jpawl 11.02.2002 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 Rafaelo - zależy co rozumiesz pod pojęciem "odrolnienie działki". Jeżeli Twoja działka w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego znajduje się w obszarze oznaczonym jako R - tereny rolne, to czeka Cię trudna droga, która ma na celu zmianę w/wym planu zagospodarowania. Ile może to trwać - nie mam pojęcia, musisz też mieć na uwadze, że z końcem 2001 roku plany zagospodarowania przestały obowiązywać i teraz gminy mają (chyba ?) ustalić nowe. Jeżeli natomiast jest to działka budowlana (w planie MN, MN/U czy coś podobnego), a tylko w ewidencji gruntów widnieje jako pole uprawne, to jest z tym znacznie mniej roboty. W moim przypadku (starostwo powiatu ziemskiego w Gliwicach) trwało to 1,5 tygodnia bo przez tydzień osoba, która miała mi to wydać była na urlopie . Opłata zależna jest od klasy gruntu, który odralniasz (klasy IV, V i w górę - bezpłatnie) oraz od powierzchni działki (bodajże do 500 m2 bezpłatnie). W moim przypadku do odrolnienia był potrzebny wykonany przez projektanta plan zagospodarowania działki (a raczej jego kolorowe ksero). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof 11.02.2002 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 On 2002-02-08 14:42, aziel wrote: Cześć! Buduję w Rybniku. ... Jeśli chodzi o inne materiały, to zawsze warto sprawdzić kilku dostawców, bo sytuacja zmienia się z czasem - np. rybnicki KOLBUD uchodził za drogi, a zaoferował mi najtaniej dachówkę betonową Ja buduję w Jastrzębiu! Do Rybnika i Świerklan rzut beretem! Też odpuścilem HADEX i skumałem się z Kolbudem! Myślę, że warto! Cały dach -18%! Transport i rozładunek gratis! Można się z nimi dogadać! Aziel! W której części Rybnika buduejsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 12.02.2002 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2002 Krzysztof:W Gotartowicach. Na jakim jesteś etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof 12.02.2002 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2002 Aziel! W sierpniu zakończyłem na stanie surowym otwartym. W marcu wstawiam okna i zaczynam instalacje. A jak tam u Ciebie?Na jakim jesteś etapie?P.S. Gotartowice, to chyba po drodze ze Świerklan w kierunku na makro, nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 13.02.2002 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 Obecnie kręcę ruszty pod płyty g/k. Gotartowice faktycznie po drodze do makro. Chyba przejdziemy na priva, bo to w końcu nie czat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerolsz 13.02.2002 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 witam, Mieszkam w Katowicach , a buduję dom w Mysłowicach. Szukam taniej ekipy lub murarzy do wymurowania muru fundamentowego z bloczków. Materiał mam. Kupiłem w Builderze na Ligocie.Super cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2002 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 Nie chwal się ceną, bo przepłaciłeś. Wcisneli Ci kit. Murarzy mogę Ci załatwić tylko musisz ich zakwaterować, trochę umieją po polsku a resztę im wytłumaczysz na migi.Mery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerolsz 13.02.2002 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2002 do anonimowego.Nie bardzo lubię ludzi którzy od razu mówią że ktoś komuś wcisnął kit. Ceny również nie podałem. Coż więc znaczy ta odpowiedź. Niestety muszę odpowiedzieć na forum bo emaila to to nie ma. Sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 15.02.2002 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2002 Do AnonimowyJeli boisz sie przedstawic, to cos ty za jeden. Moze jestes z mafii - proponujesz braci zza wschodniej (?) granicy. Ja nie mam im nic do zarzucenia - ale ludzie przecierz dom budujesz na 50 lat wiec potem bedziesz tlumaczyc rodzince ze ta sciana miala byc prosta tez na migi.A jak ci domek lekko siadzie - jakies 10 cm - to co ?Lepeij poszukac polskš ekipę i się z nimi normalnie dogadywac.MirZawBrak mi polskich znaczkow bo pisze z opery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 15.02.2002 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2002 Dla zainteresowanych: KOLBUD w Gliwicach oferuje bloczki fundamentowe po 2,55 brutto loco budowa (po pokazaniu im projektu cena jeszcze spadła, trudno mi powiedzieć o ile, bo mam cenę na mat. do fundamentów czyli z papą i styropianem). Styropian trochę drogi, ale pohandluję na Gliwickich Targach Budownictwa (przy okazji wyceny dostałem bezpłatne zaproszenie I jeszcze jedno- te bloczki w Psarach kosztują już 2,75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 20.02.2002 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2002 Chyba wszyscy zamarzli ?Co już nie budujecie.Ja włanie wybieram okna - mam na myli plastyki z profili ALUPLAST IDEAL 2000 RoundLine w kolorze 2*Złoty Dšb. Wczeniej nazbierałem chyba z 40 ofert - plastyki i drewno. Okazuje się że wiele firm ma 30% ranatu a ceny wyższe niż inni bez rabatu !Ja wybrałem już chyba nawet firmę - AS DOM albo ALPORT. Majš podobne ceny. Czy kto już tynkował budynek tynkiem ciepłochronnym TERRANOWA lub WEBER czy KBE.Co doradzicie - tynkowac a potem wstawiac okna (trzeba czekac na pododę) czy wstawic okna a jak będzie pogoda to zatynkowac.Szukam też dobrego tynku na zewnštrz - typu kornik - mylę o silikatowych - macie jakie propozycje ?MirZawZaczynam od 01/03/2002 wykańczac stan surowy.Charmonogram od budowlańców mówi że na wrzesień się wprowadze !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 21.02.2002 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2002 mirzaw: zanim zdecydujesz się na kornika, pooglądaj domy w okolicy, które ten tynk mają co najmniej 3 lata. U nas w Rybniku taki tynk jest brudny po 2 latach, a elektrownię podobno zdjęli z listy największych trucicieli.Nie tynkuj wcześniej niż w kwietniu. Ja okna wstawiłem w 1-szej kolejności, aby tynkarze mogli je od razu obrobić. W przeciwnym razie założą kątowniki na ościerza a ty przy montażu okien możesz to uszkodzić. Szukam dobrej ekipy na tynk zewnętrzny, najlepiej z własnym rusztowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.02.2002 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2002 Do jipawl.A kiedy są te targi w Gliwicach?Nic nie słyszałem, no i kto to organizuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pastusiak 25.02.2002 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2002 Jestem z Wami "Gliwice" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 25.02.2002 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2002 Targi były w miniony weekend. Sorry, że się wcześniej nie odezwałem, ale i-net mam tylko w robocie, a ostatnio byłemw delegacji w Olsztynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 25.02.2002 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2002 Wiem,wiem. Byłem , ale cienkie te targi były że nie wiem co.Nic nowego i mądrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 28.02.2002 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2002 Witajcie - pogoda paskudna - kiedy zaczynacie ?Kerim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANGA 05.03.2002 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2002 My budujemy w Żorach.W kwietniu wstawiamy okna (FERNO), instalacje, tynki...Sen z oczu spędza nam wiercenie studni, koszt ok.10000zł, szukamy wykonawcy.Ściany mamy z HEBLA, ale hurtownia, w której kupowalśmy zmieniła właściciela. Dach z blachodachówki Huty FLORIAN.Czy wiecie gdzie w okolicy można kupić fajne drzwi wejściowe?Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi 06.03.2002 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Pozdrawiam ''jpwl'' i wszystkich budujacych w okolicy Gliwic.Przyłaczam się do dyskusji dopiero teraz i nie wiem czy okna Velux dalej cię interesują jpwl ? Dla informacji ja kupiłem cały system dachowy w Budrolu ul. Kozłowska i dostałem upust na wszystko ,okna dachowe też. Szefem jest młody gość, który był b.elastyczny ( nie wiem jak teraz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 07.03.2002 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2002 Byłem na targach ECODOMHała, szmira i kaszana...Znalazłem 2 (dwa) piece gazowe kondensacyjne - wielka impreza !!! Szukam ULRICHA - kto ma namiary na firmę z durzym upustem...MirzawW poniedziałek rozpoczynam budowę - zamówiłem wełnę mineralną na docieplenie dachu - 55 zł za rolkę 6m2 (ROCPOOL) ale jest też za 48,50 UNIMATA z GULFIBERA w SEWERZE - tyle że w Builderze mam lepsze warunki płatności więc wziołem u nich.Tam mają płyty GK za 14,9 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts