Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam ponownie mam pytanko: może macie namiary gdzie można zamówić piasek rzeczny (do wylewek). Jak dotąd mam ofertę 40 zł/t (z przywozem) ale wydaje mi się to dość drogo. A możę się mylę?

Jak dla mnie drogo.

Ja biore cały czas z Kopalni Piasku "KOTLARNIA" SA, maja punkt sprzedazy w Zabrzu-Biskupicach, telefon: 600089256

Piasek płukany - 17 zł netto

Piasek budowlany (raczej na podsypke) - 10,50 zł netto

Transport mam raczej z okolic Rudy Śląskiej - Bielszowice (zazwyczaj w okolicach 80 - 100 zł) za kurs - zabiera za jednym razem od 8 do 10 ton.

to wychodzi ok. 31 zł, dodaj do tego transport do Mysłowic, niewiele się

urwie z tych 40 zł

W pytaniu było o namiary na piasek - tak wiec podałem. Ja bym zadzwonił do kopali piasku i zapytał o piasek jaki interesuje naszego pytającego i o miejsce blizej Mysłowic - moze maja gdzies przeladunek, albo jakis skład.

Wiem jeszcze tylko tyle ze gdzies w Katiowicach cos jest - bo kierowca przywiozł mi z tamtąd żwir - ale wziołem bez faktury, wiec nie znam adresu.

40 zł za tone i z transportem to bardzo dobra cena....

Ja kupuje na składzie w Katowicach za 37 zł tona + transport.

Transport to ok 35 zł za kurs malym samochodem i 80zł za wieksze...

Z kopalniami jest problem bo nie chcą sprzedawac na male samochody do tego nie mają wlasnego transportu...

Witam,

szukam chętnego kto chciałby sobie wywiercić studnię (najlepiej z Tychów). Ja też sobie chce wywiercić, ale jak firma bedzie miała co najmniej dwa zlecenia z jednej okolicy to wyjdzie znacznie taniej (pewnie ok. 150-170 zł a metr, studnia o srednicy 160mm). Dla porównania powiem, że z rozeznania które mam z okolic Tychów, Katowic, Bielska to ceny są od 300zł/mb.

Jeśli byłby ktoś chetny aby razem zamówić wiercenie to proszę o kontakt na priv lub telefon 507-022951.

KubaB

cześć szukam działki w Imielinie lub Chełmie Śląskim najlepiej blisko centrum, ewentualnie w Mysłwoicach _Krasowach. Pozdrawiam . Tel:505817533 Będe wdzięczna za każdą informacje:)

tu może Ci dużo pomóc gaga2 , jeśli ją poprosisz

niniejszym chwale sie , że od paru dni nocuje w nowym domku 8)

wszystkim budującym życze doczekania tej samej chwili - naprawde warto

A ja mam do sprzedania:

- garaż blaszak 3x5 m, rozkładany na czas transportu, przeżył już kilka budów, ale myślę, że jeszcze kilka przed nim :)

- profesjonalna rozdzielnica elektryczna zamykana na zamek, z uchwytami do powieszenia na słupie, wyposażona w wyłącznik różnicowo-prądowy, wyłączniki nadprądowe, 2 gniazda jednofazowe, 1 gniazdo 3-fazowe 4-przewodowe, 1 gniazdo 3-fazowe 5-przewodowe (koszt wszystkich elementów w hurtowni - 500 zł).

Do tego dorzucam deski szalunkowe (powyżej 0.5 kubika), kantówki, kilka palet drewnianych, folię budowlaną.

Miejsce odbioru - Gliwice-Brzezinka. Cena kup teraz: 1000 PLN. Zainteresowanych proszę o informację na priva.

Witam,

szukam chętnego kto chciałby sobie wywiercić studnię (najlepiej z Tychów). Ja też sobie chce wywiercić, ale jak firma bedzie miała co najmniej dwa zlecenia z jednej okolicy to wyjdzie znacznie taniej (pewnie ok. 150-170 zł a metr, studnia o srednicy 160mm). Dla porównania powiem, że z rozeznania które mam z okolic Tychów, Katowic, Bielska to ceny są od 300zł/mb.

Jeśli byłby ktoś chetny aby razem zamówić wiercenie to proszę o kontakt na priv lub telefon 507-022951.

KubaB

No ponawiam pytanie, czy się znajdzie grupa chetnych na wiercenie studni. Na razie jest nas dwóch, a jeśli sie uda to cena będzie znacznie niższa od tego co rodzime firmy oferuja

pzdr

KubaB