daggulka 10.11.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 No proszę....a mówią że ludzie w tych czasach to nieżyczliwi jacyś tacy ..... a tu forumowy kolektyw pomaga . Aż miło poczytać. Mam nadzieję że jeśli kiedyś będę miała jakiś problem to też pomożecie....w końcu ja też z górnego śląska jestem . Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusek 10.11.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Witam szanownych grupowiczów pierwszy post i już mam pytanko a mianowicie czy ktoś posiada namiary na architekta który by dokonał za przyzwoitą cenę adaptacje projektu http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=332&IdKolekcji= budowa okolice gliwic obdzwoniłem parę biur ale jakos nie bardzo chcą przerabiać gotowe projekty , a może ktos buduje ten domek?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiasiem 10.11.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 chcemy budować na wiosnę w przyszłym roku w Mysłowicach z ekipą górali czy moglibyście polecić jakiegoś kierownika budowy, który ich przypilnuje, nie chodzi mi o takiego który tylko będzie stawiał pieczątki bo takiego to już byśmy dawno mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiasiem 10.11.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 chcemy budować na wiosnę w przyszłym roku w Mysłowicach z ekipą górali czy moglibyście polecić jakiegoś kierownika budowy, który ich przypilnuje, nie chodzi mi o takiego który tylko będzie stawiał pieczątki bo takiego to już byśmy dawno mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 11.11.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Witam szanownych grupowiczów pierwszy post i już mam pytanko a mianowicie czy ktoś posiada namiary na architekta który by dokonał za przyzwoitą cenę adaptacje projektu http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=332&IdKolekcji= budowa okolice gliwic obdzwoniłem parę biur ale jakos nie bardzo chcą przerabiać gotowe projekty , a może ktos buduje ten domek?? pozdrawiam Witaj zapytam tę dziewczyne co robi adaptacje naszego projektu (też gotowego, ale z Archona). Może się dogadacie KubaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1976 11.11.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Gdzie byście mi polecili kupić okna z PCV - brązowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 11.11.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Gdzie byście mi polecili kupić okna z PCV - brązowe Jest tego bardzo dużo i wybór szeroki, ja kupowałam tutaj http://www.therma.com.pl/poradnik.php i jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 12.11.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 CześćGdzie można kupić dobrą i niezbyt droga bramę garażową ?Interesuje mnie wymiar 4,5x2,25 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 12.11.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 W Imielinie jest tego cało masa różnych bram garażowych od firmowych do tych ..."garażowych " cena zależy od materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolla 12.11.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Witam Szukam uczciwego i dobrego instalatora wod-kan i co, jeśli nie znajdę w tym tygodniu to mam raczej przestój do wiosny. Czy moglibyście dać jakieś namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 12.11.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 pogadaj z "1950" lub "andrzej1950" - u mnie robił. Gość OK. Jestem z jego roboty bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mormira 13.11.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam wszystkich, jestem poczatkująca osóbką w tej grupie. Obecnie jestem na etapie składania papierów o pozwolenie. Mam juz projekt umowy z Enionem i chciałabym ją podpisać ale dowiedzialam sie ze aby ją podpisac to musze przyjść z powoleniem i projektam adaptacji terenu, wtedy dopiero podpisza ze mną umowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabol 13.11.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam szanownych grupowiczów pierwszy post i już mam pytanko a mianowicie czy ktoś posiada namiary na architekta który by dokonał za przyzwoitą cenę adaptacje projektu http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=332&IdKolekcji= budowa okolice gliwic obdzwoniłem parę biur ale jakos nie bardzo chcą przerabiać gotowe projekty , a może ktos buduje ten domek?? pozdrawiam Najlepiej jak znajdziesz kogoś z Gliwic, Katowice są blisko , ale spotkań z architektem może być kilka. Poza tym architekt z Gliwic może załatwić też za Ciebie całą papierkową robotę w UM. Wiem, że adaptacją zajmuje się architekt w pracowni, która ma biuro przy skrzyżowaniu ulic Konstytucji, Orlickiego i Powstańców Warszawy. Gdyby cena była tam za wysoka, to proszę o info na priva - mam też namiary na panią architekt, która powinna być tańsza, ale trzeba samemu załatwiać wszystkie papierki w UM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 14.11.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Janusek! Moj kier. budowy robi chyba projekty:-)...jest z okolic Gliwic. Moge dac Ci namiar to zapytasz. Ja buduje w Kozlowie. Szukam informacji o ogrodzeniach i firmach sie tym zajmujacych z okolic Gliwic. pozdrooo.. D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusek 14.11.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witam Dzięki KubaB za szybką odp. jednakże architekci z spoza rejonu nie chcą podejmować się realizacji. Zgadzam się Grabolem - papierologia - poszukam tego biura.Proszę o namiary DaroMan.. chętnie skorzystam.Jeszcze chciałbym podkreślić, iż chodzi mi także o parę zmian w tym projekcie, może też dlatego takie utrudnienia ale czytając innych jest to wykonalne.Rozmawiałem też z osobą, która by takie coś wykonała 1000 adaptacja 2500 przeróbki oczywiście netto czy to jest dużo czy mało proszę o opnię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.11.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Witam Dzięki KubaB za szybką odp. jednakże architekci z spoza rejonu nie chcą podejmować się realizacji. Zgadzam się Grabolem - papierologia - poszukam tego biura. Proszę o namiary DaroMan.. chętnie skorzystam. Jeszcze chciałbym podkreślić, iż chodzi mi także o parę zmian w tym projekcie, może też dlatego takie utrudnienia ale czytając innych jest to wykonalne. Rozmawiałem też z osobą, która by takie coś wykonała 1000 adaptacja 2500 przeróbki oczywiście netto czy to jest dużo czy mało proszę o opnię. Pozdrawiam poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 15.11.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Witam Dzięki KubaB za szybką odp. jednakże architekci z spoza rejonu nie chcą podejmować się realizacji. Zgadzam się Grabolem - papierologia - poszukam tego biura. Proszę o namiary DaroMan.. chętnie skorzystam. Jeszcze chciałbym podkreślić, iż chodzi mi także o parę zmian w tym projekcie, może też dlatego takie utrudnienia ale czytając innych jest to wykonalne. Rozmawiałem też z osobą, która by takie coś wykonała 1000 adaptacja 2500 przeróbki oczywiście netto czy to jest dużo czy mało proszę o opnię. Pozdrawiam poszlo na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iras_orna 15.11.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Hejka. U mnie robota wre, właśnie zaczeli robic dach Mam do sprzedania stemple budowlane max wys. 2,40m - około 130szt. i około 70szt. o wysokości ok. 2m. w sumie jest tego 200 sztuk. stemple są na budowie w Ornontowicach (koło Orzesza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusek 15.11.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Wielkie Dzięki jamles już rozmawiałem w przyszłym tygodniu mam spotkanie. Szukamy daleko a wszystko w zasięgu ręki DaroMan.. Qrcze nic nie otrzymałem proszę jakbyś mógł jeszcze raz. Dzisiaj się dowiedziałem o stopniu szkód górniczych stopień III a taką miałem na dzieje na II no cóż.... się nie robi dla kobiety. Czy takie szkody w zależności od stopnia odczuwacie w swych domach? - to pytanie chyba do tych coż juz mieszkają. iras_orna witaj chętnie bym od Ciebie te stemple "wziął" ale na tym etapie sam nie wiem co będzie mi potrzeba. pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iras_orna 16.11.2006 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam Ja też mam III kat. szkód górniczych. Projekt mam tak zrobiony że weszło mi około 7 ton żelaza ale wszyscy mówią że projektant trochę przegiął z tym żelastwem, no ale cóż.... było w projekcie to trzeba było dać tyle Mam pare pytań dla tych co są już dalej niż ja 1. ile was kosztował (sama robocizna za m2) tynk wewnątrz domu i czy nie lepiej jest zastosować płyty kartonowo gipsowe ??? 2. ile średnio kosztowała (robocizna) was instalacja elektryczna w domu? 3. Jakie polecacie okna,? mam dobre zdanie o OKF ale nie są za tani 4. zastanawiam się nad rurami plastikowymi do ogrzewania centralnego, bo są tańsze. a może jednak warto dołożyć i zastosować miedzine ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts