Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Masz jeszcze sporo czasu, nawet nie ma sensu zbierania dokumentów, bo i tak będą chcieli aktualne. nie wiadomo też jakie będzie oprocentowanie, generalnie jak zaczniesz miesiąc wcześniej to zdążysz. W kwietniu najlepsze mogą być zupełnie inne banki.

Z innej beczki.

Nigdy wcześniej mnie to nie interesowało, ale podczas castingu na najtańszą hurtownię w okolicy Mikołowa trafiłem też do hurtowni stali. Podobno październik do początku grudnia to najlepszy okres (najtaniej) na kupowanie stali. Wiec jeśli masz gdzie to przechować bez ryzyka że trafi ciemną nocą na złom - to może warto. A może w hurtowni to przetrzymają...

pozdr.

Wirecki - bardzo dziękuję za tak obszerną odpowiedz.

Jak długo musiałabym czekać na dwa wskazane przez Ciebie banki - zamierzam ruszyć z budową w kwietniu przyszłego roku ?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Szukam ekipy do wyponania stanu surowego, kogo możecie polecić?

Poproszę namiary na tych sprawdzonych i solidnych górali.

Mam sprawdzoną firmę zajmującą się alarmami, rozwiązaniami domów inteligentnych i elektryką. Chętnym prześlę namiary na priva.

Pozdrawiam

Asia

Jestem w szoku , kupilismy cegle klinkierowa na komin z firmy wienerberger , kolor etna 1 gatunek , murarze zaczeli stawiac komin ponad wiezba i okazuje sie ze cegla jest krzywa :evil: prawie wszystkie w ksztalcie lodki , wyglada to okropnie :evil: dzwonilam dzis do przedstawiciela firmy i powiedzial mi ze ze takie sa normy w Polsce i nie widzi problemu , no normalnie chyba dzis mnie trafi , 1 gatunek , ponad 4 zeta klinkiera w dodatku krzywa jak ...... i on mi mowi ze normy nie zostaly przekroczone , jak chce to moge reklamowac , ekspert przyjedzie i zobaczy :evil: Czy ktos z was mial moze takie problemy i jak to rozwiazac ? zwalac komin ? pisac reklamacje ? dodam jeszcze ze sprawdzalam na hurtowni i praktycznie wiekszosc krzywych jest . :o

Na razie na czele Tamir z Pszyczny i Lubar z Rybnika (z dostawą do Mikołowa), aczkolwiek różnice nie są duże i to są pierwsze oferty. Lokalne (Tychy, Mikołów) wcale nie są dużo droższe.

Ciekawie się robi ze stropem (Rector). mam ofertę od producenta (jakaś centrala, nie wiem dokładnie) i jak się zdecyduję, to mają to puścić przez jakąś hurtownie. Będzie numer jak się okaże, że to jedna z tych w których też składałem zapytanie.

Na razie nie zamawiam - ale dam znac na priva jak to się skończy.

Wirecki - bardzo dziekuję

A tak nawiązując do tematu jak wypadł Twój casting na najtańszą hurtownie -okolice Mikołowa to niedaleko więc mogłabym skorzystać z Twoich podpowiedzi :D Takie informacje zawsze sie przydają.

Pozdrawiam

Co do najtańszej hurtowni w okolicach Mikołowa to zdecydowanie polecam firmę Giebel z Ornontowic. Bije na łeb Lubar. Dobrą hurtownią jest też Budozbyt z Rybnika -kupuję tam głównie beton i siatki stalowe.Co do stali to proponuję firmę MS z Mikołowa Kamionki. Może nie są najtańsi ale mają stal prefabrykowaną czyli przygotowują stal na wymiar co jest szczególnie ważne przy szkodach górniczych gdzie średnica stali jest znacznie większa i samodzielnie jest trudno ją wygiąć.

pozdr.

Witam,

Czy ktoś jest w stanie polecić jakiegoś sprawdzonego stolarza do wykonania drzwi zewnętrznych w okolicach Bytomia, Tarnowskich Gór lub Zabrza? Będę wdzięczny za wszelkie namiary.

Pozdrawiam

Radzę spróbować u Flaka w Radzionkowie, tj. zakład OKNOFLAK.

Podobno robi ładną stolarkę, można podpytać markoto, zamawiała tam okna.