KiZ 24.10.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Pisałem tu kiedyś swoje opinie o moich dostawcach. Gdyby to ktoś brał pod uwage to cofam rekomendacje dla betoniarni BK Bet Tychy Rece opadaja, jakby ktos chciał znac szczegoły to priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadek 24.10.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Witam ponownie mam pytanko: może macie namiary gdzie można zamówić piasek rzeczny (do wylewek). Jak dotąd mam ofertę 40 zł/t (z przywozem) ale wydaje mi się to dość drogo. A możę się mylę? Jak dla mnie drogo. Ja biore cały czas z Kopalni Piasku "KOTLARNIA" SA, maja punkt sprzedazy w Zabrzu-Biskupicach, telefon: 600089256 Piasek płukany - 17 zł netto Piasek budowlany (raczej na podsypke) - 10,50 zł netto Transport mam raczej z okolic Rudy Śląskiej - Bielszowice (zazwyczaj w okolicach 80 - 100 zł) za kurs - zabiera za jednym razem od 8 do 10 ton. to wychodzi ok. 31 zł, dodaj do tego transport do Mysłowic, niewiele się urwie z tych 40 zł W pytaniu było o namiary na piasek - tak wiec podałem. Ja bym zadzwonił do kopali piasku i zapytał o piasek jaki interesuje naszego pytającego i o miejsce blizej Mysłowic - moze maja gdzies przeladunek, albo jakis skład. Wiem jeszcze tylko tyle ze gdzies w Katiowicach cos jest - bo kierowca przywiozł mi z tamtąd żwir - ale wziołem bez faktury, wiec nie znam adresu. 40 zł za tone i z transportem to bardzo dobra cena.... Ja kupuje na składzie w Katowicach za 37 zł tona + transport. Transport to ok 35 zł za kurs malym samochodem i 80zł za wieksze... Z kopalniami jest problem bo nie chcą sprzedawac na male samochody do tego nie mają wlasnego transportu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 24.10.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Ja ostatnio płaciłem 22 PLN za tonę (z transportem - około 10 Ton) - piasek II kategorii, i 35 PLN/T za "piaseczek" którego budowlańcy używają do murowania (też z transportem). Choć znajomy sygnalizował że brał po 30 PLN/T. Teren - Mysłowice. Namiary mogę podać na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ala2222 24.10.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 cześć szukam działki w Imielinie lub Chełmie Śląskim najlepiej blisko centrum, ewentualnie w Mysłwoicach _Krasowach. Pozdrawiam . Tel:505817533 Będe wdzięczna za każdą informacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 25.10.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 hej Ala!.. szukaj na Krasowach będziemy sąsiadami. Mogę dać Ci namiary na 2 gości co sprzedają działki (niestety pośrednicy) Enio Pisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 28.10.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Witam,szukam chętnego kto chciałby sobie wywiercić studnię (najlepiej z Tychów). Ja też sobie chce wywiercić, ale jak firma bedzie miała co najmniej dwa zlecenia z jednej okolicy to wyjdzie znacznie taniej (pewnie ok. 150-170 zł a metr, studnia o srednicy 160mm). Dla porównania powiem, że z rozeznania które mam z okolic Tychów, Katowic, Bielska to ceny są od 300zł/mb.Jeśli byłby ktoś chetny aby razem zamówić wiercenie to proszę o kontakt na priv lub telefon 507-022951.KubaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 29.10.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 cześć szukam działki w Imielinie lub Chełmie Śląskim najlepiej blisko centrum, ewentualnie w Mysłwoicach _Krasowach. Pozdrawiam . Tel:505817533 Będe wdzięczna za każdą informacje:) tu może Ci dużo pomóc gaga2 , jeśli ją poprosisz niniejszym chwale sie , że od paru dni nocuje w nowym domku wszystkim budującym życze doczekania tej samej chwili - naprawde warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maszket 29.10.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 ala2222 szkoda że tak późno ,mieliśmy działke która poszła na początku października na Wioskach z tego co sie orientuje to kupa działek została sprzedana w tym roku ,było sporo chętnych, okolice Jamnic są praktycznie wysprzedane .No ale jak ktoś szuka to znajdzie.