Gregori 16.11.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 odp. 1 wewnętrzny tynk gipsowy kosztował mnie 22 zł/m2 (sama robocizna to około poława tej kwoty). Ta sama ekipa jeszcze 2 tyg. przed moja robotą brała 20, ale chyba są zbyt rozchwytywani odp. 2 instalacja kosztowała 55 zł za punkt (materiały + robocizna) odp.3 okna mam z thermy tychy - jakość wydaje sie być dobra, ale obsługa klienta .... bez komentzrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 16.11.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Wielkie Dzięki jamles już rozmawiałem w przyszłym tygodniu mam spotkanie. Szukamy daleko a wszystko w zasięgu ręki DaroMan.. Qrcze nic nie otrzymałem proszę jakbyś mógł jeszcze raz. Dzisiaj się dowiedziałem o stopniu szkód górniczych stopień III a taką miałem na dzieje na II no cóż.... się nie robi dla kobiety. Czy takie szkody w zależności od stopnia odczuwacie w swych domach? - to pytanie chyba do tych coż juz mieszkają. iras_orna witaj chętnie bym od Ciebie te stemple "wziął" ale na tym etapie sam nie wiem co będzie mi potrzeba. pozdrawiam.... poszlo jeszcze raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiasiem 17.11.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Wytłumaczcie dlaczego tak ciężko na forum uzyskac namiar na jakiegoś kierownika budowy, próbowałam już w dziale ogłoszeń i tutaj i nic, prędzej dostałam namiary na ekipy, a na kierownika budowy ani jednego, a wydawało mi się że z tym będzie łatwiej, bo w zasadzie większośc forumowiczów deklaruje w końcu że zatrudnia osobno ekipy i osobno kier.bud.Uważam że kier. jest dosyć ważną osobą o chciałabym mieć kogoś poleconego i sprawdzonego, który po prostu w miarę rzetelnie przypilnuje tych moich fachowców, coś doradzi itd itp Nie wierzę że nie macie kogoś takiego, Please podajecie jakiś namiar bo nie mam pojęcia skąd takiego wziąść. Jak macie chwilę opiszcie jak Wam układała się współpraca z Waszymi kierownikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 17.11.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Witam, zgłaszamy swój akces do Grupy. Jak dotychczas mamy surowy zamknięty z instalacją el. i alarmem oraz kanalizacją z oczyszczalnią Reszta w dzienniku. Budujemy pomiędzy Żorami a Pszczyną w Suszcu. Widzimy z budowy hałdę (na szczęście w oddali) a więc Górny Śląsk, że hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 17.11.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Witam, szukam chętnego kto chciałby sobie wywiercić studnię (najlepiej z Tychów). Ja też sobie chce wywiercić, ale jak firma bedzie miała co najmniej dwa zlecenia z jednej okolicy to wyjdzie znacznie taniej (pewnie ok. 150-170 zł a metr, studnia o srednicy 160mm). Dla porównania powiem, że z rozeznania które mam z okolic Tychów, Katowic, Bielska to ceny są od 300zł/mb. Jeśli byłby ktoś chetny aby razem zamówić wiercenie to proszę o kontakt na priv lub telefon 507-022951. KubaB Witam, Czy Pisarzowice k/Bielska wchodzą w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 19.11.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam, szukam chętnego kto chciałby sobie wywiercić studnię (najlepiej z Tychów). Ja też sobie chce wywiercić, ale jak firma bedzie miała co najmniej dwa zlecenia z jednej okolicy to wyjdzie znacznie taniej (pewnie ok. 150-170 zł a metr, studnia o srednicy 160mm). Dla porównania powiem, że z rozeznania które mam z okolic Tychów, Katowic, Bielska to ceny są od 300zł/mb. Jeśli byłby ktoś chetny aby razem zamówić wiercenie to proszę o kontakt na priv lub telefon 507-022951. KubaB Witam, Czy Pisarzowice k/Bielska wchodzą w grę? Wchodzą. Na razie na wiercenie jest dwóch chętnych z Tychów + jeden z Krakowa. Wiertnica przyjeżdza ok. 10 grudnia, jeśli pogoda dopisze. Podaj swój adres e-mail (może być na priw) to ci prześlę ofertę od tej firmy która bedzie wiercić. Cena za wiercenie jest 170zł/mb (obejmuje rure, filtr, obsypkę) + koszty za dojazd (pewnie jakieś 600-700zł). Koszty za dojazd dzielimy między chętnych którzy skorzystają z usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 19.11.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam, szukam chętnego kto chciałby sobie wywiercić studnię (najlepiej z Tychów). Ja też sobie chce wywiercić, ale jak firma bedzie miała co najmniej dwa zlecenia z jednej okolicy to wyjdzie znacznie taniej (pewnie ok. 150-170 zł a metr, studnia o srednicy 160mm). Dla porównania powiem, że z rozeznania które mam z okolic Tychów, Katowic, Bielska to ceny są od 300zł/mb. Jeśli byłby ktoś chetny aby razem zamówić wiercenie to proszę o kontakt na priv lub telefon 507-022951. KubaB Witam, Czy Pisarzowice k/Bielska wchodzą w grę? Wchodzą. Na razie na wiercenie jest dwóch chętnych z Tychów + jeden z Krakowa. Wiertnica przyjeżdza ok. 10 grudnia, jeśli pogoda dopisze. Podaj swój adres e-mail (może być na priw) to ci prześlę ofertę od tej firmy która bedzie wiercić. Cena za wiercenie jest 170zł/mb (obejmuje rure, filtr, obsypkę) + koszty za dojazd (pewnie jakieś 600-700zł). Koszty za dojazd dzielimy między chętnych którzy skorzystają z usługi. Kuba poproszę o ofertę [email protected]. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 19.11.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam, szukam chętnego kto chciałby sobie wywiercić studnię (najlepiej z Tychów). Ja też sobie chce wywiercić, ale jak firma bedzie miała co najmniej dwa zlecenia z jednej okolicy to wyjdzie znacznie taniej (pewnie ok. 150-170 zł a metr, studnia o srednicy 160mm). Dla porównania powiem, że z rozeznania które mam z okolic Tychów, Katowic, Bielska to ceny są od 300zł/mb. Jeśli byłby ktoś chetny aby razem zamówić wiercenie to proszę o kontakt na priv lub telefon 507-022951. KubaB Witam, Czy Pisarzowice k/Bielska wchodzą w grę? Wchodzą. Na razie na wiercenie jest dwóch chętnych z Tychów + jeden z Krakowa. Wiertnica przyjeżdza ok. 10 grudnia, jeśli pogoda dopisze. Podaj swój adres e-mail (może być na priw) to ci prześlę ofertę od tej firmy która bedzie wiercić. Cena za wiercenie jest 170zł/mb (obejmuje rure, filtr, obsypkę) + koszty za dojazd (pewnie jakieś 600-700zł). Koszty za dojazd dzielimy między chętnych którzy skorzystają z usługi. Kuba poproszę o ofertę [email protected]. dzięki poszło mailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusek 19.11.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 witamKubaB proszę prześlij mi też tę ofertę. Czy oni najpierw robią jakieś odwierty próbne?, a co jeżeli nie będzie wody - sorry za banalne pytania dla mnie bardzo ważne.Czy na zgłoszenie tego faktu do gminy, należy oczekiwać jakiegoś pozwolenia z ich strony?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 19.11.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam Dorzucę swoje trzy grosze w sprawie wody... Dzisiaj zaczynam żałować, że nie wywaliłam 20 tyś. zł za wodociąg Jestem posiadaczką studni głębinowej- 22 m. Wierciła ekipa z Tychów za 300 od metra. Pokazałam palcem gdzie chcę , wywiercili , woda była i jest- tylko nie taka jaka być powinna... Ma w sobie wszystko. Miesięcznie, poza zainwestowaniem w system filtrowania- żeby ją uzdatnić tylko na potrzeby wody użytkowej, wydaję 186 zł. Wodę do picia kupuję- na 1 tydzień potrzebuję 80 litrów dla 3 osób, kota i dwóch psów. Nowe sanitariaty wiecznie mają zacieki- na środki do ich mycia miesięcznie wydaję ok. 26 zł, zdaję sobie sprawę, że grzałka podgrzewacza długo nie wytrzyma itd. Samochód po umyciu się nie błyszczy. Kwiatki dziwnie rosną...Jak tylko będę mogła dołączyć się do wodociągu - zrobię to. Marzę o wodzie z chlorem Nie chcę Was zrażać do wiercenia studni. Popytajcie jednak w okolicy jaką wodę mają ludzie ze studni, jakie są tam pokłady skał itd. Ja wiedziałam o kurzawie, żelazie ale miałam nadzieję... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 19.11.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam Dorzucę swoje trzy grosze w sprawie wody... Dzisiaj zaczynam żałować, że nie wywaliłam 20 tyś. zł za wodociąg Jestem posiadaczką studni głębinowej- 22 m. Wierciła ekipa z Tychów za 300 od metra. Pokazałam palcem gdzie chcę , wywiercili , woda była i jest- tylko nie taka jaka być powinna... Ma w sobie wszystko. Miesięcznie, poza zainwestowaniem w system filtrowania- żeby ją uzdatnić tylko na potrzeby wody użytkowej, wydaję 186 zł. Wodę do picia kupuję- na 1 tydzień potrzebuję 80 litrów dla 3 osób, kota i dwóch psów. Nowe sanitariaty wiecznie mają zacieki- na środki do ich mycia miesięcznie wydaję ok. 26 zł, zdaję sobie sprawę, że grzałka podgrzewacza długo nie wytrzyma itd. Samochód po umyciu się nie błyszczy. Kwiatki dziwnie rosną...Jak tylko będę mogła dołączyć się do wodociągu - zrobię to. Marzę o wodzie z chlorem Nie chcę Was zrażać do wiercenia studni. Popytajcie jednak w okolicy jaką wodę mają ludzie ze studni, jakie są tam pokłady skał itd. Ja wiedziałam o kurzawie, żelazie ale miałam nadzieję... Pozdrawiam dzięki za przestrogi Ja natomiast pytałem u sąsiadów (jakieś 500 metrów dalej) i z tego co się dowiedziałem (co prawda nie z pierszej ręki, tylko od mamy sąsiada) to woda jest dobra, choc jeden parametr ma ponoć przekroczony. Ale na raie nie uśmiecha mi się bulić wodociągom. Może jak sie w pobliżu sąsiedzi pobudują to razem wyjdzie taniej. A na budowę, do ogrodu i mycia auta to każda woda sie nada. Nawet taka co ją pijemy z kranu A na szczęscie "nasza" frima chce tylko 170 zł/metr. A o jakiej średnicy masz studnie? Nam oferują 160 lub 200mm pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 19.11.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Mam rurę o przekroju 160 mm. Czy widziałeś kiedyś samochód umyty wodą, w której jest ił? ja się poryczałam - wstyd mi było nawet jechać na myjnię... pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 19.11.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witajcie starzy i nowi forumowicze czytam was i trzymam kciuki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iras_orna 20.11.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Ponawiam Mam do sprzedania stemple budowlane max wys. 2,40m - około 130szt.i około 70szt. o wysokości ok. 2m. w sumie jest tego 200 sztuk. stemple są na budowie w Ornontowicach (koło Orzesza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr1842 20.11.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam jestem na etapie poszkiwania drzewa na dach może macie jakiś namiar na tanie i dobre drzewo na dach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.11.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Haloo! Dajcie namiary na przyzwoite firmy w których kupie dobre okna w przyzwoitej cenie no i szukam bramy garazowej segmentowej, czy mozecie cos lub kogos polecic? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.11.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 To ja jeszcze jedno pytaniekto w okolicy sprzedaje okna na profilach schuco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 25.11.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Hej, widzę, że ludziska tu piszą o takich rzeczach. Ja też szukam działki, ale nie w kosmicznej cenie. Działka nie musi być duża. Podoba mi sie Imielin i druga strona naszej aglomeracji Będzin (okolice jak sie jedzie na lotnisko, ale raczej dalej od ), Dąbrowa Górnicza. I dobrze by było żeby szeroka bya na co najmniej 20 m Tylko nie piszcie, ze tak to mi tylko w erze dopasują Czy ktoś mógłby pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucpo 25.11.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 To ja jeszcze jedno pytanie kto w okolicy sprzedaje okna na profilach schuco? Firma OKF z Mikołowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcioizi 30.11.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 hejkachce przez zime negocjowac zakup materiałów budowlanych , czy znacie może dobre hurtownie które mają zdecydowanie dobre ceny na zakupy zima ???oraz jaki kredyt hipoteczny polecacie co wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts