Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szukałam grupy z Katowic i nie znalazłam więc zaczęłam się bać że nikt nie buduje w tych okolicach ;)

Ja swój domek będę stawiać w przyszłym roku (we wrześniu dopiero działka będzie nasza). Planujemy budować Kanadyjczyka. Czy ktoś na śląsku je też buduje (lub inne drewniane)? (chętnie poczytałabym dzienniki z budowy w tej technice ale znaleźć nie potrafię :( )

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szukałam grupy z Katowic i nie znalazłam więc zaczęłam się bać że nikt nie buduje w tych okolicach ;)

Ja swój domek będę stawiać w przyszłym roku (we wrześniu dopiero działka będzie nasza). Planujemy budować Kanadyjczyka. Czy ktoś na śląsku je też buduje (lub inne drewniane)? (chętnie poczytałabym dzienniki z budowy w tej technice ale znaleźć nie potrafię :( )

Pozdrawiam

Witaj, ja bede budowac w Katowicach - co prawda działke juz mam, ale formalnosci tak sie ciagna, ze przed zima nie uda nam sie zdązyc :(

A gdzie bedziesz miala dzialeczke?

Witam wszystkich zmagających się z "budową życia".

Kochani !

Szukam ekipy murarzy którzy są w stanie wejść na budowę niemal natychmiast.

Niestety grupa która u mnie robiła - rozleciała się z powodów ich wewnętrznych sporów.

Budowa to pogranicze Mikołowa i Wyr.

Proszę zatem o info na mojego maila: [email protected]

pzdr

Odkupiłem od sąsiada 3 kubki więźby dachowej (pozostałość po budowie) chcę z niej zrobić konstrukcje tarasu. Poszukuję osobnika posiadającego heblarkę który może dojechać z nią do Mikołowa - Borowa Wieś i przygotować drzewo do impregnacji.

Tak na prawdę nie wiem czy po za heblowaniem, impregnacją, malowaniem trza by było jakoś jszcze to drzewo przygtować?, proszę o poradę..?

piter

pytasz o wróżenie z fusów. większość materiałów drożeje nonstop. ceny w tej chwili rzadko kiedy spadają. w zimie co najwyżej mniej rosną. niby ten rok miał byc już spadkowy ale niestety rynek tego nie potwierdza. znajdź sobie wątek o cenach na wymianie doświadczeń - łatwo go namierzyć bo jest przylepiony. stal na fundamenty kupowałam po 1600 zł, na strop już po 2700 zł a teraz kosztuje 3300 i powyżej. to oczywiście drastyczny przykład. drugi z innej beczki - znajomy który zajmuje się ocieplaniem domków kupił w zimę zapas na cały rok styropianu. od wiosny cena styropianu zaczęła lecieć na łeb i szyję - stracił kupę kasy.

musisz sam podjąć decyzję i ryzyko z tym związane.