gosiac 01.10.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 witam.odkupię deski szalunkowe i stęple - jastrzębie i okolice.pozd. Chętnie sprzedam używane, ale długie, oczyszczone, bez gwoździ. Jastrzębie. 660 167 404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr1842 01.10.2006 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Witam chętnie odkupię garaż na budowę, stemple budowlane, deski szalunkowe. Jestem z okolic Knurowa tel.: 507136380 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 01.10.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 jakby co to mogę ci podesłać namiary na firmę w której kupiłem sobie nowy garaż blaszak (II gatunek wraz z montażem 1150 zł) Jest zupełnie OK, II gatunek cechuje sie tym, że w jednym miejscu blacha jest nieco innego koloru KubaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_IRON_ 02.10.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Sprzedam palete Porotherm 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryol 03.10.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witam. Czy ktoś nie chce pozbyć się gruzu? Poszukujemy gruzu betonowego w okolicach Mikołowa. prosze o kontakt na adres: [email protected].Dzięki.PozdrawiamOla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 03.10.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witam (po latach)! 1. Gdzie (i w jakiej cenie) kupujecie/polecacie drewno kominkowe? 2. Krasowiaki, moi niedoszli sšsiedzi - co u Was "słychać, widać i czuć"? Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 05.10.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Jeżeli chodzi o koszty zabezpieczenia to wg moich szacunków mnie zwrócili nieco więcej niż włożyłem. Kiedy zobaczyłem kosztorys z kopalni to stwierdziłem, że liczone jest to całkowicie inaczej niż ja sobie to oszacowałem. Jeżeli robicie w miarę normalne ławy tj bez wzmocnień krzyżowych i płyty to raczej nie będzie to kosztowało 20-25 tys. Trochę zaczynaja mne przerażać kwoty 20-25tyś - macie na myśli sam fundament??, czy wszytskie zmiany które muszą mieć miejsce w adaptacji projektu??, ostatnio przeglądałem dziennik budowy jednego z forumowiczów i za 16 tyś facet załatwił pozwolenia etc i ma juz fundament, czyli mam rozumieć że jego budowa podniesie koszt o ponad 100%?? Proszę o wyjaśnienie, Pozdr, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.10.2006 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Nie wiem luczak na jakim jesteś etapie ale jeżeli już masz projekt zaadaptowany pod szkody to możesz sobie wstępnie oszacować koszty. Jeżeli go nie masz to trudna sprawa. Architekci, przeważnie w porozumieniu z klientem, i tak robią zabezpieczenia o jedną klasę większą niż w decyzji. Jest to zabezpieczenie przed zbyt optymistycznymi danymi podawanymi przez kopalnie. Przy moim dużym domu suma zwrotu wyniosła ok 10 kPLN i była zbieżna z moimi wydatkami. Póki nie masz konkretnych danych z kopalni i nie widzisz projektu to będzie zawsze wróżenie z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 06.10.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 własnie zakupiłem działkę, staram się jakoś zaplanować od strony kosztów. Pozdr. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cheetah55 06.10.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Kupiłem ekogroszek luzem i teraz chciałbym go poworkować we własnym zakresie, znacie może jakąś hurtownie, producenta worków najlepiej papierowych (ew. foliowych) które nadawałby sie na ekogroszek ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 06.10.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 POSZUKUJĘ FIRMY DO BUDOWY DOMU-właśnie jedna z firm którą brałem pod uwagę do budowy domu się rozmysliła. Czy ktoś może mi polecić godną zaufania firmę, której mozna zlecić budowe domu? (przynajmniej stan surowy zamkniety lub moze stan wykonczony)Budowa ma ruszyć wiosną 2007 w Tychach. prosze o info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 07.10.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Poszukuję ekipy do tynków wewnętrznych.Jak macie namiary na jakąś dobra firmę - proszę o namiary. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 08.10.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 A ja zalałem właśnie ławy;) Mam szkody górnicze III kategorii, malutki domeczek.Koszt na tym etapie 19 000. (W tym co się da, a da się dużo - kupowane po cenie netto;) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 09.10.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Basia 1112: Dostałem dziś z Okręgowego Urzędu Górniczego kopię pisma, które wysłali do Kopalni z prośbą, aby Koplania przedstawiła Urzędowi wyjasnienia dot. przydatności terenu pod budownictwo. Jak wynika z tego pisma, Kopalnia ma 7 dni na udzielenie odpowiedzi. Więc może za jakieś 2 tygodnie czegoś się dowiem... pzdrKubaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 09.10.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 To super.Bedę miała pojęcie jak się uporam z moimi problemami odrolnienia-tak za 2 tygodnie.A w sobotę namierzyłamTwoją działkę.Położona jest fajnie.Czekam na dalszy ciąg wiadomości "górniczych".Czy dostałeś już warunki zabudowy ew.pozwolenie na bud.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 10.10.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Witam, Poszukuję kogoś do poprawek na dachu (1-2 dni roboty) i "złotą rączkę z wyobraźnią" do bojlera. Może jakiś fachowiec ma u Was akurat przestój? Będę zobowiązana za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 11.10.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 To super.Bedę miała pojęcie jak się uporam z moimi problemami odrolnienia-tak za 2 tygodnie.A w sobotę namierzyłamTwoją działkę.Położona jest fajnie.Czekam na dalszy ciąg wiadomości "górniczych".Czy dostałeś już warunki zabudowy ew.pozwolenie na bud.? Mam odpowiedź z Wyższego Urzędu Góniczego: "Przedmiotowy teren (Tychy Czułów, ul Piaskowa, nr działki....) jest usytuowany w granicach czynnego terenu górniczego Katowickiego Holdingu Węglowego, KWK Murcki. Zakład ten posiada materiały pozwalające na określenie warunków górniczo-geologicznych w przedmiotowym terenie..." W związku z tym czekam na odpowiedź z Okręgowego Urzędu Górniczego- o czym już pisałem. pzdr Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryol 11.10.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witajcie! Poszukuje gruzu betonowego do wypełnienia fundamentów. Proszę o pomoc gdyby ktokolwiek co wiedział lub widział w tej sprawie [email protected] pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 13.10.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Moje fundamenty na szkodach wyglądają tak.http://img296.imageshack.us/my.php?image=pa010204yr6.jpgMyśle że jest tak że w fundamencie tam gdzie nie stoją sciany nosne nie potrzebne są ławy w normalnych warunkach. Jeżeli są to to jest zabezpieczenie na szkody. Czyli kopalnia powinna zwrócić za te cieńsze ławy, za kawałek tych grubszych, za trzpienie żelbetowe które powstaną poźniej warstwę poslizgową z podwojnej papy, i podsypkę piaskowo żwirową (materiały + robocizna), być może też różnicę w klasie betonu. Inna sprawa że w tym przypadku gdyby nie było tych dodatkowych ław, ławy główne powinny być szersze(tak powiedział znajomy budowlaniec) więc nie wiadomo jak to liczyć. Powiedział też że często większe znaczenie mają właściwości gruntu, które na normalnych terenach niewiele osób bada albo jeżeli chodzi o drgania to obecność drogi z ruchem ciężarowym. Mam III kategorię (a ponoć pode mną nie fedrują). Sąsiad tuż obok nie ma słupów żelbetowych i dodatkowych ław poza ściągami za to ławy główne ma cholernie szerokie i poważniej zbrojone. U mnie poszło 25 m3 betonu a u innego sąsiada na mniejszy dom 36 m3, tak że rozwiązania są różne. Architekt twierdzi że takie rozwiązanie jest gorsze (mało ław a szerokie) bo powierzchnia nośna jest podobna ale gorsza statyka budynku (gadał coś o jakiś przegubach i momentach) za to mniej jest szalowania.Ciekawe jak to jest i na ile jest to miarodajne. Co do zakończonej eksploatacji mogą się pojawić jakieś wtórne osiadania. Fundament wyjdzie ze 25 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maszket 14.10.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 witam poszukuje dobrego szpeca od kominków czy możecie kogoś polecićoprucz firmy kom-eko z Tych /dno totalne / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts