odgradzała budowę od przechodniów. I może być straaaasznie brzydka - przynajmniej dla mnie nie ma to znaczenia. Pytanie skąd się taką bierze - nie wierzę żeby wszyscy budowę ogradzali kutym ogrodzeniem. No a jakoś to przecież musieli ogrodzić

a co to dla Was jest "tania siatka ogrodzeniowa" :roll:

najtańsza jest chyba tzw. "autostradowa"

Tania, znaczy najtańsza możliwa, byleby spełniała swoją funkcję tzn. odgradzała budowę od przechodniów. I może być straaaasznie brzydka - przynajmniej dla mnie nie ma to znaczenia. Pytanie skąd się taką bierze - nie wierzę żeby wszyscy budowę ogradzali kutym ogrodzeniem. No a jakoś to przecież musieli ogrodzić

http://bekaert.com.pl/strona.php?parent=28

może coś takiego :roll:

mogę dać namiary na sprzedającego siatki Bekaerta....tylko odległość :roll: