Monika Seba 15.05.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Gratuluje glazurnika!! Jesli bedziesz zadowolona to ustawie sie w kolejce po namiary Pozdrawiam Marta hahaha też chciałabym iść na łatwiznę- szukam ekipy od kominków i parkieciarza- może masz kogoś na oku?? Zartuję wiem, wiem za rok będziesz sypać jak z rękawa- tego ci Marta życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 15.05.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 zamowilismy lapacho ale w wiekszych klepkach . wiele czytalam, ze niestabilny i wciaz sie zastanawiam czy go odebrac- boje sie tych szpar choc zaden inny nie podoba mi sie tak bardzo- chcetnie zobacze prace parkieciarza bo ten parkiet wymaga podobno wyjatkowo fachowej reki. Mozna wiedziec jak sie ceni?? Nie mogę wejść na jego stronę internetową, kiedyć na niej był cennik. Jakie teraz ma stawki - nie wiem. Chyba, że wyjechał do Irlandii ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musmi 15.05.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam forumowiczów, mam pytanie czy ktoś z was budował z betonu komórkowego (ytong, solbet, itp)? Gdzie najlepiej kupować? kto ma dobre ceny? chociaż teraz to pewnie nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubekK 15.05.2007 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Kwiecień - zakup działki i wielki plan budowa domu plan super ale przeciez nic o tym nie wiem ... Środke kwietnia - każdy kolejny dzień naznaczony jest pochłanianiem wiedzy, murator, ksiązki, znajomi, firmy budowlane urzędy, chłone wiedze męcze wszystkich rodzice niedawno skończyli swój domek w sumie nie za bardzo mnie to interesowało co sie tam działo bo to ok 100 km od naszego domu wiec teraz syn marnotrawny nadrabia stracony czas. Mecze wszystkich którzy mogą cokolwiek pomóc i tak do teraz. Końcówka kwietnia - 1. no to ruszyłem z miejsca najpierw Projekt co prawda były inne, ale dzięki mojej 2 połówce stanęłó na "Domowym Zaciszu" Muratora ponoć to ten jedyny mam zastrzeżenia, ale ok w sumie oswojony przyznałem, że to właśnie jest ten 2. Idąc za ciosem geodeta pięknie "wymalował" mapki no i można ruszać załatwiac warunki przyłączy (prąd i H2o więcej mi do szczęścia nie potrzeba) 3. Wyrys i wypis z planu zagospodrawowania też załatwiony. 4. No i nawiązanie wspólpracy z architektem i włąsnie o tym ten wątek: Pan architekt fajny facet ale skonsultuje z wami czy mowi same rzezcy wagi panstwowej i czy kosztuje tyle ile powinienen Od razu prosze o wypowiedzenie się co o tym myslicie. Więc tak na starcie domek buduje na śląsku domek ma okolo 120m z poddaszem uzytkowym i mimo ze w okolicy buduje sie 20 domkow zadane nie ma zmienianych fundamentow (dodatkowe zbrojenie i ściągi fundametowe oraz scalenie fundamentu) Pan mi mowi ze warto sciany nie popękają ? Nikt w okolicy nie robi ja mam zrobic ? Majster na budowie mowi obok ze nie trzeba i ze szkod niby nie ma, ale to Sląsk przeciez co robic ? I tu architekt rzucił 1000 - 1500 trzeba bedzie zaplacic Konstruktorowi (jego konstruktorowi) Rozsądna cena ? Dodam ze konstruktor ma rowniez przeprowadzic obliczenia poniewaz podnosimy dom i ma sie zajac przeliczeniem krokwi i pozserzeniem podpory krokwi. Oraz wypowiedzieć się i ewentualnie zmienic uklad belek stropowych w holu poniewaz zmieniamy rodzaj schodow i nie ma ich na czym zawiesic Czy 1000 - 1500 jest ok za owe czynnosci ? 2. Zatwierdzenie przyłącza wodnego - 500pln Prądu ponoć nie trzeba a gazu nie podciągamy wogole. 3. Architekt za wykonanie adaptacji jest ich tam kilka bo trzeba zrobić nowy rzut parteru i poddasza - wspomniana zmiana schodow. (anex lub dorysowanie na rzucie, oraz pokombinowac z dachem (podnoszenie domu o 2 Ytongi) Plus zrobienie projektu na mapie zasadniczej. Wyceniał tylko swoja robote na 1500 pln. Co wy na to ? Projekt na mapie zasadniczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.05.2007 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Monika wiele osob polecalo Forest-Natura, on jest ze Slaska ale nie robi w gips kartonach tylko w porzadnych materialach, robi wg projektu twojego albo swojego jest tu pare jego kominkow mozesz poogladac we wnetrzach. Tylko nie sa to najtansze pewnie kominki. Oh jak sie ciesze ze przecierasz szlaki dobrych wykonawcow my tez sie szykujemy na drewno w salonie Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 16.05.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witam forumowiczów, mam pytanie czy ktoś z was budował z betonu komórkowego (ytong, solbet, itp)? Gdzie najlepiej kupować? kto ma dobre ceny? chociaż teraz to pewnie nikt. dziś pytanie podstawowe to "gdzie jest w ogóle dostępny towar" niestety rynek w tej chwili należy do producenta, klient się nie liczy.... ja buduję z termorexu b-biała - fuksej kupionego w połowie kwietnia powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 16.05.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 KubekK, nasze pierwsze podejście do adaptacji zakończyło się na propozycji przeliczenia fundamentów za 4 tys. zł (o reszcie nie wspominam! ). Oceń sam. Jeśli zaś chodzi o fundamenty, to nam w dokumentach kopalnia zeznała, że pod naszą działką nie fedruje i fedrować w najbliższym czasie nie zamierza. Mimo to i tak wzmocniliśmy fundamenty (i co tylko się da). Wolimy teraz dołożyć, niż za kilka lat ankrować dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
root 16.05.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Na forum znalazłem informacje jak to wszyscy tanio kupuja thuje... Czy mogę prosić o jakiś konkretny namiar ?? Bo to co do tej pory znalazłem to ok 100% drożej niż ceny jakie podają forumowaicze. Najchętniej oczywiście z woj. śląskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 16.05.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 ja tylko w kwestii formalnejmam na zbyciu deski szalunkowe ok 4 kubików i stemple ok 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziwny73 16.05.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Drodzy Forumowicze. Poszukuje ok 80 sztuk cegły klinkierowej pełnej WEGA firmy CRH. Zresztą mniejsza ilość też bedzie OK. Z góry dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubekK 16.05.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Karpatka a pierwsze podejscie to pewnie nie ostanie mozesz powiedziec jak rozmowy sie zakonczyly i ile zaplacilas swojemu Architektowi bo nie wiem czy ceny ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubekK 16.05.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Karpatka a pierwsze podejscie to pewnie nie ostanie mozesz powiedziec jak rozmowy sie zakonczyly i ile zaplacilas swojemu Architektowi bo nie wiem czy ceny ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubekK 16.05.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 ja tylko w kwestii formalnej mam na zbyciu deski szalunkowe ok 4 kubików i stemple ok 200 prosze napisz mi na prv lub gg 4992610 ceny jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubekK 16.05.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 ja tylko w kwestii formalnej mam na zbyciu deski szalunkowe ok 4 kubików i stemple ok 200 prosze napisz mi na prv lub gg 4992610 ceny jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marimex 16.05.2007 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witam Właśnie dziś skończyłem robić instalację wodną, i przymierzam sie do instalacji C.O. Moglibyście szanowni forumowicze polecić mi jakieś sprawdzone kotły na eko-groszek ? Słyszałem że kotły Żywiec są dobre, ma ktoś ?? Polecam Piec na groszek z podajnikiem firmy Budmet z Czeladzi. Bardzo dobre piece. Od kilku lat wygrywają wszystkie targi i konkursy w których się wystawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 17.05.2007 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 dfgh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 17.05.2007 03:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Uwaga! Pragne wszystkich ostrzec a w szczegolnosci tych, ktorzy buduja w okolicach Rybnika przed uslugami budowlanymi oferowanymi przez Pana Buczko Jana z Czerwionki...jednym slowem ..TRAGEDIA! pozdrooo.. D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwg 17.05.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Kochani poszukuję pilnie namiaru na ładne i w rozsądnej cenie drewniane parapety. Chyba wszystkie firmy pochowały się głęboko, bo na nic sensownego nie umiem trafić. Buduję w okolicach Będzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanluk 17.05.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 WitamCzy ktos nie chcialby odsprzedac desek szałunkowych?Potrzebowałbym ok 3-4 kubikiLokalizacja: Ustroń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro74 18.05.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Witam, Sprzedam pozostały po budowie porotherm 30 oraz stemple (wysokość od 2,60 do 3,10 m). Porotherm do odbioru w hurtowni w Rybniku - ilość ok. 7 - 8 palet. Transport prawdopodnie zapewniany w cenie przez hurtownię w obrębie 20 km od Rybnika. W przypadku zainteresowania proszę o kontakt na priva. PozdrawiamJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts