delor 17.01.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Sadek- to ekstra, ze masz takie szczęście Nasza karpiówka kosztowała 30 zł/m2, płytka klinkierowa 38gr./ szt. ,poromur 2,6/szt.(30 P-W). Wszystko dobrej jakości- dom w stanie surowym. Jak to świadczy o firmie? Nie jest to stała promocja.Trafiliśmy na nią podczas Targów. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 18.01.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Czy ktos może mi polecic sprawdzonego stolarza - chodzi o zrobienie mebli kuchennych, stolarz najlepiej z rejonu Chorzowa, Świętochłowic i okolic.Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benua 18.01.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 a może ktoś buduje w Kobiórze (między Tychami a Pszczyną) lub w okolicy? mam zamiar ruszyć w tym roku... i mam parę pytań odnośnie wymagań Wydziału Architektury i Budownictwa w Pszczynie co do "pozwolenia na budowę"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 18.01.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 wymagan wysokich co do projektu itp nie maja (przerabialem w tamtym roku ale mialem "papierkologa" ktory zalatwial absolutnie wszystko). Problemem natomiast jest czas - to trwa wieki ! Słowem: rusz ostro z papierkami juz teraz i moze zdazysz (no chyba ze masz juz uzgodnienia itp to oczywiscie czas sie skraca) Budowa kolo Pszczyny (Góra -> w kierunku Oswięcimia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benua 18.01.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 dziękiz papierologią dopiero ruszam - mam nadzieję że te "wieki" będą trwać nie dłużej niż do maja...a pytanie bardziej szczegółowe: czy w Pszczynie wymagają, by do projektu (przy staraniu się o pozwolenie na budowę) były załączone projekty branżowe instalacji (CO, woda, prąd, gaz), czy wystarczy tylko schemat wykonany przez architekta?bo nie wiem czy szukać instalatora na etapie projektu, czy zaprojektuje mi to dopiero wykonawca...pewnie najlepiej podjechać zapytać, ale może wiesz Kane66? mój projekt nie jest niestety "gotowcem":-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 18.01.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 A w którym rejonie Kobióra budujesz?Ja buduję w Tychach ale pochodzę z Kobióra-tzw.osiedle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 19.01.2007 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Jesli pytasz o projekty instlaacji wewnetrznych to sa niewymagane i mysle ze nigdzie ich nie wymagaja - to nie wchodzi w zakres projektu budowlanego przynajmniej wedlug mojego architekta. Tez nie mialem projektu-gotowca bo takiego nie chcialem. Z zakresu woda i prad mialem tylko uzgodnienia z dystrybutorami tych mediow ze moga mnie potem przylaczyc do sieci i tyle. Nawet schematu elektryki nie mialem - stricte projekt budowlany tylko. U mnie papierkologia trwala od konca stycznia do chyba lipca (w dzienniku mam ale chyba koniec lipca) - kazdy z urzedow wykorzystal maksymalnie czas jaki mu przyslugiwal do tego mam dom przy drodze wojewodzkiej do dopakowalo dodatkowe opoznienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 19.01.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Szukam firmy do stanu surowego zamkniętego oraz kierownika budowy. Buduję w Tychach. Pozdrowienia Nie jesteś jedyny. Ja szukam i rozmawiam z firmami od ponad trzech miesięcy, ale albo chcą skórę zadrzeć, allbo oni budują a ja szukam materiałów, albo wycieniają robocizną, a materiały tak na oko. A ja bym chciał kompleksowo (tzn robocizna+materiały= cena ryczałtowa). A chodzi w moim przypadku o dwa albo trzy domy robione w sąsiedztwie przez jedna firmę. I jakoś nikt do tej pory nie przedstawił ciekawej oferty (za wyjątkiem jednej firmy z Chorzowa, która niestety się rozmyśliła przed podpisaniem umowy, bo znalazła budowy bliżej siebie) Budowy też w Tychach pozdrawiam KubaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia27 19.01.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Montaż, wymiana, modernizacja instalacji elektrycznych, teletechnicznych i odgromowych. Pomiary. Katowice, Mysłowice, Tychy, Ruda Śląska, Bytom, Będzin, Dąbrowa Górnicza i okolice. Instalacje "Inteligennego domu" Fatura VAT. Zapraszam po ofertę lub wycenę. Paweł Owczarek tel. 510 533 796, 506 475 584[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benua 20.01.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 A w którym rejonie Kobióra budujesz?Ja buduję w Tychach ale pochodzę z Kobióra-tzw.osiedle. mam nadzieję, że "będę budował" przy ul łukowej.... a jestem z tychów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benua 20.01.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Jesli pytasz o projekty instlaacji wewnetrznych to sa niewymagane i mysle ze nigdzie ich nie wymagaja - to nie wchodzi w zakres projektu budowlanego przynajmniej wedlug mojego architekta. Tez nie mialem projektu-gotowca bo takiego nie chcialem. Z zakresu woda i prad mialem tylko uzgodnienia z dystrybutorami tych mediow ze moga mnie potem przylaczyc do sieci i tyle. Nawet schematu elektryki nie mialem - stricte projekt budowlany tylko. U mnie papierkologia trwala od konca stycznia do chyba lipca (w dzienniku mam ale chyba koniec lipca) - kazdy z urzedow wykorzystal maksymalnie czas jaki mu przyslugiwal do tego mam dom przy drodze wojewodzkiej do dopakowalo dodatkowe opoznienie. o ile mi wiadomo są takie powiaty, gdzie projekty instalacji wewnętrznych są wymagane do pozwolenia, ale może się mylę... cieszę się w takim razie, że w pszczynie jest ok, ale ten okres (od stycznia do lipca) mnie przeraził; może mi się uda wcześniej? nie wiem - mam nadzieję swoją drogą to cała ta biurokracja jes żałosna..., coraz bardziej uświadamiam sobie że chyba w głębi serca jestem anarchistą...) dzięki za info i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witam ślązaków! Potrzebuje sprawdzonej ekipy do tynkow maszynowych gipsowych z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 22.01.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 o ile mi wiadomo są takie powiaty, gdzie projekty instalacji wewnętrznych są wymagane do pozwolenia, ale może się mylę... cieszę się w takim razie, że w pszczynie jest ok, ale ten okres (od stycznia do lipca) mnie przeraził; może mi się uda wcześniej? Znajomi budowali sie jakis czas temu (pare lat) i takze mieli projekt bez instalacji wewnetrznych - przeszedl bez problemu. Robil to ten sam architekt co mi - albo go tam znają albo tak po prostu jest. Zycze ci by udalo ci sie pozalatwiac wszystko w mozliwie krotkim czasie ! Bo co do terminu - tyle zajely mi wszystkie uzgodnienia i zezwolenia, sam powiat wydawal zezwolenie tyle co mogl (chyba 60 dni) - co do dnia Jak masz jakies pytania - zapraszam na maila ([email protected]) - nie wiem czemu ale sledzenie watkow na forum muratora bardzo czesto zawodzi (tzn nie dostaje informacji mailem ze jest nowy post). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
txk 22.01.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 o ile mi wiadomo są takie powiaty, gdzie projekty instalacji wewnętrznych są wymagane do pozwolenia, ale może się mylę... cieszę się w takim razie, że w pszczynie jest ok, ale ten okres (od stycznia do lipca) mnie przeraził; może mi się uda wcześniej? Projekty instalacji wewnętrzych nie są wymagane do odbioru jednorodzinnego budynku mieszkalnego (a przynajmniej nigdy się jeszcze nie spotkałem z takim przypadkiem) Natomiast projetkty przyłączy to zupełnie inna sprawa i mam nadzieję że nikomu te dwie sprawy się nie mylą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benua 23.01.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 o ile mi wiadomo są takie powiaty, gdzie projekty instalacji wewnętrznych są wymagane do pozwolenia, ale może się mylę... cieszę się w takim razie, że w pszczynie jest ok, ale ten okres (od stycznia do lipca) mnie przeraził; może mi się uda wcześniej? Projekty instalacji wewnętrzych nie są wymagane do odbioru jednorodzinnego budynku mieszkalnego (a przynajmniej nigdy się jeszcze nie spotkałem z takim przypadkiem) Natomiast projetkty przyłączy to zupełnie inna sprawa i mam nadzieję że nikomu te dwie sprawy się nie mylą nie mylą się, nie mylą..., takie dostałem informacje od mojego architekta-z jego własnego doświadczenia, więc nie sądzę, by się mylił... przyłącza to inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucpo 30.01.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Poszykuje firm które wynajmują deskowanie ścian i stropów. Może kogoś polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Może wiecie, gdzie w Waszej okolicy można kupić płyty żerańskie na strop. Za info będzę bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szkabona 03.02.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Szukam firmy do stanu surowego zamkniętego oraz kierownika budowy. Buduję w Tychach. Pozdrowienia Budujemy sami, ale mogę polecić Ci bardzo dobrego kierownika budowy. Kompetentny człowiek, sumienny, doskonały fachowiec, na budowie bywa bardzo często i - co wazne dla kieszeni inwestora - nie jest za drogi. Jeśli jesteś zainteresowany pisz na priv. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaB 03.02.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Szukam firmy do stanu surowego zamkniętego oraz kierownika budowy. Buduję w Tychach. Pozdrowienia Szukasz nadal? Bo ja znalazłem dobrą ekipe i o przystepnych cenach. Jesli jesteś zaintereswoany pisz na priv KubaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centurion00 04.02.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Instalacje - Serwis - Sprzedaż - Systemy alarmowe- Systemy telewizji przemysłowej- Domofony i Videodomofony- Kontrola dostępu- Automatyka do bram i rolet. - Kable elektryczne, alarmowe, antenowe- osprzęt elektryczny Wyceny darmoweDobre upusty na sprzedaż materiałów instalacyjnychPrzy kompleksowym zamówieniu upusty na materiały i robocizne. KontaktWojtek 0660-140-204[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts