Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Agula 1978, ja korzystałam z z architekta wnętrz i jestem bardzo zadwolona, płaciłam 30 zł/m kw, niebawem minie rok jak mieszkamy i wiem, że to była jedna z lepszych inwestycji. Teraz szukam kogoś do zaprojektowania ogrodu.

pozdrawiam

marzena

Witam

czy mogłabym również dostać namiary na architekta wnętrz, z tego co się dowiadywałam to 30 zł to bardzo atrakcyjna cena, najmniej ile mi krzyknęli to 100 zł/m. Co tobie robili? wszystkie pomieszczenia łącznie np z kolorami, oświetleniem itp? a może masz jakieś wizualizacje?

Będę wdzięczna za wszelkie informacje

Lidia

Serdecznie witam wszystkich!

Właśnie stajemy sie szczęśliwymi właścicielami domu, dlatego pozwalam sobie zaistnieć na tym forum. Do tej pory regularnie je śledziłem jednak i na mnie przyszedł czas więc piszę...

Jeszcze w tej chwili w bloku, na czwartym piętrze bez windy, z dwójką małych dzieci (4 i 18 miesięcy) w 70 metrowym mieszkaniu. Od dawna myśleliśmy o domu, jednak właśnie teraz nadszedł ten moment że nasze zamierzenia mogą się spełnić. W Sośnicowicach koło Gliwic, gdzie kupujemy dom mamy wielu znajomych i właśnie dzięki temu udało się nam znaleźć NASZ DOMEK.

Wybudowany około 1900 roku, ciągle uzytkowany, wymienione okna i dach, jakiś czas temu otynkowany - ok. 130 m 2 powierzchni. Pewnie za jakiś czas uda mi się wkleić jakieś fotki.

W związku z tym, że postanowiliśmy iż nie wprowadzimy się do czasu kiedy nie przeprowadzimy remontu, dlatego poszukujemy solidnej ekipy.

Zakres prac, które przed wprowadzeniem chcemy przeprowadzić:

- adpatacja części poddasza (na dwa pokoje i łazienkę) - najważniejsze i w pierwszej kolejności

- remont łazienki

- wymiana grzejników

- wymiana drzwi

- położenie na podłogach paneli / deski barlineckiej

- malowanie ścian (nie wykluczone gładzie ale okaże się po zdrapaniu tapet)

- sufity (w tej chwili są kasetony więc może się okazać że będzie trzeba robić podwieszane )

- malowanie elewacji na zewnątrz

- wymiana rynien

- wymiana płotu i bramy na drewniane

W pierwszej kolejności poddasze i wnętrze domu, później reszta.

Mam nadzieję że ktoś może nam pomóc w znalezieniu jakieś solidnej firmy...

Pozdrawiamy