olatomek 29.09.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Witam, szukam sprawdzonej ekipy do budowy domu na przyszły rok, możecie mnie poratowć jakimiś namiarami? Z góry dziękuję namiary poszły na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 29.09.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Wielkie dzięki za szybką odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 30.09.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Ja też prosze - jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 30.09.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Bardzo dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 30.09.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 raf06 - będziemy budować dom według tego samego projektu (OLIWKA) i jak widać w tym samym regionie, a w tej chwili jesteśmy na tym samym etapie - my chcemy zacząć w okolicach kwietnia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewela 01.10.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Sprzedam barak budowlany wraz z rodzielką budowlaną gotową do podłączenia - 750zł i mam stemple różnej długości z podpórkami,gotowe. jeśli ktoś potrzebuje w okolicy Dąbrowy Górniczej to zapraszam na priv http://img72.imageshack.us/img72/9734/prdct4.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 01.10.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 raf06 będziemy budować dom według tego samego projektu (OLIWKA) i jak widać w tym samym regionie, a w tej chwili jesteśmy na tym samym etapie - my chcemy zacząć w okolicach kwietnia Pozdrawiam to super, a gdzie dokładnie, może zbudujemy 2?my w Rogoźniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 02.10.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 My w okolicach Pszczyny - to jednak kawałek drogi (Rogożnik ten koło Dąbrowy Górniczej ?) W tej chwili jestem na etapie dogadywania sie z ekipą budowlaną i szukania Banku - może ktoś mógłby doradzić do jakiego Banku wejść a który omijać szerokim łukiem - będę wdzięczna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 02.10.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Poszukuję sprawdzonych i w normalnej cenie instalatorów wod-kan i CO Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 02.10.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 My w okolicach Pszczyny - to jednak kawałek drogi (Rogożnik ten koło Dąbrowy Górniczej ?) W tej chwili jestem na etapie dogadywania sie z ekipą budowlaną i szukania Banku - może ktoś mógłby doradzić do jakiego Banku wejść a który omijać szerokim łukiem - będę wdzięczna Pozdrawiam Rogoźnik koło Będzina, zapytaj u siebie w banku, stali klienci mogą ponegocjować, warto też umówić się z doradcą z jakiejś firmy pośredniczącej - oni są na bieżąco z promocjami i z czasami rozpatrywania wniosków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rr77 02.10.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Gdzie można kupić tanie szambo ok 10m3 w okolicach Mikołowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsz 03.10.2008 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witam serdecznie. Poszukuję ( temat pilny ) ekipy do dokończenia stanu surowego.Pozostało do zrobienia: ścianki szczytowe, kominy, dach ( więźba + przykrycie ).To tak na szybko, ponieważ jak się sprawdzą to zakres robót może się zwiększyć.Bardzo proszę o pomoc jeżeli dysponuje ktoś namiarami na takowych fachowców.Mój numer tel. 507117912 gg: 1348122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 03.10.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Gdzie można kupić tanie szambo ok 10m3 w okolicach Mikołowa. z okolic to wszyscy biorą szamba z poręby. http://probud.pl/ czy jest tanio to trudno mi powiedzieć. jeśli chodzi o kredyt to braliśmy w Millenium, na razie nie ma problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 03.10.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witam serdecznie. Poszukuję ( temat pilny ) ekipy do dokończenia stanu surowego. Pozostało do zrobienia: ścianki szczytowe, kominy, dach ( więźba + przykrycie ). To tak na szybko, ponieważ jak się sprawdzą to zakres robót może się zwiększyć. Bardzo proszę o pomoc jeżeli dysponuje ktoś namiarami na takowych fachowców. Mój numer tel. 507117912 gg: 1348122 No może zadzwoń i pytaj Pan Mietek to fachman od dachu i nie tylko tel 501-340043 oraz zdolna i prężna ekipa Jacek i spólka Tel. 500159085 (to tel do Reni ona poda numer do Jacka, gdzieś zapodzialam sorki). Proszę sie na mnie powołać to bedą bardziej przystępni i dostępni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 04.10.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 1. umów sie na spotkanie w expander lub open finance (a najlepiej i tu i tu). przedstaw swoją sytuację (zdolność kredytowa, ile masz swojej kasy, waluta itd itp) i zobaczysz. ostatnio przekonałem się że nie są tak do końca bezstronni, ale warto od tego zacząć. 2. zapytaj w swoim banku - znają Cię, czasem można liczyć na ciekawszą ofertę niż dla kogoś z ulicy. 3. zapytaj w innym banku gdzie masz jakiś kredyt - jeśli spłacasz raty terminowo, mogą spojrzeć łaskawym okiem. 4. przerabiałem ostatnio Deutsche Bank, Kredyt Bank, mbank i GE Money Bank. umowy nie podpisałem jeszcze ale z tych czterech padło na KredytBank. I to zdecydowanie. Koleżanka szukała kredytu na mieszkanie w Katowicach - w jej sytuacji mbank był najlepszy. 5. podstawowa zasada - negocjuj na maxa, mów że porównujesz oferty innych banków, domagaj sie wcześniejszej spłaty i przewalutowania bez kosztów (jeśli w CHF)i niskiej prowizji - połowy takiej jak pierwsza oferta. i nie śpiesz się, kręć głową, narzekaj i czekaj. Bankowcy mają promocje ale też plany sprzedaży - muszą je wykonać. 6. jeśli masz czas zaczekaj na allianz bank i alior bank - może będą mieli ciekawe oferty. My w okolicach Pszczyny - to jednak kawałek drogi (Rogożnik ten koło Dąbrowy Górniczej ?) W tej chwili jestem na etapie dogadywania sie z ekipą budowlaną i szukania Banku - może ktoś mógłby doradzić do jakiego Banku wejść a który omijać szerokim łukiem - będę wdzięczna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cardesign1 05.10.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Poszukuje dobrej i pewnej ekipy murarskiej z okolic Pszczyny, Czechowic lub Bielska-Białej. Co prawda mam nagrana ekipę z Bielska i wiem że są dobrzy w tym co robią i pewni ( widziałem nie jedna ich robotę), ale dzisiaj dostałem wieści od nich odnośnie ceny, jaką sobie zaśpiewali za samą robociznę. Chodzi o wystawienie ( początek prac marzec/kwiecień 2009) domku 123m2+18,9 metra garażu. Panowie za robotę od fundamentu aż po kominy ( bez dachu chcą 34 tyś. złociszy). Wydaje mi się ze to trochę dużo... ? Jak myślicie? Chyba że się mylę. Może ktoś z Was Forumowicze ma zaufaną ekipę do polecenia!!! Bardzo bym prosił o ewentualne namiary na priva. Za wszelki odzew będę OGROMNIE wdzięczny. Pozdro ...dla Wszystkich a cierpliwości w brnięciu przez biurokrację dla dopiero planujących budowę własnych 4 ścian:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsz 06.10.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 @ GizelaWielkie dzięki. Dzisiaj mam spotkania z fachowcami w sprawie podjęcia działań, jak nie wypali zacznę wydzwaniać na podane przez Ciebie namiary.Raz jeszcze dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 06.10.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Wirecki - bardzo dziękuję za tak obszerną odpowiedz.Jak długo musiałabym czekać na dwa wskazane przez Ciebie banki - zamierzam ruszyć z budową w kwietniu przyszłego roku ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 06.10.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witam, postanowiłam wydać tę opinię , bo jestem strasznie rozczarowana pracą jaką wykonała mi ekipa Pana Stefana Nielaby - działająca na terenie śląska : Rybnik, Jastrzębie, Wodzisław, Racibórz..A oto szczegóły :-wykonanie elementów łączenia murów , krzywe , brak trzymania kątów, może panowie traktowali ten wypad poza dom jako odskocznię od domu, i popijanie piwem pracy tak się zakończyło ,że ściany są brzydko wymurowane i niechlujnie, i nie można przecież tego że pustak jest "krzywy" traktować jako wyrocznię do każdej krzywej ściany-ściany w pionie - krzywe, otwory na okna nierówne, nie w jednej lini -przy wstawianiu okna trzeba było kuć w ścianie, nadproża także krzywoKomin podpowiedzieli ,żeby kupić systemowy bo lepiej i łatwiej -ok kupiliśmy kominy Schiedla, które nie mało kosztują -gotowe pustaki tylko ładnie w pionie wymurować do góry i wiecie co NAWET to nie jest równo zrobione bo 4 cm odchyłu na komnie !ręce opadają-więźba wykonanie też niedokładne według własnego uznania , czasem wynikające ze zmian które sami wprowadzili , Jedyne co wyszło ok to fundamenty , co do zapłaty dziś żałuję , że nie byłam sknerą i zapłaciłam im tak jak umawialiśmy się , bo wykonanie nie było takie jakie być powinno.Panowie może i robią szybki i są pracowici ale nie jest sztuką powiedzieć , że jest się murarzem i postawić prostą ścianę , bo tam gdzie były jakieś przejścia lub łaczenia elementów konstrukcujnych to mało co wyszło tak jak powinno.Pod względem liczenia ocnenę z matematyki wystawiłabym 2, sam kierownik budowy na podsumowaniu okreslił Panów jako nie murarze , bo momentami nawet sznurka nie chciało się rozłożyć.Jestem szalenie rozczarowana , cenowo wiem że nie jedna porządna ekipa wzięłaby mniej ....a doliczając paliwo jakie zużyliśmy na wożenie ich tam i spowrotem to zapewne dom wymurowany i wykonany by został porządniej , wyszło jak wyszło trudno , może mieliśmy pecha bo jesteśmy z meżem dokładni i mamy pojęcie o budowaniu , może i ta ekipa jest przez innych uważana ze dobrą może na śląsku nie sprawdza się dokładnie jak my to zrobiliśmy....przykro mi to pisać tym bardziej ,że jestem ze śląska i zaufałam ślązakom a tu taka WTOPA a mi wstyd i serce aż boli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adic 06.10.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witam ! Sprzedam około 190 stempli w cenie 5 zł sztuka. Dobre, solidne, a przede wszystkim proste (~3 m). Do odbioru w Wyrach koło Mikołowa. Sprzedam również kabel ziemny 4 x 10 mm 16,5 metra do podłączenia szafki do rozdzielki w domu. kontakt: [email protected] 0 501 096 977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts