Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeśli chodzi o przydomowe oczyszczalnie ścieków to w Gliwicach jest firma Pro-Tech, na ul. Sienkiewicza 10, tel (32) 231 00 81 wew. 214.

Robili kumplowi POŚ i był z nich bardzo zadowolony. Rozmawialiśmy z nimi na targach budowlanych w Gliwicach i sprawili pozytywne wrażenie. Najprawdopodobniej się na nich zdecydujemy przy robieniu oczyszczalni.

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

W ramach przygotowań do budowy poszukuję niedrogo w obrębie Rudy Śląskiej:

- ciężarówki, do przewiezienia bloczków fundamentowych na niewielką odległośc, na poniedziałek

- koparko-ładowarki, na maj

- gruzu, tudzież innego kruszcu do polepszenia drogi dojazdowej do działki, jak najszybciej

Pytanie:

Jak można w miarę prosty sposób przenieśc ok. 200 bloczków fundamentowych na odległośc ok. 200 metrów, nie wynajmując specjalistycznego sprzętu i nie nosic po jednym bloczku w te i we wte? Taczka, przyczepka, ciężarówka?

Łycha koparki :) , wysłałem na priv namiar na gościa z Borowej z koparką za ok 100zł Wam przewiezie.

Dzieki luczak84. Jak się domyślam, facet od koparki robi również roboty ziemne? :D Jak niedrogi to chętnie go wezmę do kopania fundamentów.

Co do przewiezienia bloczków, to ile się zmieści w takiej łyżce koparki? Za ok. 100-120 zł to facet z hurtowni mniejszego HDSa załatwi i problem z głowy. Mając zamiar obniżyc koszty najprawdopodobniej wynajmę przyczepkę i przejadę te parę metrów kilka razy samochodem. Trochę się namacham z załadunkiem i rozładunkiem, ale przynajmniej nie będę tego taszczył przez te 200 m.

Witam wszystkich, my "się wykańczamy" w Chełmie Śl.

Czy wiecie może gdzie na Śląsku można zobaczyć i dotknąć drzwi STOBRAWA?

Bardzo mi się podobają ale wolałabym je zobaczyć na żywca :)

dzwi stobrawa tak naprawdę produkuje art-tom wejdź na ich strone i tam są punkty gdzie ich sprzedają jest ich dużo w każdym mieście są. ja niedawno oglądałem w żorach je :)

MAM DO SPRZEDANIA NASTĘPUJĄCE MATERIAŁY BUDOWLANE (pozostałości po budowie):

1. POROTHERM 30P+W, 15 MPa Wienenberger [/b]

7 palet oryginalnie zapakowanych X 80 szt. = 560 szt

(do odebrania na składzie budowlanym w Gliwicach - możliwośc

zoorganiazownai sobie transportu w składzie)

2. DACHÓWKA BRAAS ROMAŃSKA CISAR (grafitowa) - 100 szt.

(do odebrania z placu budowy w Knurowie)

CENY DO UZGODNIENIA!!!

W razie pytań proszę o kontakt:

tel.: 0691-440-210

mail: [email protected]

pozdrawiam

Witam.

Gdzie można kupic na śląsku kostkę granitową w normalnej cenie ??

Potrzebuję 10 ton, więc transport ze Strzegomia chyba nieopłacalny...

A cena na śląsku zamiast 220 robi się 400-500 zł.

POMOCY !!!

wszystko zależy od ceny transportu, poniżej 3zł/km raczej nie zejdziesz, do Strzegomia

w dwie strony masz ok 500km, więc dopłacisz 150zł do tony, więc cena 370zł/t jest dalej atrakcyjna.

Na forum są chyba dwie osoby produkujące kostkę granitową, jeden to seba_x, chyba. On chyba daje jeszcze upust dla ludzi z forum.

Witam, Mam do sprzedania po budownie garaż blaszany z blachy ocynkowanej 3mx5m. Konstrukcja z kątownika, drzwi dwuskrzydłowe, uchwyty na kłódki, zamek, dach jednospadowy(do tyłu). Stan b. dobry. Do odbioru za jakieś 2 tygodnie w Mysłowicach. Cena 800zł.

Kontakt 600 488 288

http://farm3.static.flickr.com/2144/2466571201_bfc0b93618_o.jpg

MAM DO SPRZEDANIA NASTĘPUJĄCE MATERIAŁY BUDOWLANE (pozostałości po budowie):

1. STEMPLE BUDOWLANE - 2,1-2,4 m, ok. 40 szt. (do odebrania z działki w Knurowie)

2. DACHÓWKA BRAAS ROMAŃSKA CISAR (grafitowa) - 100 szt.

(do odebrania z działki w Knurowie)

3.POROTHERM 30P+W, 15 MPa Wienenberger [/b]

7 palet oryginalnie zapakowanych X 80 szt. = 560 szt

(do odebrania na składzie budowlanym w Gliwicach - możliwośc

zoorganiazownai sobie transportu w składzie)

CENY DO UZGODNIENIA!!!

W razie pytań proszę o kontakt:

tel.: 0691-440-210

mail: [email protected]

pozdrawiam

Witam, Mam do sprzedania po budownie garaż blaszany z blachy ocynkowanej 3mx5m. Konstrukcja z kątownika, drzwi dwuskrzydłowe, uchwyty na kłódki, zamek, dach jednospadowy(do tyłu). Stan b. dobry. Do odbioru za jakieś 2 tygodnie w Mysłowicach. Cena 800zł.

Kontakt 600 488 288

http://farm3.static.flickr.com/2144/2466571201_bfc0b93618_o.jpg

OGŁOSZENIE JUŻ NIEAKTUALNE!

Witam,

Szukam obecnie siatki zbrojeniowej fi 6 mm, o oczkach 15 cm x 15 cm, najlepiej o wymiaracj 5 m x 2 m. Czy ma ktoś namiary na firmę oferującą takie ustrojstwo w rozsądnej cenie, niedaleko Rudy Śląskiej?

Mam namiary na dwie firmy, w Będzinie i Mysłowicach, ale szukam czegoś bliżej.