Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Poszukuję działki budowlanej w Tychach ok. 1000 m2. Niestety na pośredników chyba liczyć nie można bo nic nie mają do sprzedania, a jeśli już to w kosmicznych cenach. Jeśli macie jakieś informacje to proszę o pomoc. Tel. kontaktowy 504 777 919.

witam

poszukuje dobrego szpeca od kominków czy możecie kogoś polecić

oprucz firmy kom-eko z Tych /dno totalne /

jesli to jest nadal aktualne, to ja polecam forumowicza Forest-Natura.

Szczegóły ew. podam na priv.

Pozdrawiam,

gaga2

PS. Efekt jego pracy wkrótce będzie do zobaczenia w dziale Wnętrza.

Witam serdecznie.

Kurcze, teraz po przeczytaniu kilku stron cieszę się że kupiłam działkę bez szkód w Zebrzydowicach koło Jastrzębia.

Zastanawia mnie trochę ta strasznie długa pisemna droga żeby dowiedzieć się czy działka jest na szkodach i jakiej kategorii. Kiedy szukałam działki(na początku chciałam w Jastrzębiu), to kiedy miałam jakąś na oku po prostu dzwoniłam na odpowiednią kopalnię(mamy ich tu kilka do wyboru :wink: ) do kierownika od tych spraw i otrzymywałam jasną odpowiedź-z reguły jedną: "niech sobie Pani da spokój z tą działką .....pod tym miejscem było wybierane i jeszcze przewidujemy eksploatację"....a nawet jesli już nie to i tak stopień był 3 albo 4 i rezygnowałam z zakupu. I zaczęłam zastanawiac się gdzie tu niedaleko mnie sa tereny bez szkód....padło że tylko Zebrzydowice. Więc kupiłam tam działeczkę w pięknej okolicy i to tańszą niż te w Jastrzebiu na szkodach :) . Jest jeden feler , ale do przeskoczenia-na głębokości 1,5m mam złoże torfu. Ale co to w porównaniu z pięknym widokiem na las , z ciszą , z fajnym sąsiedztwem również budującym aktualnie :D . Do pracy jest 10 kilosków, ale mając samochód to nie problem.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości.

:D witam wszystkich! to "mój pierwszy raz" tutaj! Ale mam pytanie. jestem na etapie papierologii:-) wlaśnie wybieram się do Okręgowego Urzędu górniczego , wysłali mnie tam z urzędu miasta i powiedzieli, że to ja, prywatnie mam napisac podanie o okreslenie kategorii szkód górniczych. czy to tak się dokładnie nazywa, jak mam to napisać! i co jeszcze potrzebuję, czy ktoś wie i może mnie oświecić! bo papierów coraz więcej :wink:

Poszukuję ekipy do tynków wewnętrznych.Jak macie namiary na jakąś dobra firmę - proszę o namiary. Dzięki.

Witam,

Właśnie u mnie ekipa kończy tynki. Są na prawdę dobrzy. Czwórka braci z Limanowej. Jeżeli Cie to dalej interesuje daj znać- dam telefon na priv. Acha - co do ceny to chyba jest coraz drożej - robili niedaleko mnie za 19 zł.m, potem wział ich kumpel to zaśpiewali 20 a mnie na wstępie powiedzieli 22. Cóż ...prawo podaży i popytu ...

Witam ponownie mam pytanko: może macie namiary gdzie można zamówić piasek rzeczny (do wylewek). Jak dotąd mam ofertę 40 zł/t (z przywozem) ale wydaje mi się to dość drogo. A możę się mylę?

Jak dla mnie drogo.

Ja biore cały czas z Kopalni Piasku "KOTLARNIA" SA, maja punkt sprzedazy w Zabrzu-Biskupicach, telefon: 600089256

Piasek płukany - 17 zł netto

Piasek budowlany (raczej na podsypke) - 10,50 zł netto

Transport mam raczej z okolic Rudy Śląskiej - Bielszowice (zazwyczaj w okolicach 80 - 100 zł) za kurs - zabiera za jednym razem od 8 do 10 ton.

Witam ponownie mam pytanko: może macie namiary gdzie można zamówić piasek rzeczny (do wylewek). Jak dotąd mam ofertę 40 zł/t (z przywozem) ale wydaje mi się to dość drogo. A możę się mylę?

Jak dla mnie drogo.

Ja biore cały czas z Kopalni Piasku "KOTLARNIA" SA, maja punkt sprzedazy w Zabrzu-Biskupicach, telefon: 600089256

Transport mam raczej z okolic Rudy Śląskiej - Bielszowice (zazwyczaj w okolicach 80 - 100 zł) za kurs - zabiera za jednym razem od 8 do 10 ton.

to wychodzi ok. 31 zł, dodaj do tego transport do Mysłowic, niewiele się

urwie z tych 40 zł

Jak dla mnie drogo.

Tylko czy to jest taki piasek odpowiedni na wylewki, bo z tego co się orientuje to powinien to być piasek rzeczny (jak to nazywa wykonawca - "ostry") Ponoć jest koloru szarego a nie żółtego.

Jak dla mnie drogo.

to wychodzi ok. 31 zł, dodaj do tego transport do Mysłowic, niewiele się

urwie z tych 40 zł

W pytaniu było o namiary na piasek - tak wiec podałem. Ja bym zadzwonił do kopali piasku i zapytał o piasek jaki interesuje naszego pytającego i o miejsce blizej Mysłowic - moze maja gdzies przeladunek, albo jakis skład.

Wiem jeszcze tylko tyle ze gdzies w Katiowicach cos jest - bo kierowca przywiozł mi z tamtąd żwir - ale wziołem bez faktury, wiec nie znam adresu.