Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mam pytanie , czy w czasach obecnego kryzysu(paniki) ceny materiałów bedą spadać czy pójdą w górę , np. dzwonie tydzień temu do hurtowni budowlanej i mówią mi cene przykładowo bloczka fundamentowego 3,12 zł z dowozem a dziś dzwonie do tej samej hurtowni i słysze cene 3,60 z dowozem, często się słyszy że teraz ceny bedą spadały, paliwo tanieje a transport chyba drożeje????!!!!!!!!!!??????!!!!!!!!!

To zależy ile chcesz docelowo mocy przyłączeniowej.Vatenfall bierze(ryczałt)około 130 zł od 1 kW przy linii kablowej w ziemi,linią napowietrzną jest chyba trochę taniej.Vatenfall doprowadza do granicy posesji,potem sobie musisz jeszcze zrobić jakąś skrzynkę (rozdzielnicę) z wyłącznikiem różnicowo-prądowym , bezpiecznikami i gniazdkami.

Witajcie,

Poszukuję namiarów na sprawdzoną ekipę do ocieplenie dachu i położenia GK. Poszukuję jakiegoś murarza do wymurowania schodów wyjściowych robota na jeden dzień...

Pozdr

Łukasz

spróbuj do Wojnickiego z Gliwic 516 429 783 u mnie robił i wyszło całkiem nieźle choć trochę chyba drogo

niedawno kupowałem w betoniarni w Sośnicowicach k/Gliwic poniżej 3 zł

mam pytanie , czy w czasach obecnego kryzysu(paniki) ceny materiałów bedą spadać czy pójdą w górę , np. dzwonie tydzień temu do hurtowni budowlanej i mówią mi cene przykładowo bloczka fundamentowego 3,12 zł z dowozem a dziś dzwonie do tej samej hurtowni i słysze cene 3,60 z dowozem, często się słyszy że teraz ceny bedą spadały, paliwo tanieje a transport chyba drożeje????!!!!!!!!!!??????!!!!!!!!!