Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jesteśmy właśnie w trakcie wykonywania instalacji elektrycznej. Na razie zapowiada się dobrze i jestesmy zadowoleni z realizacji ale polecać tego elektryka możemy dopiero po zakończeniu pracy. Dam znać za jakieś 3 tygodnie.

Mam natomiast palące pytanie o kafelkarzy na śląsku. Szukam kafelkarza, który potrafi kłaść gresy dużego formatu i ma doświadczenie w łaczeniu gresu z drewnem. Bardzo proszę o przesłanie namiarów jeśli znacie kogoś takiego.

pozdrawiam

no i jeszcze może kogoś to zainteresuje. Mamy do sprzedanie kilka rzeczy, które pozostały nam po budowie:

Dachówka średzka falista Plus Miedziana około 65szt

Gąsiory do tej dachówki około 50szt

taśma kalenicy 4 ROLKI

PoroMur Jopka 25P+W 6 PALET

2 kołnierze do okien połaciowych FAKRO EHN 78X140

Zainteresowanych proszę o kontakt na priv.

Witam wszystkich

Poszukuje budowlańców z polecenia proszę o pomoc wybrałem projekt z Murator C148c L . Budowe rozpoczne w 2008 w Piekarach Śląskich

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=506&IdKolekcji=36

Hi ludziska jaki swiat jest maly , to juz wiem jaki bedziecie miec domek hihihi. Jak znajdziesz jakichs fachowcow to daj nam tez znac moze sie przydadza. Pozdrowionka.

Aneta

Witam,

Jestem na etapie papierkologii i szukam namiarów na dobrego i taniego architekta do wykonania adaptacji projektu gotowego.

Ciekaw jestem ile mógłby taki architekt sobie zażyczyc za taką adaptację i co w ramach takiej adaptacji mógłby zrobic (zagospodarowanie terenu, przyłącza wody i prądu, szambo itp.) ???

W tej chwili mam namiary na architekta za 2500-3000 zeta...

Aha, jeszcze jedna kwestia... jak wygląda sprawa z odzyskaniem kosztów adaptacji projektu do szkód górniczych? Odzyskuje się tylko dodatkowy koszt materiałów budowlanych czy koszt samej adaptacji u architekta też można odzyskac ???

frykow

i jak? wiesz już gdzie będziesz kupował silikaty? bo ja sie przymierzam do silki...

Nie :( W Kluczach koło Olkusza jest producent, ale jeszcze się nie kontaktowałem.

Z producentami silikatów w naszym regionie jest ciężko bo w okolicy tuko są Klucze, ale czasami można większe ilości sprowadzić z dalszych rejonów Polski, ale z tego co się orientowałem w cenach "internetowych" to Grupa Silikaty ma dobre ceny.

Pozdrawiam

Witam wszystkich

Poszukuje budowlańców z polecenia proszę o pomoc wybrałem projekt z Murator C148c L . Budowe rozpoczne w 2008 w Piekarach Śląskich

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=506&IdKolekcji=36

Witam, Piekarzanina, czy udało się znaleźć ekipe?

Ja również będę budował na wiosnę w Piekarach Śląskich, tak wiec kontakt się przyda.

Pozdrawiam

Witam Wszsytkich

Naszą budowe rpzpoczynamu z początkiem wiosny 2008. Będziemy budowac w Paniowkach (miejscowosc na trasie Mikolow Gliwice). W tej chwili jestes, na etapie gromadzenia materialow. Interesuje mnie namiar do taniego zrodla bloczkow betonowych. Z moich krotkich doswiadczen wynika za najtaniej mozna je dostac w hurtowniach budowlanuch takich jak Builder lub Hadex.

w tej chwili moznaje dostac w cenkie 4.10PLN/szt brutto. Bezposrednio u producentow ceny sa o ok 5-10% drozsze.

Jesli ktos zna tanie zrodlo prosze o kontakt.

Pozdrawiam

Adam

Jak się budujesz w Paniowach to pytaj też o BUSTERA z Mikołowa (grupa PSB) oraz o hurtownie w Ornontowicach (nie pamiętam nazwy). Oczywiśce zawsze są rabaty od cen "normalnych". W tych hurtowniach płaciłem w październiku 2007 3,6 brutto ale pewnie teraz to właśnie te 4,1 może kosztować. Znów zaczyna się jakieś wariactwo.

Aha, i jeszcze jedno. Jakoś tak w Builderze w Tychach byli niechętni do negocjacji i transport osobno płatny, a w tych powyższych wszystko w cenie (a tam ceny miałem lepsze)

Przedsiębiorstwo Usług Technicznych "DAKPRO" Krzysztof Profaska, ul. Klasztorna 4, 43-178 Ornontowice tel. 032 3301555

budują z Ytonga, u mnie robili jeden sufit podwieszany z k-g

są chyba na liście autoryzowanych wykonawców z Ytonga

są raczej drodzy :-?