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maszket 29.10.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 bodzio_g to musi być fajne jak już sie jest na swoim,nom to sie pszeniosło na drugi rok z kuli chopa od kominka ale jakoś wytrzymomy. Niych sie wom miyszko piyknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 29.10.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 bodzio_g to musi być fajne jak już sie jest na swoim,nom to sie pszeniosło na drugi rok z kuli chopa od kominka ale jakoś wytrzymomy. Niych sie wom miyszko piyknie. dziynki - jo tyż ni mom kominka ale bez tego do sie żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 29.10.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 a ja nie mam jeszcze ścian, podłóg, sufitu dachu, okien..itd i też jakoś trwam ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 30.10.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Gdybyś ktoś szukał wełny mineralnej to dziś kupiłem w Imielinie (Rampa) Uni-Matę "150" po 16,80 zł/m2 i "50" po 6,26 zł/m2. TO chyba dość dobra cena bo o 33% i 23% niższa od cennika oficjalnego isovera (z www) Chyba mają stare dostawy, bo mówią że dają 10% rabatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 30.10.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Autopaprawka dotycząca wełny:Ceny Isovera podane sa bez Vat, w sumie wychodzi mi: dla "150" 40% taniej niż w cenniku,dla "5-" 41% taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwg 30.10.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Mam do sprzedania stęple budowlane różnej długości i agregat prądotwórczy. Agregat jest prawie nowy. Był używany 1 miesiąc na budowie. Tel 602450917 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotki 30.10.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 @mwg ile tych stępli, po ile i skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabol 30.10.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 A ja mam do sprzedania: - garaż blaszak 3x5 m, rozkładany na czas transportu, przeżył już kilka budów, ale myślę, że jeszcze kilka przed nim - profesjonalna rozdzielnica elektryczna zamykana na zamek, z uchwytami do powieszenia na słupie, wyposażona w wyłącznik różnicowo-prądowy, wyłączniki nadprądowe, 2 gniazda jednofazowe, 1 gniazdo 3-fazowe 4-przewodowe, 1 gniazdo 3-fazowe 5-przewodowe (koszt wszystkich elementów w hurtowni - 500 zł). Do tego dorzucam deski szalunkowe (powyżej 0.5 kubika), kantówki, kilka palet drewnianych, folię budowlaną. Miejsce odbioru - Gliwice-Brzezinka. Cena kup teraz: 1000 PLN. Zainteresowanych proszę o informację na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 30.10.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witam, szukam chętnego kto chciałby sobie wywiercić studnię (najlepiej z Tychów). Ja też sobie chce wywiercić, ale jak firma bedzie miała co najmniej dwa zlecenia z jednej okolicy to wyjdzie znacznie taniej (pewnie ok. 150-170 zł a metr, studnia o srednicy 160mm). Dla porównania powiem, że z rozeznania które mam z okolic Tychów, Katowic, Bielska to ceny są od 300zł/mb. Jeśli byłby ktoś chetny aby razem zamówić wiercenie to proszę o kontakt na priv lub telefon 507-022951. KubaB No ponawiam pytanie, czy się znajdzie grupa chetnych na wiercenie studni. Na razie jest nas dwóch, a jeśli sie uda to cena będzie znacznie niższa od tego co rodzime firmy oferuja pzdr KubaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 30.10.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Maszket, budujesz w Imielinie?? Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 30.10.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Ziemię gruz piasek przyjmę jakby ktoś nie miał co zrobić Imielin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucpo 30.10.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Szukam firmy która zaprojektuje wentylację mechaniczną z reku. Możecie kogoś polecić? PozdrowieniaŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts